15.990 Ft helyett 9.990 Ft: 1 napos buszos utazás 1 főre az ausztriai Medve-szurdokba, 3 választható időpontban – zúgó vízeséses, gigantikus sziklák, látványos túra vár

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

9.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg Ausztria leghíresebb szurdokvölgyét, a Medve-szurdokot!

Időpontok

  • 2019.június 10., július 14.,

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Buszos utazás az ausztriai Medve-szurdokhoz

Az ár nem tartalmazza

  • Belépő: 3 € (30 főtől)
  • Biztosítás: 450 Ft/fő/nap
  • Fix ülőhely: 1.000 Ft/fő
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő (irodában kötelezően fizetendő)

Stájerország egyik legnépszerűbb úti célja a Graztól északra fekvő hegyekben található vadregényes Medve-szurdok (Bärenschützklamm) a maga zúgó vízeséseivel, gigantikus sziklafalaival, látványos vonalvezetésű, biztonságosan kiépített falétráival, hídjaival. A kanyon végigjárása nem tartozik a könnyű túrák közé, de a fárasztó kapaszkodó, a létrák végtelen sorának meghódítása maradandó élményt nyújt.

Információk

Találkozás: 5:15 órától a Blaha Lujza téren, indulás: 5:30 órakor.

A túra időtartama: 4,5 óra (pihenők nélkül oda-vissza).

A túra hossza: 9,5 km

A túra jellege: A túra első része széles út, néhol igen meredek kaptató a szurdok bejáratáig. A kanyonban szinte végig biztosított, jól kiépített útvonal rengeteg létrával, híddal, jelentős szintkülönbséggel, biztos járás, szédülésmentesség elengedhetetlen. Nagyobb (12 év feletti) gyerekekkel bejárható. Kellő mennyiségű folyadékot vigyünk magunkkal, túrabakancs nélkülözhetetlen! Váltó ruha és esőköpeny ajánlott, mert a szurdokban nincs hová bújni az eső elöl.

Szintkülönbség: kb. 800 m fel, ugyanannyi le.

A túra leírása

A parkolóból (492 m) indulva elmegyünk a Grassauer vendéglő mellett és a széles, enyhén emelkedő úton két perc múlva már meg is pillantjuk az első, romantikus vízesést, átkelünk a hídon, pár méter után egy még nagyobb zuhatagot csodálhatunk meg, majd utunk folyamatosan, elég megerőltetően kapaszkodik a patak szűkülő völgyében. Időnként rálátunk a kanyont övező gigantikus sziklafalakra a piros-fehér-piros jelzésű 745. sz. turistaútról, mely jórészt magasan a zuhogó patak medre felett kúszik egyre feljebb. Félúton egy jéghideg vizű kútból frissülhetünk fel, készleteinket itt mindenképpen töltsük fel, erre később már nem lesz lehetőségünk.

A parkolótól egy jó háromnegyed órás, izzasztó emelkedővel érünk ki a szurdok bejáratához, a kis kasszaépületként funkcionáló HansKerl-Hüttéhez. Miután befizettük a belépődíjat, belépünk a Medveszurdok csodavilágába. Átkelünk egy fahídon, majd 10 perc sziklás úton történő kapaszkodás után elérjük az első, komolyabb fahíd - létra együttest, mely közvetlenül a patakmeder feletti sziklafalba építve kínál fantasztikus élményt a túrázóknak.

A bejárati épülettől a szurdok felső végéig 350 méter szintkülönbséget hidal át az 1400 méter hosszú útvonal, 55 létra és 115 híd segítségével. A fából készült híd- és létrafokok számozva vannak, több mint 2900 fokon kelünk át, míg felérünk a Medve-szurdokon. Korlát, kapaszkodó mindenhol van, abszolút biztonságos az út, de tériszonyosoknak nem ajánlott, néhol szédítő mélység felett kelünk át, lábunk alatt vízesések, gigantikus sziklákon megtörő, haragosan lezúduló, hangosan robajló patak.

Az egyik lélegzetelállító rész egy függőlegesen lezúduló zuhatag mellett visz, a fahidak szorosan az áthajló sziklafalhoz szorulva emelkednek fel a vízesés tetejére, túrázó sorstársaink egészen aprónak tűnnek a sziklafal szédítő tetejéről nézve.

Több, lenyűgözően látványos szakasz után egy erdészházikónál kissé kitágul a szurdok, lenyugszik a patak. Rövidesen újból összeszűkül a völgy, de itt már kevesebb a létra, majd átkelünk a szurdok utolsó hídján, és fárasztó létrázással kapaszkodunk ki a szurdok sziklafalai közül. Fenyőerdőben gyalogolva végül egy tisztáson bukkanunk ki, ahol hívogatóan vár a Gasthaus zum Guten Hirten (1209 m). A barátságos kis hütte az elcsigázott szurdokvándorok kötelező jellegű megállója és pihenőhelye.

A kényelmes, folyamatosan lejtő széles kocsiúton indulunk el lefelé. Innen a sziklás talajú, de jól járható ösvényen igyekszünk lefelé. A Hüttétől kb. 1 óra gyaloglással érkezünk meg arra a pontra, ahol az autóbusz várja a megfáradt turistákat. Visszaindulás 16-17 óra között.

Jó utat kívánunk!

06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás 1 főre az ausztriai Medve-szurdokba, 3 választható időpontban – zúgó vízeséses, gigantikus sziklák, látványos túra vár

Fontos

Beváltható: 2019.05.10.-ig
Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Vásárlás után 3 napon belül szükséges felvenned a szolgáltatóval a kapcsolatot! • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére