15.990 Ft helyett 9.990 Ft: Hódítsd meg Ausztria egyik leghíresebb szurdokát, a Medve-szurdokot, egynapos buszos utazás 1 személy részére 2 választható időpontban

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

9.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Stájerország egyik legnépszerűbb úti célja, a Graztól északra fekvő hegyekben található vadregényes Medve-szurdok (Bärenschützklamm), zúgó vízeséseivel, gigantikus sziklafalaival, látványos vonalvezetésű, biztonságosan kiépített falétráival, hídjaival vár Téged is egy felejthetetlen kirándulásra!

Az ajánlat tartalma

  • Kirándulás 1 személyre az ausztriai Medve-szurdokhoz
  • Autóbuszos utazás

Fontos információk

  • Belépő: 4 €
  • Fix ülőhely: 1.000 Ft/fő
  • Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő (irodában kötelezően fizetendő)

Indulás

  • Találkozás 5:15 órától a Blaha Lujza téren, indulás 5:30 órakor

A túra időtartama

4,5 óra (pihenők nélkül oda-vissza), hossza 9,5 km, a szintkülönbség: kb. 800 m felfelé és lefelé egyaránt

A túra jellege: A túra első része széles út, néhol igen meredek kaptató a szurdok bejáratáig. A kanyonban szinte végig biztosított, jól kiépített útvonal rengeteg létrával, híddal, jelentős szintkülönbséggel, biztos járás, szédülésmentesség elengedhetetlen. Nagyobb (12 év feletti) gyerekekkel bejárható. Kellő mennyiségű folyadékot vigyünk magunkkal, túrabakancs nélkülözhetetlen! Váltó ruha és esőköpeny ajánlott, mert a szurdokban nincs hová bújni az eső elöl.

A parkolóból (492 m) indulva elmegyünk a Grassauer vendéglő mellett és a széles, enyhén emelkedő úton két perc múlva már meg is pillantjuk az első, romantikus vízesést, átkelünk a hídon, pár méter után egy még nagyobb zuhatagot csodálhatunk meg, majd utunk folyamatosan, elég megerőltetően kapaszkodik a patak szűkülő völgyében. Időnként rálátunk a kanyont övező gigantikus sziklafalakra a piros-fehér-piros jelzésű 745. sz. turistaútról, amely jórészt magasan a zuhogó patak medre felett kúszik egyre feljebb. Félúton egy jéghideg vizű kútból frissülhetünk fel, készleteinket itt mindenképpen töltsük fel, erre később már nem lesz lehetőségünk.

A parkolótól egy jó háromnegyed órás, izzasztó emelkedővel érünk ki a szurdok bejáratához, a kis kasszaépületként funkcionáló Hans-Kerl-Hüttéhez.

Miután befizettük a belépődíjat, belépünk a Medve-szurdok csodavilágába. Átkelünk egy fahídon, majd 10 perc sziklás úton történő kapaszkodás után elérjük az első, komolyabb fahíd - létra együttest, mely közvetlenül a patakmeder feletti sziklafalba építve kínál fantasztikus élményt a túrázóknak.

A bejárati épülettől a szurdok felső végéig 350 méter szintkülönbséget hidal át az 1400 méter hosszú útvonal, 55 létra és 115 híd segítségével. A fából készült híd- és létrafokok számozva vannak, több mint 2900 fokon kelünk át, míg felérünk a Medve-szurdokon. Korlát, kapaszkodó mindenhol van, abszolút biztonságos az út, de tériszonyosoknak nem ajánlott, néhol szédítő mélység felett kelünk át, lábunk alatt vízesések, gigantikus sziklákon megtörő, haragosan lezúduló, hangosan robajló patak.

Az egyik lélegzetelállító rész egy függőlegesen lezúduló zuhatag mellett visz, a fahidak szorosan az áthajló sziklafalhoz szorulva emelkednek fel a vízesés tetejére, túrázó sorstársaink egészen aprónak tűnnek a sziklafal szédítő tetejéről nézve.

Több, lenyűgözően látványos szakasz után egy erdészházikónál kissé kitágul a szurdok, lenyugszik a patak. Rövidesen újból összeszűkül a völgy, de itt már kevesebb a létra, majd átkelünk a szurdok utolsó hídján, és fárasztó létrázással kapaszkodunk ki a szurdok sziklafalai közül. Fenyőerdőben gyalogolva végül egy tisztáson bukkanunk ki, ahol hívogatóan vár a Gasthaus zum Guten Hirten (1209 m). A barátságos kis hütte az elcsigázott szurdokvándorok kötelező jellegű megállója és pihenőhelye.

A vendéglő előtti útelágazásnál 746 sz. jelzett turistaúton kezdjük meg ereszkedésünket vissza a völgybe. A kényelmes, folyamatosan lejtő széles kocsiútról rövidesen letérünk egy, néhol sziklás talajú, de jól járható ösvényre, hangulatos fenyvesben szerpentinezünk le a Schwaigeralm havasi legelőire. Egy táblával is jelzett elágazásnál balra térünk a 2. sz. turistaútra, és a széles, kényelmes erdészeti úton, baloldalt gigászi sziklák mellett ereszkedünk vissza a szurdok alsó bejáratánál lévő kasszaépülethez. Innen a már ismert úton 40 perc alatt jutunk kiindulási pontunkhoz. Visszaindulás 17 óra körül.

Jó utat kívánunk!

Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Egynapos buszos utazás 1 személy részére 3 választható időpontban az ausztriai Medve-szurdokhoz

Fontos

Utazási időpontok: 2018. szeptember 8., október 27 • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére