13.990 Ft helyett 9.990 Ft: Buszos utazás 1 főre Grazba és az Eggenberg kastélyhoz, magyar nyelvű csoportkíséréssel, április 13-án vagy augusztus 20-án

Budavár Tours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

9.990 Ft

Ajánlatkérés
Budavár Tours Utazási Iroda
Graz, Ausztria
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Az ajánlat leírása

Felejthetetlen egynapos kirándulás Ausztria zöld szívébe, Grazba, valamint a csodaszép Eggenberg kastélyhoz!

Időpontok

  • 2019.április.13. és augusztus.20.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást busszal
  • A szervezést
  • Magyar nyelvű csoportkísérést

Az ár nem tartalmazza

  • A belépők árát
  • Az étkezést
  • A biztosítást
  • Regisztrációs díjat 1.500 Ft/fő

Belépők

  • Belépő és helyi vezetés a kastélyban, belépő a kertbe: 14 Euro/fő. Ebéd: 19 Euro/fő.

Fontos

  • Dátummódosítás díja a foglalást követően: 2.500 Ft/fő (+ a különbözet, ha van a két utazás között), maximum az utazás előtt 30 nappal lehetséges.
  • Névmódosítás díja, illetve felszállás helyének módosítása a foglalást követően: 2.500 Ft/fő, maximum az utazás előtt 3 nappal lehetséges.
  • Fix ülőhely igénylése a buszon: 1.000 Ft, 2.000 Ft vagy 3.000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően.

Felszállási lehetőségek

  • Budapesten, a Népligetben, – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben)
  • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
  • M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)
  • M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)
  • M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)
  • M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)
  • M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (120 perc)
  • Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választod, jelezd megrendeléskor!

Program

Ausztria zöld szíve, Stájerország fővárosa, Graz az ország második legnagyobb települése Bécs után. Az Alpok előhegyei által körülölelt tágas medencében fekvő, pezsgő életű, nagy múltú várost a Mura szeli ketté. Az UNESCO Világörökség részét képező nagyméretű reneszánsz-barokk stílusú óváros fölé emelkedő Schlossberg (Várhegy) a jellegzetes óratoronnyal a város jelképének tekinthető. Az ország egyik legnagyszerűbb barokk kastélya, a város nyugati szélén álló Eggenberg-kastély szintén Világörökségi védelmet élvez.

Indulás a kora reggel 05:30 órakor Budapesten, a Népligetben, – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Találkozó 05:15-kor. Folyamatos utazás során egy mosdószünetet tartunk. Első állomásunk az Eggenberg kastély. A kastély 2010-ben méltán került fel az UNESCO világörökségi listájára. Az építész, Giovanni Pietro di Pomis az „idő jegyében”, egy átfogó asztrológiai-számmisztikai összefüggésben tervezte Graz legjelentősebb kastélyát: minden emeleten 365 ablak, 31 terem, összesen 24 díszterem 52 ajtóval és összesen 60 ablakkal, valamint 4 saroktorony kápráztatja el a látogatót. A kastélyt mély vizesárok veszi körül. A kastély tükörterme messze földön híres, Stájerország legszebbjének tartják a tükörboltozatos Prunksaalt. Mindezt megtekinthetjük a helyi idegenvezetővel. A program a kastélyban 10 órakor kezdődik, időtartama kb. 50 perc.

Ezután 1 óra szabadidő áll rendelkezésre a kastélyparkban. Amennyiben a résztvevők létszáma 25 főt meghaladja, a csoport két részletben látogatja meg a kastélyt. Amíg az egyik csoport a kastélyt látogatja, a másik csoport a kertben tölti idejét és fordítva. A kastélykertben különleges fák, tavacska, egy „rózsadomb” különféle történelmi rózsafajtákkal jelent biztos kikapcsolódást a látogatóknak.A kastély közelében ebédelési lehetőséget kínálunk. 

Az ebéd vagy szabadprogram után kora délután továbbutazunk Grazba. Megérkezés után gyalogos városnézésen vehetünk részt. (Fő tér, Városháza, Tartományi Székház, Dóm, Mauzóleum, Jezsuita rendház, Művészetek Háza.) A városnézés után szabadprogram következik, amelynek során felkereshetjük pl. az UNESCO Világörökség részét képező nagyméretű reneszánsz-barokk stílusú óváros fölé emelkedő Schlossberget. Az Óratoronyhoz a Schlossberg „gyomrában” közlekedő ultramodern gyorslifttel, vagy mindössze másfél perc alatt a városi gyors-siklóvasúttal látogathatunk el, de feljuthatunk 260 lépcsőfok megmászásával is. Megéri a fáradságot! Páratlan kilátás nyílik Ausztria második legnagyobb városára.(A sikló ára – tájékoztató jelleggel - felnőtteknek 2,20 Euro, gyerekeknek 1,10 Euro). A várhegyen belül alagútrendszer található, melyben 2 km hosszú barlangvasút közlekedik. A vasút 4 km/h sebességgel halad, és 20-25 perc alatt vezet végig a gyermekmesék birodalmában. A kisvasút 30 percenként közlekedik.

De látogatást tehetünk a Mura-szigeten is, egy finom osztrák kávét és süteményt elfogyasztani. Hazaindulás 18 órakor. várható hazaérkezés a késő esti órákban.

Budavár Tours

A Budavár Tours tapasztalt szereplő az utazásszervezők piacán, irodájukban, illetve weboldalukon rengeteg úti cél közül választhatunk. Több éves tapasztalattal rendelkező, megbízható csapat vár Téged is, hogy elrepíthessen álmaid nyaralására vagy kirándulására. Egynapos buszos utazásaikkal izgalmas helyekre juthatsz el, s kedvező áron barangolhatod be szinte egész Európát!

Jó utat kívánunk!

Graz, Ausztria
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Buszos utazás 1 főre Grazba és az Eggenberg kastélyhoz, magyar nyelvű csoportkíséréssel, április 13-án vagy augusztus 20-án

Fontos

Időpontok: 2019.április.13. és augusztus.20 • Az Alkupon megvásárlását követően 3 napon belül előzetes foglalás szükséges a következő adatok elküldésével az ertekesites@budavartours.hu címen: kuponkód, program neve és dátuma, név, pontos születési dátum (év/hónap/nap), e-mail cím, telefonszám, lakcím, a kívánt felszállási hely (utólagos módosításra nincs lehetőség), fix ülőhely igénye (igen/nem) • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére