Afrikai körutazás repülőjeggyel, félpanzióval, belépőkkel – vár Namíbia, Zambia, Botswana és Zimbabwe, a Viktória-vízesés és a nemzeti parkok gazdag állatvilága

Ajánlat kód: 35066
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.989.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35066

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy varázslatos afrikai körutazáson, s találkozz a végeláthatatlan vadon állataival!

Időpont

  • 2024. március 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy illetékkel
  • Szállás a program szerint jó minőségű középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
  • Namíbiában félpanzió (reggeli és vacsora) a hosszabbításon reggeli + 1 snack + fakultatív vacsora
  • Belépők
  • BBP utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Szervizdíj / Borravaló a helyiek számára: 75,- USD
  • Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 3 %
  • Namíb vízum: kb. 80 USD (a repülőtéren fizetendő a belépéskor)
  • Dél-Afrika: magyar útlevéllel vízummentes.
  • Zimbabwei vízum: 30 USD (a repülőtéren fizetendő a belépéskor)
  • Zambia és Botswana vízummentes.

Felár

  • Egyágyas felár: 362.000,- Ft

Fakultatív programok

  • Vadlesek az Etosha Nemzeti Parkban 650-750 Namíbiai Dollár = kb. 45-55 USD
  • Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 210 USD
  • Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 196  USD
  • Kirándulás Zambiai oldalon: kb. 45 USD
  • Vacsora a zambiai hotelben: kb. 28 USD/vacsora

Program

1. nap: Budapest – Windhoek
Elutazás Budapestről a koraesti órákban menetrend szerinti repülőjárattal. Átszállás után továbbutazás Windhoekba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Windhoek
Érkezés Namíbia fővárosába a koradélelőtti órákban. Városnézés WINDHOEK-ban Namíbia fővárosában: Lutheran Christuskirche, Tintapalota (Parlament), Alte Feste (egykori erőd). Függetlenség sugárút a kézműves piaccal, Trans-Namib Vasúti Múzeum a központi vasútállomásnál, Joe’s Beerhouse sörház. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Windhoekban.

3. nap: Windhoek – Hardap region – Sesriem
Továbbutazás Sossusvlei felé, a világ legnagyobb homokdűnéinek vidékére. Első megállónk REHOBOTH egy magaslati fennsíkon elhelyezkedő város, kevés csapadékkal, ugyanakkor több melegvizű forrás található itt. A NAMIB SIVATAG első élményei után érkezünk a szállásunkra, ahol a medencében felfrissülhetünk. Könnyű sivatagi séta a lodge körül azok számára, akik gyalogosan szeretnék felfedezni a Namib szellemét. Szállás Sesriem-ben.

4. nap: Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem-kanyon
Egész napos kirándulás a NAMÍB NAUKLUFT PARKBA. Az út során buszunkkal és terepjáróval a dűnék között haladva különleges tájakat járunk be. SOSSUSVLEI-ben találhatóak a Namíbiára oly jellemző vörös homokdűnék, melyek színe látványos kontrasztban van a kék éggel. Megállunk többek között a DUNE 45 vagy 45-ös dűne alatt, amely 170 méter magas és fel lehet mászni a tetejére, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik e lélegzetelállító tájra.
A természeti alakzatok rendkívüli népszerűségnek örvendenek a turisták és a fotósok körében. Ma már szinte hihetetlen, hogy az egyébként gyalogosan bejárható agyagmező, DEADVLEI, egykor termékeny oázis volt. Szakemberek ma sem tudják a választ arra, miért változtatta meg medrét a zöld szigetet tápláló folyó, és hová tűnt. Tovább haladván szemünk elé páratlan látvány tárul. Felfedezzük azokat a mintegy 900 éves, égnek meredő fatörzseket, amelyek a rendkívül száraz éghajlat következtében kövesedtek meg. A SESRIEM-KANYON szép sziklaformátumait a legjobb gyalogosan megközelíteni. A kétoldalt magasodó kőfalak között valamikor sebes folyók törtek utat. Vacsora, szállás Sesriemben

5. nap: Namíb-sivatag – Walvis-öböl – Swakopmund
Reggeli után indulás az óceán partjára, a WALVIS-ÖBÖL-be. Útközben megismerkedünk egy csodálatos sivatagi növénnyel (velvicsia) és eljutunk a Namíb-sivatag holdbéli tájra emlékeztető részére is. SOLITAIRE OASIS valóban szó szerint, ahol lehetőség van a felfrissülésre. ROSTOCK BERG egy közel ezer méteres kiemelkedés a sivatagból, a KUISEB folyó, a kanyon és a hágó mind összefüggő része a látványos utazásnak. A Walwis öböl látványa a PELIKÁN KOLÓNIA. Estére érünk SWAKOPMUND-ba, ma Namíbia legjelentősebb üdülőhelye. Ez az idilli település egykor német gyarmati kikötő volt, ma azonban különleges bája kedvéért keresik fel a turisták. Vacsora, szállás Swakopmundban.

6. nap: Swakopmund
Városnézés SWAKOPMUND-ban. Ismerkedés a Swakop-folyó torkolatánál épült várossal: Wörmann Ház, Tengerészeti emlékmű, a móló, a Világítótorony megtekintését követően szabadidőben lehetőség a Swakopmund Múzeum, az Akvárium és az egyedülálló kristály- és féldrágakő kiállítás felkeresésére. A város közelében állították ki a Martin Luther (vagyis Luther Márton) nevét viselő gőzmozdonyt, amely a vasút nélküli Namíbiába került még 1896-ban. A régóta használaton kívüli jármű mára muzeális érték, amelyet már épület véd meg az időjárás viszontagságaitól. FAKULTATÍV lehetőségek, kaland keresők részére Dűne Quad Biking, Desert Bike Tour, Sandwich Harbour 4x4 kirándulás. Vacsora, szállás Swakopmundban.

7. nap: Kereszt-fok – Twyfelfontein
Észak felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán partja mentén, haladva, CAPE CROSS-nál (Kereszt-fok) a Föld egyik legnagyobb fókakolóniáját keressük fel. A rövid gyalogtúra során karnyújtásra megközelíthetjük a vízparton heverésző állatokat. Délután TWYFELFONTEIN-ben a mintegy 250 busman sziklarajz legérdekesebbjeit fedezhetjük fel, amely Afrika legnagyobb és legjelentősebb ilyen jellegű emléke. Az UNESCO 2007-ben választotta Twyfelfonteint Namíbia első világörökség helyszínének. Ezután kirándulás a környező bazaltoszlopokhoz és a lapos tetejű Burnt Mountain-hoz, mely nevét a megfeketedett mészkőről kapta. Vacsora, szállás Damaraland vidékén.

8. nap: Etosha Nemzeti Park
Délelőtt a DAMARA élő törzsi falumúzeum egy kihalófélben lévő kis népcsoport életébe ad közvetlen betekintést. A damara a busmanokkal együtt Namíbia legrégebbi népei közé tartozik. Itt a látogatóknak egyedülálló lehetőségük nyílik megismerni a damara nép lenyűgöző hagyományos kultúráját. Utazásunk következö fénypontja az ETOSHA NEMZETI PARK. OKAUKUEJO a park nyugati bejárata, amely a közeli vízlelőhely miatt a legnépszerűbb kiindulópontja a vadleseknek. Délután FAKULTATÍV program Okaukuejo Camp-ből indulva, nyitott tetejű terepjárókkal keressük fel azokat a helyeket, ahol az állatok ugyanabban az időben gyülekeznek, hogy szomjukat oltsák. Kis szerencsével közvetlen közelről láthatunk elefántokat, oroszlánokat és más vadakat. Vacsora, szállás az Etosha Nemzeti Parkban.

9. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napos kirándulás az ETOSHA NEMZETI PARKBAN. Korai kelés után vadles, melynek érdekessége a számos állat mellett, a ritka és veszélyeztetett fekete orrszarvú, valamint a feketearcú impala. Kirándulás a németek által épített, a vadonban magányosan álló NAMUTONI ERŐDBE. Délután FAKULTATÍV program, Namutoni Camp-ből induló vadles, hasonlóan, mint az előző napon. Vacsora, szállás Etosha Nemzeti Park peremén.

10. nap: Tsumeb – Okahandja – Windhoek
Reggeli után utazás Windhoekba, a fővárosba. Útközben látogatás az ásványkincsekben gazdag TSUMEB város múzeumában. Itt megismerhetjük a környék ritka ásványainak óriási gyűjteményét, a bányászat történetét, továbbá a helyi őslakosok, a busmanok és a himbák műalkotásait, valamint a gyarmati idők emlékeit. Rövid utazás után ismét egy különlegesség vár ránk, a HOBA-METEORIT. Ez a hatalmas szikladarab a Földön valaha talált legnagyobb fémmeteorit. OTJIWARONGO KROKODIL FARM túra útközben, majd rövid pihenő OKAHANDJA-ban, vásárlási lehetőség a tipikus afrikai fafaragványokat és dísztárgyakat árusító piacon. Vacsora, szállás Windhoekben.

11. nap: Windhoek – Johannesburg
Reggeli után szabadidő, vásárlási lehetőségek. Délután transzfer a repülőtérre, utazás Johannesburgba, az utazás folytatására. Szállás Johannesburgban.

12. nap: Viktória vízesés – „A Füstölgő Mennydörgés”
Délelőtt átrepülünk Zimbabwebe. Érkezés dél körül. Délután rögtön felkeressük a vízesést, annak legszebb kilátópontjait. A „Füstölgő Mennydörgés” mindenkit ámulatba ejt. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel az újkori világ 7 csodája között emlegetett Viktória-vízesést. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Szállás.

13. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest. A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

14. nap: Zambia
A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Szabad program vagy fakultatív kirándulás keretében a Zambiai oldalt keressük fel. Érdemes felfedezni a zuhatagot mindkét oldalon! Visszatérünk a szállodába, délután szabadidő. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén pedig hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás.

15. nap Búcsú Afrikától…
Menetrend függvényében repülés Livingstone-ból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest
Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Afrikai körutazás repülőjeggyel, félpanzióval, belépőkkel – vár Namíbia, Zambia, Botswana és Zimbabwe, a Viktória-vízesés és a nemzeti parkok gazdag állatvilága

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére