13 napos szafari Tanzániában zanzibári pihenéssel, repülőjeggyel, illetékkel, programokkal, belépőkkel, transzferekkel

Ajánlat kód: 37282
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

2.125.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37282

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy hamisítatlan szafarin Tanzániában!

Időpontok

  • 2024.02.19 - 2024.03.02.: , 2.125.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 370.000 Ft-tól)
  • a belső repülőjegyet illetékkel
  • 10 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, szafari lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban
  • a szafari programon reggelit, ebédet és vacsorát (italok nélkül)
  • a tengerparton all inclusive ellátást
  • a felsorolt programokat
  • a nemzeti parki belépőket
  • bécsi transzfer 
  • a szafari során a helyi transzfereket és közlekedést
  • 7 személyes terepjárókban (max. 6 utas/autó)
  • Zanzibáron a repülőtér-hotel-repülőtér transzfert
  • a magyar nyelvű idegenvezetést végig a körutazás során 

Az ár nem tartalmazza

  • a vízumot (helyszínen fizetendő) kb. 50 USD
  • a borravalókat (csoport létszámtól függően) kb. 110 USD/fő 
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 260 000 - 280 000 Ft
  • Zanzibáron 5* szálloda felára, kétágyas szobában  250.000 Ft-tól (egyágyas szoba lekérésre) 

Program

1. nap: Budapest –Bécs -  Kilimandzsáró - Arusha
Elutazás Budapestről az idegenvezetőnkkel és privát autóbusszal a bécsi repülőtérre. Bécsből utazás menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezés másnap, a déli órákban Tanzániába, Kilimandzsáró városba.

2. nap: Arusha 
Érkezést követően transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szabadidő vagy ha időnk engedi, délután fakultatív látogatás és szafari az Arusha Nemzeti Parkban. A park Afrika legszebb vulkánjának, és egyben Afrika ötödik legmagasabb hegycsúcsának, a Meru-hegynek a lábánál fekszik. A hegyen kívül a park legfontosabb látnivalói a Momella-tavak és a Ngurdoto-kráter. Vadvilága igen változatos, többek között kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák, vízi antilopok, elefántok, vízilovak és még gnúk is láthatók itt. A nemzeti park ad otthont a világ legnagyobb zsiráfpopulációjának is, így ezen hosszú nyakú, gyönyörű állatok rajongói számára is nagyszerű hely. Szállás Arushában (1 éj).

Tervezett szállás Arusha Serena Hotel vagy hasonló

3. nap: Manyara-tó - Ngorongoro
Reggel utazás terepjárókon a Manyara-tóhoz. A Nagy-hasadékvölgy mellett elterülő Manyara Nemzeti Park változatos élőhelyet biztosít az állatvilágnak. Lenyűgöző, festői környezetét Ernest Hemingway így jellemezte: "A legszebb, amit Afrikában láttam!". Sűrű erdőségei kellemes változatosságot nyújtanak a szavanna uralta tájak után. A park nagy részét a sekély, lúgos tó foglalja el, melynek partján több, mint 400 madárfaj egyedeiben gyönyörködhetünk, ezek közül a flamingók és a pelikánok vonják leginkább magukra az utazók tekintetét. Ezen kívül elefántok, vízilovak, impalák és páviánok élnek a parkon belül. Viszont a parkot a fára mászó oroszlánok tették igazán híressé, amelyek a napjukat általában a fák ágain töltik, és csak napnyugtakor ereszkednek le a földre. Ezt a különleges szokást már jól dokumentálták, de hogy mi motiválja az oroszlánokat arra, hogy így viselkedjenek, még nem sikerült biztosan meghatározni, ezért az évek során csak találgatások fogalmazódtak meg. Talán a helyszínen idegenvezetőnk segítségével sikerül megfejteni a titkot. Érkezés után elfogyasztjuk csomagolt ebédünket, majd vadles a Manyara-tónál. Délután elutazás a Ngorongoro Természetvédelmi Területre. Szállás Ngorongoronál (1 éj).

(ebéd hideg csomag)

Tervezett szállás Ngorongoro Serena Lodge vagy hasonló

4. nap Ngorongoro - Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után terepjárókkal a Serengeti Nemzeti Parkba, Afrika leghíresebb nemzeti parkjába indulunk. A serengeti egy maszáj szóból származik, ami azt jelenti, hogy "végtelen síkság", és ez igen találó név a kb. 30.000 négyzetkilométeres parkra. A parkot északról a kenyai Masai Mara Nemzeti Park, délről pedig a Ngorongoro határolja. A Serengeti Földünk egyik legszebb (és legutolsó…) afrikai vadonja, köszönhetően különleges állatfajainak és a lenyűgöző éves vándorlásuknak. Csodálatos tájai a fotósok álma, a vadon élő állatok látványa pedig páratlan, és mindez együtt egy olyan élmény, amire egy életen át emlékezni fog. Kb. 1,5 millió gnú, 250.000 zebra, valamint számtalan gazella és antilop egyedei teszik meg a hosszú utat, új legelőket keresve, melynek során több, mint egymillió állat kel át a Grumeti folyón Tanzániába. Az állatvándorlás látványának élményét semmi mással nem lehet összehasonlítani, a fotósok készüljenek fel arra, hogy kitűnő felvételeket készíthetnek majd Afrika legnagyszerűbb teremtményeiről. A délelőtti vadlest követően visszatérünk szálláshelyünkre, ahol elfogyasztjuk ebédünket. Délután folytatjuk szafari programunkat. Az „5 afrikai nagyvad” (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, és kafferbivaly) mellett közelről láthatunk számos más, afrikai nagyvadat is. A parkban óriási gnú, zebra, zsiráf, víziló és krokodil populáció, valamint számos gepárd és hiéna él. Szállás a Serengeti Nemzeti Park területén (2 éj).

Tervezett szállás Serengeti Serena Lodge vagy hasonló

5. nap: Serengeti Nemzeti Park
Reggel után egész napos szafari túrára indulunk a Serengeti Nemzeti Park területén. Útközben fakultatív program keretében megtekinthetjük az „emberi faj bölcsőjét”, a Ngorongoro Természetvédelmi Területen található Olduvai-szurdokot. A 45 km hosszú, helyenként 90 méter magas, meredek oldalfallal koszorúzott szurdokvölgy az ősi emberi leletek kincsestára. Korábbi német kutatásokra alapozva, 1929-ben Mary és Louis Leaky itt tárta fel az 1.9 millió éves Homo habilis maradványokat, továbbá kőszerszámokat, növényi- és emlőskövületeket is találtak itt. Egyébként a szurdok továbbra is fontos kutatási helyszín, ahol még mindig aktív ásatások folynak. A látogatók a program során a szurdok vadregényes tájainak gyönyörű panorámájában is gyönyörködhetnek, illetve végigsétálhatnak az új múzeum kiállításain. A múzeumban a főbb lelőhelyeken gyűjtött műtárgyak, korai kőkorszaki leletek, valamint a Ngorongoro Természetvédelmi Területen élő datoga, masai és hadzabe kultúrákat bemutató kiállítások tekinthetők meg.

6. nap: Ngorongoro
Reggeli után utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Területre. A kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti Nemzeti Park része volt, majd ettől külön választották, így mára a „köröttes területekkel” együtt a mérete meghaladja a 8.000 km2 -t. Az Élet Ajándéka (a ngorongoro jelentése maszáj nyelven) UNESCO világörökségi védelem alatt álló terület. A Ngorongoro-kráter lenyűgöző látványával és domborzati formáival olyan kivételes geológiai képződmény, amely önmagában is megér egy látogatást. A kráterbe lefelé ereszkedve olyan érzésünk támad, mintha egy elveszett világba lépnénk be, ahol az elképesztő vadvilág a kráterfalak mélyzöld hátterében látható. A peremen is erdők, vadon élő állatok és maszáj falvak világa tárul elénk. Dzsipjeinkkel leereszkedünk az egykori tűzhányó aljában elterülő füves szavannára, ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével a kihalás szélén álló keskenyszájú orrszarvúkat is. Szállás a Manyara-tónál (1 éj).

(ebéd hideg csomag)

Tervezett szállás Manyara Serena Safari Lodge vagy hasonló

7. nap: Arusha
Reggeli után szabadprogram, majd elhagyjuk Manyara területét és továbbutazunk Arusha felé. Ebéd a szálláson. A nap hátralévő részében pihenés.
Ajánlott programok Arushában. Keresse fel az Arusha Kulturális Örökség Központot, ahol Tanzánia több mint 120 törzsének kultúráját mutatják be, faragványok, drágakövek (rubint, smaragd, gyémánt, zafír és opál, valamint tanzanit, egy ritka, az országban őshonos lila színű kő), tárgyak, ruhák, ékszerek és könyvek formájában. Látogasson el az arushai termelői piacra, ahol tanzániai finomságok széles választékát találja. Vacsorázzon egy étteremben, kóstolja meg a Nyama Choma-t (grillezett kecskehús) vagy fogyasszon el egy biryani-t (sült rizs, pácolt húsokkal), kortyoljon el néhány koktélt, miközben nézi a naplementét és hallgatja a madarakat. Szállás Arushában (1 éj).

Tervezett szállás Arusha Serena Hotel vagy hasonló 

8. nap: Zanzibár
Reggeli után a repülőterére indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére. Ismerkedés a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszerültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Megismerkedünk a sziget leghíresebb magyar vendége, Teleki Sámuel életével, és innen induló 1887-1888. évi Kelet-Afrika expedíciójával. A délután hátralévő része a pihenésé. Nagy sétát tehetünk az óceánparton, illetve sznorkel vagy búvár felszerelést bérelhetünk. Szállás Zanzibár szigetén (4 éj).

Szállás: Ocean Paradise Resort & Spa 4*  vagy TUI Blue Bahari Resort 5*

9-11. nap: Zanzibár
Az elkövetkező 3 nap folyamán szabadprogram a tengerparton. Zanzibárt a béke és boldogság szigetének is nevezhetnénk, az India-óceán fehér homokos partszakasza pedig a világ legszebb tengerpartjai között is megállja a helyét.

Fakultatív programlehetőségek a szabadnapokon (jelentkezés és fizetés a helyszínen):
Látogatás Stone Townban – A program során felkeressük a híres, zanzibári születésű énekesnek emléket állító múzeumot, a Freddy Mercury Múzeumot, a város népszerű parkját, ahol egy jó kifőzdében helyi finomságokat is ehetünk, a Forodhani kertet, az Old Fort erődöt, melynek belsejében egy amfiteátrum található, és amely manapság különböző zenei és filmfesztiváloknak ad otthont, a város legszebb templomát, az anglikán katedrálist és a Rabszolgapiac emlékművet, amely emlékeztetőként szolgál az emberiség egy nagyon sötét időszakára.
Fűszerültetvény látogatás - Ismerje meg a trópusi gyümölcsök és fűszerek világát. Zanzibárt a termesztett fűszerek sokfélesége miatt "Fűszerszigetnek" is nevezik. A program során élvezheti az egyedülálló esőerdei világot, ahol rengeteg trópusi növény, fa és fűszer látható. Megízlelheti és megszagolhatja a Zanzibáron termesztett különböző fűszereket, mint például a kurkumát, a kardamomot és a szerecsendiót.
Hajó- és búvárkirándulások – Természetesen Zanzibár a fekvésének köszönhetően szorosan kapcsolódik az óceánhoz, lakosai Szindbád, a tengerész örököseinek látják önmagukat. A szigeten számtalan hajós program elérhető, legyen az akár egy hagyományos dhow hajó, vagy akár egy luxusjacht. Kezdő és tapasztalt búvárok is megtalálják a számításukat a búvárközpontok által kínált lehetőségek közül.

12 -13. nap: Zanzibár - Bécs - Budepest
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Érkezés a bécsi repülőtérre másnap (13. napon), a hajnali órákban, ahonnan privát transzfer Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

13 napos szafari Tanzániában zanzibári pihenéssel, repülőjeggyel, illetékkel, programokkal, belépőkkel, transzferekkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére