5 napos kirándulás a lengyelországi Tátrában, Zakopanéban, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 41092
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

139.900 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 41092

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a tátra varázslatos tájait!

Időpont

  • 2024. július 25.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás autóbusszal
  • 4 éjszaka szállás Zakopanéban 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Belépőjegyek, fakultatív programok költségei
    • Lombkorona ösvény felvonóval: kb. 25 euro/fő
    • Pisztráng vacsora egy gorál étteremben: kb. 90 PLN/fő
    • Vacsora, tradicionális étellel: kb. 60 PLN/fő
    • Sajtkészítő műhely látogatás: kb. 60 PLN/fő
    • Lovaskocsikázás Zakopanéban: kb. 60 PLN/fő
    • Termálfürdő (3 órás program): kb. 120 PLN/fő
    • Nemzeti park belépő: (Halastó) 10 PLN/fő/nap
    • Lovaskocsi a Halastóhoz:
    • felfelé: kb. 90 PLN/fő
    • lefelé: kb. 60-70 PLN/fő
    • Minibusz Kuznicéba és vissza: kb. 10 PLN/fő
    • Kirándulás a Kasprowy csúcsra: kb. 160 PLN/fő
    • Nedec vára belépő: kb. 40 PLN/fő
    • Hajókázás a Czorsztyni-tavon: kb. 35 PLN/fő
    • Ebéd Vörös Kolostorban: kb. 15 EUR/fő
    • Gubalowka felvonó: kb. 35-40 PLN/fő
    • Tátra Múzeum: kb. 25 PLN/fő

 

  • Idegenforgalmi adó: kb. 5 PLN/fő/éj (kötelező, a helyszínen fizetendő)

Felár

  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 54.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 27.000 Ft/fő

Program

1. nap:
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelország felé, útközben rövid pihenővel. Útközben megállunk Szlovákiában, ahol a Bélai-Tátra lábánál bejárjuk a Tátra legújabb turistacsalogató látványosságát, a Lombkorona ösvényt. Zár településről kabinos felvonóval érkezünk a fák koronája felett, 24 méter magasságban vezető, fából épített masszív turistaút bejáratához. A tanösvény hossza 600 méter, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton. A tanösvény bejárása, és a kilátótoronyból nyíló panoráma megörökítése után szabad program (ebéd lehetőséggel) a Lombkorona ösvény látogatóközpontjában, majd felvonóval jutunk vissza a településre. Programunk után tovább utazunk Zakopanéba, ahová a délutáni órákban érkezünk meg. Érkezésünket követően az egyik legszebb zakopanei épülethez, a város jelképének számító, tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett Jaszczurówkai kápolnához látogatunk. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat, majd fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló tradicionális gorál étteremben. Ha Lengyelországban, különösen a Tátrában járunk, semmiképp sem szabad kihagynunk az egyik kulináris élményt, a zakopanei sült pisztrángot. Aki nem szereti a halat, más helyi inyencséget is választhat.

2. nap:
Pihenés Zakopaneban, vagy az alábbi fakultatív programok közül választhatnak:

- délelőtt látogatás a híres Nowy Targ-y piacra, ahol a kézzel készített helyi termékek sokasága megtalálható. A piac és vásár története több, mint 500 évre nyúlik vissza. Ekkor kappta ugyanis a település a jogot a heti egy, csütörtökönként megtartandó vásárra. Ez a hagyomány a mai napig él, hiszen a piac csütürtökön és szombaton várja a vásárlókat. A hagyományos termékek mellett: irha, bőráruk, fa készítésű tárgyak, bútorok, a mai kor szellemében megtalálható minden, ami eladható, ami szem szájnak ingere. A mai napig sokan keresik fel a piacot, amely jóval kedvezőbb áron kínálja termékeit, mint például a zakopanei piac. Kitűnő programlehetőség, kulturált körülmények között sétálni a piacon, ahol ha elfáradtunk és megéheznénk, akkor semmiképp se hagyjuk ki a kolbász sütők kínálatát és mindenképp kóstoljuk meg a híres lengyel sült kolbászt.

- kora délután látogatás egy sajtkészítő műhelybe, ahol betekintést nyerhetünk a híres oscipek (sajt) készítés rejtelmeibe, sőt mi magunk is készíthetünk egyet, továbbá egy kis kóstoló is a program része.

- késő délután látogatás a chocholowi Termálfürdőbe, ahol a fürdő nyújtotta szolgáltatások igazi felfrissülést ígérnek. A fürdő már építészeti szempontból is műremek. A megépítésekor gondosan ügyeltek arra, hogy stílusában teljesen harmonizáljon a tradicionális helyi építészeti stílussal, azonban mindezt sikeresen ötvözték a modern elemekkel. A kinti és benti medencékből egyaránt a Tátra hegyeiben gyönyörködhetünk, miközben ellazulunk. A szauna világ, a pihenő szobák, a sokféle masszázs és gyógykúrák mind mind a teljes ellazulásról gondoskodnak. A fürdő éttermében a helyi és európai konyhák remekei elérhetőek. A fürdő késő estig nyitva áll a látogatók előtt.  (További kérdés esetén, készséggel állunk rendelkezésükre az info@vivalditravel.hu e-mail címen). 

Az estét mindenki kedve szerint töltheti. Zakopaneban számos étterem kínál élő zenés programot, ahol egy finom vacsora mellett táncra is perdülhetünk, ha kedvünk tartja.

3. nap:
Reggeli után könnyített gyalogtúra a Tátra legnagyobb tavához, a Halastóhoz. A tavat az aszfaltozott úton vezető turistaúton lehet megközelíteni, aki azonban nem szeretne ennyit gyalogolni, azok az itt közlekedő lovaskocsin tehetik meg az út nagyobbik részét. A lovaskocsikról a parkolótól kb. 6 km-re kell leszállni, az útvonal utolsó, mintegy 1,5 km-es szakaszt már mindenkinek gyalogosan kell hogy végig járni. Akik vállalják a teljes távot, azokkal kb. 7,5 km gyaloglást követően érkezünk meg a Tátra legnagyobb tavához, a szép fekvésű Halastóhoz (Morskie Oko). Itt a tó partján található menedékházban tartunk egy hosszabb pihenőt, megebédelünk, majd a vállalkozó kedvű utasainkkal körülsétáljuk a tavat (ez kb. 2,6 km, 1 óra). Ezután ugyancsak gyalog jutunk vissza a lovaskocsik felső állomásához, majd a Hajfű-tisztástól a felfelé megtett módon, lovaskocsival érkezünk vissza a parkolóba. Ezután visszatérünk Zakopaneba, ahol megtekintjük a II. János Pál pápa ellen elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot. Innen a szállásunkra megyünk, majd szabad program Zakopanéban, melynek során felfedezhetjük a méltán híres zakopanei piacot. Az esti órákban fakultatív vacsora Zakopanéban.

4. nap:

Reggelit követően fakultatív programként felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 méter magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). A szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk a fel a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. A népszerű kilátócsúcsról nyíló a szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően a csoport azon tagjaival, akik nem ijednek meg egy közepes nehézségű, szinte csak lefelé vezető túra fáradalmaitól, gyalog indulunk vissza a felvonó alsó állomása felé. A kb. 1000 méter szintkülönbségű túra során útközben rövid ebédszünet a Murowaniec menedékházban, majd a mintegy 3-4 órás túrát követően érkezés Kuźnicéba, ahonnan helyi kisbuszokkal jutunk vissza a szállásunkra, majd szabad program következik Zakopanéban.

Azok az utasaink, akik nem szeretnének túrázni, a csúcsra történő megérkezést követően max. 2 óra elteltével ugyancsak felvonóval jutnak vissza Kuźnicéba, majd onnan helyi kisbuszokkal vagy gyalogosan a városba, ahol ezt követően egész napos szabad program vár rájuk.

A szabad program keretében vásárlási lehetőség a piacon, ahol megkóstolhatjuk és természetesen meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. A piac végén található állomásról siklóvasúttal lehet feljutni a Gubałówka gerincére. A felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat, a felső állomás közeléből szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. Vacsora egyénileg. Ezen az estén is ajánljuk a zenés szórakozóhelyeket a városban.

- A késő délutáni órákban lovaskocsikázás a városban, szép kilátással a Tátrára. Az útvonalon megismerkedhetünk a híres fa építeszeti stílussal, mindezt a hegyek látványával fűszerezve.

5. nap:

A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, és ugyancsak kis kitérővel hazafelé indulunk. Autóbuszunkkal a czorsztyni víztározó partján álló, jó állapotban fennmaradt egykori magyar határvárba, Nedec várába indulunk. Megismerkedünk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő várával, bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megismerkedünk a quipu legendájával, és megcsodáljuk a vár bástyáiról a felduzzasztott Dunajec folyóból kialakított víztározóra, valamint annak túlsó oldalán a czorsztyni vár romjaira nyíló kilátást. A várlátogatás után fakultatív hajókázás következik a Czorsztyni-víztározón, a hajóút során a felduzzasztott Dunajec két partján emelkedő várak és a Pieninek panorámájában gyönyörködünk. Ezt követően, hazaindulás előtt fakultatív ebédre nyílik lehetőség, majd a sok-sok élménnyel és látottakkal feltöltődve búcsút veszünk Lengyelországtól, és Szlovákián keresztül hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos kirándulás a lengyelországi Tátrában, Zakopanéban, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
39 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére