Derítsd ki, melyik étel okozza emésztőrendszeri problémáidat!
Fontos tudnivalók:
- Kismamák, pacemakerrel rendelkezők, és többszöri infarktuson átesett betegek nem vehetnek részt a vizsgálaton!
- Az állapotfelmérés a megelőzésről szól, nem orvosi vizsgálat, semmilyen klinikai vagy laboratóriumi vizsgálati eredményt nem helyettesít.
- Az ételintolerancia nem az ételallergia „divatosabb” neve. Az ételintoleranciáért az emésztőrendszer, az ételallergiáért az immunrendszer a felelős. A tüneteik sem egyformák.
Az ételintolerancia tünetei sokszor órákkal, de van, amikor napokkal később jelentkeznek az adott étel elfogyasztása után. Ezek erőssége függ a bevitel mennyiségétől és gyakoriságától is. Előfordulhatnak gyomorbántalmak, bélpanaszok, székelési problémák, puffadás, teltségérzet, kiütések, ekcéma és más bőrproblémák.
Amennyiben ezeket a kellemetlen és zavaró tüneteket Te is tapasztalod, érdemes elvégeztetned az ételintolerancia vizsgálatot. Ennek során azt nézik meg, hogy melyek azok a napi szinten bevitt élelmiszerek, amikből esetleg „elege” lehet a szervezetednek. Megtudhatod, melyek fogyasztását kellene csökkentened, esetleg szüneteltetned.
Vizsgálják a különféle zsírok, olajok, diófélék, fűszerek, lisztfélék, és tejtermékek mellett a gliadint, glutént, tejfehérjét (kazein), tejcukrot (laktóz), tejzsírt (mucin), purint. Néznek olyan alapvető dolgokat is, mint amilyen a kakaó, kávé, cukor, csokoládé, méz, mák, bor, sör, és amilyenek a húsok-halak vagy a zöldségek-gyümölcsök.
Az elektroakupunktúrás vizsgálatot egy speciális mérőszonda segítségével, a tenyér egy pontján végzik. Fájdalommentes, ezért bátran ajánlott mindenkinek, a kicsiktől az idősekig egyaránt.
Az alábbi paramétereket vizsgálják a szűrés során:
- Gliadin, glutén, kazein, laktóz, mucin, purin, gombák, penészek, fehérbor, vörösbor, sör, méz, csokoládé, cukor, só, mustár, dió, kesudió, kókuszdió, paradió, pekándió, mandula, mogyoró, pisztácia, szezámmag, élesztő, ecet, kakaó, kávé, zöldtea, fekete tea, mák, kukorica, búzakorpa, hántolt köles, hajdina, rizs, lisztek (árpa, kukorica, rozs, szója, zab, tönköly, búza), növényi olajok (napraforgó, olíva, repce, szója, len, pálma), margarin, vaj, kakaóvaj, disznózsír, háj, zselatin, szója, tofu, joghurt, kefir, sajt, kecske sajt, író, tej (juh, kecske, tehén), tejföl, túró, tojásfehérje, tojássárgája, ánizs, babérlevél, bazsalikom, boróka, bors, borsmenta, cayenne bors, citromfű, curry, édeskömény, estragon, feketebors, gyömbér, chili, kakukkfű, kapor, kardamon, kömény, koriander, kurkuma, majoranna, paprika, petrezselyem, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, szurokfű, törött fahéj, zsálya.
- Borjú, csirke, disznó, kacsa, marha, nyúl, pulyka, ürü, fácán, őz, szarvas, vaddisznó, angolna, hering, homár, kagyló, lazac, lepényhal, makréla, pangasius, pisztráng, ponty, rák, osztriga, szardínia, tőkehal, tonhal.
- Bab, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, csicseriborsó, étkezési gombák, fejes saláta, fokhagyma, hagyma, kapor, káposzta, karalábé, karfiol, kelbimbó, lencse, olíva, paprika, paradicsom, petrezselyem, póréhagyma, rebarbara, retek, sárgarépa, spenót, sóska, uborka, vajbab, zeller, alma, ananász, banán, citrom, cseresznye, egres, eper(földi), fekete áfonya, feketeribizli, grapefruit, kivi, körte, málna, mandarin, meggy, narancs, őszibarack, piros ribizli, sárgabarack, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya.
Az Egészség-Zónáról
Az Egészség-Zóna legfőbb célja, hogy mindenki számára elérhető legyen az egészséges, minőségi élet! Szolgáltatásaikkal elsősorban azoknak szeretnének segíteni, akik nem tudják, mitől vannak, honnan erednek a fájdalmaik, problémáik, és ezen az állapoton szeretnének változtatni.
Legyen szép napod!
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról