157.000 Ft helyett 124.800 Ft: 5 napos hajós kaland 1 főre a Dunán, reggelivel, 3*-os szállodákban, buszos utazással, hajózással, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33521
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

124.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33521

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hajózz a Dunán Passauig és sétálj mesés tájakon, hangulatos városokban!

Időpont

  • 2019. szeptember 17-21.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • 4 éjszaka szállást 3 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Folyami hajóval utazást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Kikötői illeték 14.800 Ft

Felárak

  • Audio guide 2.280 Ft
  • Egyágyas szoba 31.000 Ft
  • Félpanzió 25.400 Ft

Program

1. NAP: BP. – KOMÁROM – BŐSI VÍZLÉPCSŐ – POZSONY

Indulás reggel autóbusszal Budapestről. Komáromban (1765 folyamkilométer) hajóra szállunk, majd elhaladunk a Monostori Erőd, majd Koppánymonostor mellett. A Mosoni-Duna torkolatától kezd a folyam felsőszakasz jelleget ölteni. Bősnél zsilipelve a felvízen folytatjuk utunkat, a templomok tornyával egy magasságban hajózunk. Somorja térségében tóvá terebélyesedik a Duna. Megismerjük a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetét. A víztározó felett az ismét sebes Dunán érjük el Pozsonyt (1868 fkm). Városnéző sétával zárjuk a napot.

2. NAP: POZSONY – DÉVÉNY – BÉCS – TULLN – KREMS

Reggeli után autóbusszal Dévénybe (1880 fkm) utazunk, a vár tövében, a Porta Hungaricánál hajóra szállunk, s elindulunk a sebes Dunán felfelé. A Morava folyó torkolatától már Ausztriában hajózunk. Rövidesen feltűnik a bájos Hainburg városa. Bécs közelében zsilipelünk Freudenaunál, majd áthajózunk az osztrák fővároson, megismerkedünk az osztrák főváros hídjaival és az ENSZ negyeddel. A Bécsi Erdő hegyeit kerülve elérjük a greifensteini zsilipet, majd kikötés Tullnban (1965 fkm). Megcsodáljuk a Niebelung legenda egy eseményét feldolgozó szoborcsoportot, mely Attila hun vezér lánykérését mutatja be. Tullnból autóbusszal szállásunkra utazunk, júniusban Kremsbe, szeptemberben a Bécsi Erdőbe.

3. NAP: KREMS – WACHAU – MELK – WIESELBURG

Júniusban reggeli után városnéző séta a Wachau fővárosában, Kremsben, szeptemberben reggeli után a pompázatos göttweigi bencés apátságba utazunk. Mindkét alkalommal Kremsben hajóra szállunk és nekivágunk a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak. A bámulatos vidéken templomok és várak között hajózunk. Aggsbachnál kikötünk, autóbusszal felmegyünk az aggsteini várba, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk. Elhajózunk Schönbühel kastélya mellett, majd júniusban Melkből, szeptemberben Pöchlarnból busszal szállásunkra megyünk.

Júniusban a Niebelungengau nyári napforduló tűzijátékos ünnep­ségére jelentkezők este 8 óra körül autóbusszal Pöchlarnba utaznak, s ott hajóra szállnak. Hajózás lassú menetben Ybbsig. Mikor besötétedik, megkezdődik a tűzijáték, a partokon máglyák gyúlnak. Más hajókkal konvojban Pöchlarnig haladunk, miközben a településekről tűzijátékokat lőnek fel, Maria Taferl temploma fényárban úszik. Útközben egy pohár italt, s kis falatkákat szolgálnak fel a hajón. Kikötés Pöchlarnban, és a 15 km-re lévő szállásunkra utazunk autóbusszal. Érkezés éjfél körül.

4. NAP: YBBS – STRUDENGAU – GREIN – LINZ

Reggeli után Ybbsben hajóra szállunk, majd áthaladunk a Habsburg vár és uradalom tövében épült Ybbs-persenbeugi vízlépcsőn, Ausztria legrégibb dunai műtárgyán. A duzzasztó szépséges felvízén haladva érjük el a Strudengau vidékét, amelynek látványa összemérhető a Wachau tájaival. Werfenstein vára mellett elhaladva kikötünk Greinben. Séta a várhoz, látogatás a Szász-Coburg család kastélyának termeiben. Júniusban Greinben, szeptemberben Wallsee-n szállunk vissza hajónkra, a Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt, majd ismét zsilipelünk. Délután elérjük az Enns folyót. Júniusban és kikötünk Mauthausenben szállunk át buszunkra, Linzbe utazunk: rövid séta a főtéren és környékén, majd elfoglaljuk szállásunkat. Szeptemberben egészen Linzig hajózunk, a főtéri séta után szállásunkra megyünk.

5. NAP: LINZ – ASCHACH – ENGELHARTSZELL – PASSAU – BP.

Autóbusszal Aschachba utazunk, itt hajóra szállunk (2163 fkm). Indulás után röviddel zsilipelünk a legnagyobb szint­különbségű osztrák duzzasztónál, majd a Duna tündérvilágába érünk. Hegyek között az összeszűkült folyón kanyarogva végighajózunk nagy folyamunk legfestőibb táján. A Duna-hurokban (Donauschlinge) kiszállási lehetőség azoknak, akik meg szeretnék tekinteni az engelszelli trappista templomot. Engelhartszellnél kikötés, visszaszállnak a templomot felkereső utasok, majd elérjük a jochensteini vízlépcsőt, ahol a bal part már Németország. A zsilip előtt elhajózunk Nepomuki Szent János zátonyra épült kápolnája és szobra mellett. Maradva a hegyek között délután elérjük a három folyó városát Passau-t (2225 fkm). Hajónkról kiszállva rövid városnéző séta, majd utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos hajós kaland 1 főre a Dunán, reggelivel, 3*-os szállodákban, buszos utazással, hajózással, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére