14 napos körutazás 1 főre Kazahsztánban, Üzbegisztánban és Türkmenisztánban, repülővel, félpanzióval – vár Asztana, Almati, az Issyk-szurdok, Taskent és Sahrisabz óvárosa

Ajánlat kód: 34029
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

698.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34029

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezz fel egzotikus országokat és városokat tőlünk keletre, kalandozz Kazahsztán, Üzbegisztán és Türkmenisztán határain belül!

Időpont

  • 2019. május 18.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás Budapest – Isztambul – Asztana és Asgabat – Isztambul – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal
  • Elhelyezés 3-4 csillagos szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Ellátás: félpanzió (2. nap reggelitől, a 13. nap vacsoráig)
  • BBP utasbiztosítást
  • Belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illeték kb.: 98.000 Ft (Az indulásig változhat!)
  • Belső repülések: 390 USD
  • Kötelező szervizdíj / borravaló: 60 USD
  • Vízumdíj Türkmenisztánba: kb. 80 USD (Helyszínen fizetendő!)
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás 1,5 %

Felár

  • Egyágyas felár: 122.200 Ft

Program

1. nap: Budapest - Asztana

Elutazás a kora délutáni órákban repülővel Isztambulon keresztül Asztanába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Asztana

Érkezés Asztanába az éjszakai órákban. Transzfer a szállodába. Pihenés, majd késői reggeli. Asztana csak 1998-tól vált fővárossá, amely az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül. A kormányzati-, ipari-, oktatási-, egészségügyi és sportközpont számos futurisztikus épületével, modern szállodáival és a felhőkarcolóival egyre több turistát csalogat. Rövid pihenés, majd késői reggeli után ismerkedés Kazahsztán fővárosával: Függetlenség tere, Atameken Nemzeti Emlékközpont, Első Elnök Múzeuma, Hasret Sultan mecset, Bayterek-emlékmű stb. Kb. 40 perces hajókázás az Ishim folyón. Vacsora, szállás Asztanában.

3. nap: Almati

Reggel repülés Almatiba, az egykori fővárosba, az ország legnagyobb városába, melyet fantasztikus környezet ölel körbe és elválaszthatatlan az almától! Ismerkedés a főbb látnivalókkal. A Panfilov-parkban található a Zenkov-székesegyház, a gyönyörűen díszített, színes keresztény ortodox templom. Ez a világ második legmagasabb faépítménye. Séta a híres Arbat utcában, majd irány a Köztársaság tér és a Függetlenség Emlékműve. A Központi Történeti Múzeumban megismerjük Kazahsztán történetét a bronzkortól egészen az új főváros kiépítésig. Kedvező időjárás esetén érdemes felmenni az 1100 m magas „Zöld dombra” (Kok-tobe), ahonnan a település panorámája tárul elénk. Vacsora, szállás Almatiban.

4. nap: Issyk-szurdok – Almati

Délelőtt látogatás a Hangszer Múzeumban, majd a Zöld Bazárban a hús-, gyümölcs és kézműves termékekkel ismerkedhetünk. Utazás autóbusszal az Issyk-szurdokhoz, amelyet az egykori kereskedelmi karavánok jól ismertek. Látogatás az Issyk Nemzeti Történeti és Kulturális Múzeumban, ahol a régészeti gyűjteményben számos arany, kerámia, fegyver, és lószerszám őrzi az egykori idők emlékét. A közel 1.800 m magasságban a türkiz Issyk-tó sok turista kedvelt úti célja. Vacsora, szállás Almatiban.

5. nap: Almati – Taskent

Transzfer Almati repülőterére és irány Taskent! Városnézés az üzbég fővárosban: Függetlenség tere, Khast Imam tere, Barak kán medresze (muszlim oktatási központ), Operaház (kívülről), Chorsu Bazár stb. Vacsora, szállás Taskentben.

6. nap: Taskent – Szamarkand

A reggeli órákban utazás szuperexpressz vonattal Szamarkandba, a világ egyik legrégibb városába, a híres selyemút egykori legfontosabb központjába. Érkezés után ismerkedés a várossal: XV. századi Gür Emír mauzóleuma, Ulug bég csillagvizsgálója stb. Látogatás az Üzbég Történeti Múzeumban és egy papírmerítő központban. Vacsora, szállás Szamarkandban.

7. nap: Szamarkand

Egész napos városnézés Szamarkandban: Regisztán tér épületei (beépítése a XV. században kezdődött), Bibi Hanim mecset (Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje), Siab bazár, Shahi Zinda épületegyüttes. Vacsora, szállás Szamarkandban.

8. nap: Szamarkand - Buhara

Kirándulás Shahrisabzba. Ismerkedés a várossal: XIV. században épült Ak-Szaraj kastély, bazár, Kok-Gumbas mecset, Hazrati imam mecset, Gumbazi-Seidan mauzóleum. Este visszatérés Szamarkandba autóbusszal. Vacsora után irány szuperexpressz vonattal Buhara! Szállás.

9. nap: Buhara

Buhara 5000 éves múltra tekint vissza, mecsetekben és medreszékben bővelkedő történelmi központ, egykor a Selyemút egyik legfontosabb állomása volt. Egész napos városnézés: Szamanid mauzóleuma, a XII. században épült Csasma-Ajub mazar (csodatévő hely), Bolo-hauz mecset, Citadella / Ark (itt található Vámbéry Ármin emlékszobája), Ulugbek medresze, Lyabi-Khauz komplexum, bazár stb. Vacsora, szállás.

10. nap: Buhara – Mari

Reggeli után utazás Türkmenisztánba, a határátkelés után autóbuszcsere. Utazás a sivatagban, érkezés Mari városába a délutáni órákban. A Merv-oázis városai évszázadokon keresztül meghatározták e közép-ázsiai régió fejlődését. Híres könyvtárai elsősorban az iszlám világ sok tudósát vonzották, de hatása az építészet, díszítőművészet, a tudomány és a kultúra más területén is kézzel fogható. Vacsora, szállás.

11. nap: Mari – Merv – Mari

Merv – Mari egykor városok együtteseként központi szerepet töltöttek be. Merv az egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt oázisváros. Az ősi idők emléke még ma is látható (pl. Sultan Sanjar-, Yusuf Khamadani- és Mohamed Ibn mauzóleumai, Shakriar Ark Palota maradványai stb.) Visszatérve Mari városába, transzfer a repülőtérre és irány Asgabat! Vacsora, szállás.

12. nap: Asgabat

Asgabat Türkmenisztán fővárosa. 1948-ban egy hatalmas földrengés pusztított a településen, ezért építészeti emlékei nagy része újkeletű. Külön helyi érdekesség, hogy az épületek jelentős részét márványlapokkal borították. Az állam többek között ezzel kívánja kifejezni az ország földgázvagyonon alapuló gazdagságát. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel (Függetlenség park, Földrengés emlékhely, Paloták tere, Önállósodás emlékműve, Ertuğrul Gazi mecset, bazár stb.). Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban. Vacsora, szállás.

13. nap: Nisza

Délelőtt kirándulás a közeli Niszaába, ahol még láthatók az időszámítás kezdetének emlékei. Délután megismerhetjük a Türkmenisztánban őshonos Akal Teke lovakat egy istállólátogatás során. Búcsúvacsorát követően transzfer a repülőtérre.

14. Asgabat – Budapest

Hazautazás a hajnali órákban. Isztambuli átszállást követően érkezés Budapestre reggel.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

14 napos körutazás Kazahsztánban, Üzbegisztánban és Türkmenisztánban, repülővel, félpanzióval – vár Asztana, Almati, az Issyk-szurdok, Taskent és Sahrisabz óvárosa

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére