125.000 Ft helyett 99.900 Ft: Isztambul: 3 város, 2 kontinens! 4 nap/ 3 éjszakás városnézés 1 személy részére félpanzióval, repülőjeggyel, buszos kirándulásokkal, tavasszal vagy ősszel

Ajánlat kód: 28199
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

99.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 28199

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Három város: Bizánc, Konstantinápoly, Isztambul. Két kontinens: Európa és Ázsia. Három víz: Boszporusz, Aranyszarv-öböl, Márvány-tenger – mindez egy helyen!

99.900 Ft: Isztambul, 1 személy részére félpanzióval, repülőjeggyel

Az ár tartalmazza

  • repülőjegyet Bp. – Isztambul – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
  • a helyi közlekedést légkondicionált autóbusszal
  • szállást Isztambulban **** szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • helyi magyar nyelvű idegenvezetést
  • városnézést az 1. és 2. napon
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • repülőtéri illetéket: kb. 49.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
  • belépőjegyek árát az 1. és a 2. napon: kb. 35,- €
  • fakultatív programok árát (Az ajánlatban leírtak alapján.)
  • szervízdíjat / borravalót: 12,- € (autóbuszvezető, szálloda)
  • kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
  • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Fontos tudnivalók:

  • egyágyas felár: 38.800,- Ft
  • Kötelező védőoltás nincsen.

Fakultatív kirándulások, a helyszínen fizetendők

  • Városnézés: Chora-monostor, Szulejmanie-dzsámi, Héttorony belépőkkel (min.15 fő) kb. 50,- €
  • Dolmabahce palota, hajókirándulás a Boszporuszon Fűszerbazár, (min. 15 fő) kb. 60,- €
  • Török zenés, táncos est korlátozott italfogyasztással kb. 35,- €

Vízum

  • Törökországba utazó magyar állampolgárok számára vízum nem szükséges.

Úti okmányok

  • Útlevél. A belépéstől számított legkevesebb 150 napig érvényesnek kell lennie. Ennek hiányában a magyar állampolgárokat a török hatóságok minden esetben visszafordítják!

1. nap: Budapest – Isztambul

Reggel utazás repülővel a Boszporusz partján épült mega-poliszba, amely hasonlóan Rómához az ősi időkben hét halmon feküdt. Isztambul több mint 18 millió lakosával Törökország legnagyobb városa, kulturális, művészeti és gazdasági központja. Érkezés után városnézés. A bizánci város, Konstantinápoly szívében egykor állt gigantikus stadionból szinte alig maradt emlék. A Hippodrom egykor összeköttetésben állt a Nagypalotával. A kb. 400 m x 120 m alapterülten közel 100.000 ember vehetett részt az eseményeken. A Kék-mecset a belsejét díszítő csempéről kapta. A világ egyik legismertebb vallási épülete mindig nyugalmat áraszt. I. Ahmed szultán a dzsámit már a hanyatló oszmán jólét idején rendelte meg a XVII. század elején. Az Aya Sophia, azaz a Szent Bölcsesség temploma, a világ legszebb építészeti, kultúrtörténeti emléke, Justinianus császár megrendelésére épült s a VI. századi bizánci főváros kifinomult épülete hatással volt a későbbi századok építészetére. Vacsora, szállás.

2. nap: Isztambul

A Topkapi Palota és környéke a szultánok otthonaként szolgált, amelyet ma is fal választ el a város többi részétől. 1459 után II. Mehmed kezdte el építeni a palotát, mint központi rezidenciát. Nem egyetlen épületről van szó, hanem pavilonok sokasága, amelyek négy hatalmas udvart öveznek, s a legtöbb uralkodó változtatott rajta és bővítette. Yerebatan-sarai, az ókortól kezdve a város vízellátásának különleges építészeti alkotása. Délután szabadidő, amikor érdemes felkeresni a Nagybazárt. A bazár alapítása szintén II. Mehmed nevéhez kapcsolódik. Az utcák labirintusát (kb. 200.000 m²) festett boltozatokkal díszítették, a sok ezer üzletből szinte kifolyik az áru. Vacsora, szállás. Fakultatív programként részt vehetünk egy hangulatos török zenés, táncos esten.

3. nap: Isztambul

Szabadidő vagy fakultatív program keretében folytatjuk az ismerkedést Isztambul nevezetességeivel. A Chora-monostor (Karye Dzsámi) napjainkban már múzeum. A több mint másfél évezred alatt különböző vallású imahelyként használták. A legrégibb templom az V. századi kis kápolna lehetett, amely kívül esett Nagy Kontstantinus városfalán. A jelenlegi templom a XI. századból maradt fenn, ahol a legszebb bizánci mozaikok közül láthatunk néhányat. A Török Birodalom egykori fővárosának emléke, a Szulejmán dzsámi amelyet Nagy Szulejmán építtette Sehzade Mehmet herceg emlékére, aki fiatalon himlő miatt halt meg. A hatalmas épületegyüttes egykor a város közepe volt. A Héttorony erőd (Yedikule, a magyar rabok egykori börtöne) a XV. század közepén épült. Bizánci és oszmán jegyeket is felfedezhetünk rajta, hiszen több lépcsőben készítették. A bizánci korban előbb öt-, majd héttornyú erőd állt. A korai oszmán időkben kincstár, később sokáig börtön volt. Átkelünk a Boszporuszon. Fölötte vagy alatta? Évszázadokon keresztül csak hajóval lehetett, de ma már hidakon vagy alagúton, a város ázsiai területére. Vacsora, szállás.

4. nap: Isztambul – Budapest

Délelőtt szabadidő vagy fakultatív félnapos városnézés Isztambulban. Látogatás a pompázatos, az oszmán birodalom hanyatlásának idején épült Dolmabahce palotában. A szultán az építkezést külföldi bankok hiteleiből finanszírozta. Az épületegyüttesen az ún. „török rokokó” stílusjegyeit fedezhetjük fel. 1855-től ez volt az oszmán uralkodók lakhelye. Amíg a Topkapi Palota a középkor korlátlan szultáni egyeduralmát jelentette, addig itt már a török parlament politikai szerepét is figyelembe kellett venni. Hajókirándulás a Boszporuszon, amely kettéválasztja a két kontinenst, illetve átjárót biztosít a tengerek között. Legtöbb turista ezt a programot tartja a legszebb isztambuli emléknek. A pihentető program során páratlan kilátással fedezhetjük fel ismét a város nevezetességeit. A Fűszerbazár a XVII. század elején épült a szomszédos Új dzsámi (Yeni Dzsámi) épületének bővítéseként, melynek bevételéből tartották fenn a dzsámi jóléti intézményeit. A középkor óta a fűszerek létfontosságú és drága konyhai hozzávalóknak számítottak, és ez lett a piac fő árucikke. Az Új dzsámi a Galata-híd lábánál áll. Késődélután transzfer a repülőtérre. Hazautazás, érkezés az esti órákban.

UNESCO Világörökség

  • Isztambul történelmi negyedei

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 nap/ 3 éjszakás városnézés 1 személy részére félpanzióval, repülőjeggyel, buszos kirándulásokkal, tavasszal vagy ősszel

Fontos

Időpontok: 2018 október 20-23

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére