151.000 Ft helyett 99.900 Ft: 7 napos körutazás 1 főre Olaszországban, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel – Róma, Nápoly, Ponza-sziget, Sperlonga

Ajánlat kód: 33826
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

99.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33826

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz Dél-Olaszországban, merülj el Nápoly hangulatában és látogasd meg Róma történelmi látnivalóit is egy 7 napos körutazás során!

Időpontok

  • 2019. június 14-20.  
  • 2019. augusztus 30.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazást
  • 6 éjszaka szállást (4 éj Baia Domizia 4*, 2 éj Chianciano Terme standard hotel 3*)
  • Reggelit
  • Magyar idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap-Classic)
  • Útlemondási díjat (1,3%)
  • Foglalási díjat (1.500 Ft/fő 12 éven felül)
  • Az esetleges belépőket a helyszínen
  • A felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat
  • Kötelező vacsorát
  • Audio guide költségét
  • Üdülőhelyi díj (helyszínen fizetendő): 18 EUR/fő/tartózkodás

Fakultatív programok

  • Nápoly- Herculaneum-Cumae: 45 EUR/fő
  • Ponzai-szigete: 60 EUR/fő
  • Gaeta - Sperlonga: 25 EUR/fő
  • Belépők és egyéb felárak összesen kb: 23-32 EUR/fő
  • Róma helyi közlekedés: 7 EUR/fő/nap
  • Herculaneum: 11 EUR/fő
  • Cumae:4 EUR/fő
  • Nápoly: Santa Chiara: 6 EUR/fő
  • Nápoly/ Fátyolos Krisztus: 7 EUR/fő
  • Nápolyi Archeológiai múzeum: 12 EUR/fő
  • Ninfa Garden: 12 EUR/fő
  • Fossanova Abbey: ingyenes

Felárak

  • Egyágyas felár (társítás nélkül): 44.900 Ft/fő/ turnus
  • Vacsora felár (a program kizárólag félpanzióval foglalható): 29.900 Ft/fő/ turnus

Gyerekkedvezmény

  • 3. ágyon 12 évig: -10% az alapárból

Fel- és leszállási lehetőség

  • Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Ismertető

Vár Dél-Olaszország csodás tengerpartja, hogy felfedezd a térség számtalan és egyedülálló szépségét. A tartalmas programot Rómában kezdjük, majd az ellentmondásokkal teli Nápolyban, és a térség mindenkit ámulatba ejtő különleges tengerparti gyöngyszemeivel folytatjuk. Elhajózunk Ponza-szigetére, amely misztikus ékszerdobozként bújik elő a kéklő tengerből. Megnézzük, hogyan állt meg az idő a tragikus Herculaneumban és jut idő a fürdőzésnek is hódolni a térség egyik legszebb tengerpartján. E szemet gyönyörködtető, történelemmel átitatott, művészetek, természeti szépségek országa csak arra vár, hogy felfedezzük!

Program

1. nap: Budapest- Chianciano Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben pihenőkkel. Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban. Vacsora után séta a hangulatos óvárosban.

2. nap Chianciano Terme - Róma - Baiai Domizia/tengerpart

Útnak indulunk a dél-olaszországi úti célunk felé, de megállunk Rómában, az Örök városban, ahol rövid sétát teszünk a Világörökség részét képező történelmi városrészben, megnézzük a Colosseumot, a híres Trevi kutat, a Panteont és az ikonikus Spanyol lépcsőt is. Sétálunk az ódon emlékek között,- majd továbbutazunk, és a festői tájon végighaladva jutunk el a hegyek és a tenger találkozásáig. Elfoglaljuk szálláshelyünket az esti órákban, mely a Garigliano nemzeti parkban, a tengerparton található.

3. nap: Hajókázás a mitológiai mesék birodalmába: Ponza- sziget

Szabadprogram, fürdőzés, vagy fakultatív hajókirándulási lehetőség. A terület legszebb tengerpartjával büszkélkedő Ponza-szigetére hajókázunk át, melyet átsző a görög mitológia. A legenda szerint Homeroszt Ponza ihlette Kirké varázslónő szigetének megálmodásakor az Odüsszeiában. A misztikus hangulatot a csodás botanikus kertek, barlangok, labirintusok fokozzák. Érkezés után gyalogos városnézés a központban: St Cosma, Damaino templomok és a Corso Carlo Pisacane. Szabadprogram és fürdőzési lehetőség. Ha kedvük van, kishajóval kirándulást tehetnek még a Pilátus barlanghoz, majd megcsodáljuk a sziget egyedülálló sziklaképződményeit, természeti szépségeit a Chiaia di Lunánal, es a Cala Feolánal, majd fürdőzhetünk a minket körülölelő hihetetlen kék színű, kristálytiszta vizű öblökben. A nap végén elhagyjuk a szigetet, majd visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár hajójeggyel: 60 EUR/fő)

4. nap: Nápoly - Herculaneum- Cumae vulkán

Szabadprogram, fürdőzés, vagy fakultatív kirándulási lehetőség.

Útközben a csodálatos tengerparti szakasz egyedülálló látványával és a környék bájával ismerkedünk. majd napunkat a Vezúv tövében, Herculaneumban, a láva fogságába zárt, gazdag római kori várossal kezdjük. Többek között Zeusz kedvenc nimfájáról elnevezett Argos házát, és a Terme del Foro fürdőházat is megtekintjük. A sűrű vulkáni kőzetolvadék, a többméteres lávafolyam szinte eredeti állapotban őrizte meg a várost az utókornak, érintetlenül hagyva az emberi kéz alkotásait, a házakat, a bútorzatokat, a falfestményeket, a munkaeszközeiket, lehetővé téve számunkra, hogy évszázadokkal később felfedezzük, miként zajlott az élet az ókorban. Herculaneum a századok sötétjéből szinte érintetlenül felemelkedve, magának és múltjának varázslatos képét kínálja.

A Lago d’Averno mellett elhaladva, görög telepesek által alapított Cumae városába érkezünk. A "Tűz földjére", fenséges vulkanikus magaslatra építették akropoliszukat, melynek maradványai láthatók ma is, legmagasabb pontján az antik Jupiter-templom romjaival, amelyek a tengerészek irányjelzői. A legenda szerint hajdan egy titokzatos asszony, a világ egyik leghíresebb ókori jósnője, a cumaei Szibülla itt hirdette jóslatait, kinek barlangja a mai napig a hegy belsejében rejtőzködik.

Nápolyba, az egyik legvarázslatosabb olasz városba érkezünk. Jó idő esetén felmegyünk a Volmero hegyre, ahonnét csodálatos látvány nyílik a lenyűgöző Nápolyi-öbölre és a távolban fenségesen égbe nyúló Vezúvra. Megtekintjük a tengerre lenéző Castel Nuovót, a Dómot, és a Plebiscito teret. Az óvárosi városnézés után a festői Lungomare Caracciolo tengerparti sétányon kedvünkre kóstolhatunk számos, immár világörökségünk részévé vált ínycsiklandozó nápolyi pizzakülönlegességet. Magunkba szívva a sokszínű nap maradandó élményeit, visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 45 EUR/fő)

5. nap: A tengerpart csodái: Gaeta - Sperlonga

Szabadprogram, fürdőzés, vagy fakultatív félnapos kirándulási lehetőség Latina középkori, festői tengerparti városaiba. Utunkat narancsligetek és festői látvány kíséri a Riviera di Ulisse nevű partszakaszon. III. Károly kapuja vezet minket a gyönyörű Gaeta óvárosába, ahol a San Francesco templom, és a katedrális tekint le ránk. Rejtett kincse a török barlang: a legenda szerint, amikor Jézus meghalt a kereszten Jeruzsálemben, Gaeta városában szétnyílt a hegy, a három hihetetlen méretű hasadék közül az egyik meredek lépcsősoron át megközelítve látogatható, a legenda szerint egy hitetlen török tengerész kéznyomát a folyékonnyá változott kőzet is őrzi. Az Orlando hegy tetejéről keskeny és meredek lépcső vezet le a katlanba, ahonnét fantasztikus látvány tárul a szemünk elé. Következő festői tengerparti településünk Sperlonga, melynek tenger fölé magasodó hófehér, gyönyörű óvárosa a mai napig őrzi kalandos történelmének romantikus nyomait. A barlangok városában a római császárság idejében Tiberius korának legkiválóbb építészeivel építtetett magának egy villát, a tengerbe nyúló öböl barlangjának felhasználásával. Séta a hangulatos, tenger fölött pihenő, kávézókkal, kis üzletekkel tűzdelt sikátoros utcákon, majd visszatérünk szálláshelyünkre, és a nap hátralevő részében élvezhetjük a kéklő tenger hullámait szálláshelyünk strandján. (Ár: 25 EUR/fő)

6. nap: Csodás rejtett kincsek nyomában: Ninfa garden - Fossanova

Délelőtt szabadidő strandolással, majd utazás az Adriai-tenger mentén Észak-Olaszország felé, melyet egy rövid időre megszakítunk az elbűvölő szépségű Ninfa kertben, ahol egy letűnt kor, növényritkaságokkal felélesztett városában érezhetjük át a múlt varázsát. A középkori romváros épületeit a világ minden tájáról telepített csodás fák, és virágok romantikája hatja át. Következő megállónk, a XIII. századi gótikus építészet első példáját, a lenyűgöző Ciszterci Apátságot rejtő, középkori, lila településen, Fossanovában lesz, ahol Aquino-i Szent Tamás töltötte élete utolsó napjait. Továbbutazunk Chianchiano Termébe, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

7. nap: Hazautazás - Budapest

Folyamatos utazás Budapest irányába rövid pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás 1 főre Olaszországban, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel – Róma, Nápoly, Ponza-sziget, Sperlonga

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére