12 napos nagy körutazás Grúziában, fürdési lehetőség a Fekete-tengerben, repülőjeggyel, illetékkel, transzferekkel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35721
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

625.000 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35721

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Élvezd Grúzia messze földön híres vendégszeretetét 12 napon át!

Időpont

  • 2024.09.02 - 2024.09.13.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a Wizz Air repülőjegyet illetékkel személyenként  1 db max. 10 kg,  max. 40 x 30 x 20 cm kis kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 80.000 Ft-tól)
  • a szállást
  • a reggelis ellátást
  • a helyszíni transzfereket
  • a megadott programokat
  • a belépőket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • a borravalót (helyi idegenvezetőnek és buszsofőrnek; helyszínen fizetendő) kb. 65 USD / fő
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Félpanziós felár (9 alkalom) 80.000 Ft
  • Egyágyas felár 200.000 Ft
  • Feladható poggyász 10 kg-os kb. 37.000 Ft/db/ oda-vissza
  • Feladható poggyász 20 kg-os kb. 52.000 Ft/db oda-vissza
  • Wizz Priority kb. 27.000 Ft/fő

Program

1. nap: Kutaisi – Fekete-tenger
Indulás Budapestról a hajnali órákban, érkezés Kutaisibe délelőtt 11:00-kor. Indulás a Fekete-tenger délkeleti csücskébe, Adzsariába. Grúzia autonóm területe Adzsária, a török (s egyben Kis-ázsiai) határ mentén fekvő szubtrópusi tengerpart, jelentős muszlim lakossággal. Ez a néhai Kolkhisz, Aitész király legendás földje, ahonnan Iaszón és az Argonauták ellopták az aranygyapjút, s itt tépte Prométheusz máját a sas, amiért a mitológiai hős megszerezte az embereknek a tüzet. Az ókori világban görögök által is telepített, majd Rómához is tartozó terület a XVI. században vált az Oszmán-Birodalom részévé, majd a XIX. században Oroszországé. A térség legszebb üdülővárosa, az ismét egyre ismertebbé váló Batumi. Érkezés követően Batumi városnézés.  Szállásfoglalás, éj Batumiban (2 éj).

2. nap: A Fekete-tenger és a Grúz tea illata
Reggeli követően elindulunk Adzsara hegységbe. A természet itt egyszerűen fantasztikus, lenyűgöző tájak, rengeteg vízeséssel, hegyi folyókkal és kanyonokkal. A hegyvidéki Adzsarában számos ősi erődítmény, Tamara királynő idejéből származó kőhídok és más értékes történelmi tárgyi emlék maradt fenn. Utazásközben meglátogatjuk egy helyi borászatot. Adzsara a borászat egyik legrégebbi központja, és Keda település történelmi központja. Itt termelik a Tsolikauri és Chhaveri borokat, amelyek nagyon népszerűek a helyiek és a Grúziába látogatók körében. Visszautazás Batumiba.

3. nap: Szváneti az örök hó- és örök erődtornyok vidéke
Reggelit követően kijelentkezünk a szállodából. A mai napon Mesztia felé indulunk. Gyönyörű út áll előttünk, tűlevelű erdőkkel és zubogó hegyi folyókkal tarkított, csodálatos tájakon haladunk keresztül. Első megállónk az egyik legősibb nemesi család, a Dadianik téli palotája, Zugdidi városában. A palotát Mingrélia uralkodójának és Catherine Dadiani szuverén herceg feleségének tiszteletére építették. A 19. században Mingrélia uralkodójának kérésére hozták létre a múzeumot, melyben a herceg kincstárai és más, grúz régiségek kaptak helyet. Jelenleg több, mint 41.000 darab tárgy található itt, ezek között a grúz kultúra ritka darabjai is fellelhetők. A pompás épületet egy csodálatos botanikus kert öleli körül. A 26,4 hektáros területen többfajta trópusi növény is megtalálható. Délután utazás Szvánetibe, az ország legmagasabb lakott övezetébe. A szvánok, a grúz nép egyik legfontosabb törzse, az idők kezdete óta pásztorkodásból éltek, a Központi-Kaukázus égbenyúló legelőin. Erődszerűen megépített falvaik közül több még ma is áll, sajátos erődtornyaik (20-25 m magas, 5-6 szintes raktár és lakótornyok) a középkori építészet remekei. 2 napos tartózkodásunk alatt a legfontosabb, UNESCO világörökségi védelem alatt álló helyszíneket keressük fel. Utazás Mesztiába, a régió 1.500 m magasan fekvő fővárosába. A 2.000 m feletti szván falvak innen csak 4 X 4 meghajtású terepjárókkal érhetőek el. Átszállás terepjáróinkba, falujárás a 4.000 m magas gerincek tövében. Éj Mesztiában (2 éj).

4. nap: Ushguli
A reggelit követően Ushguliba indulunk, amely az UNESCO Világörökség részeként Európa egyik legmagasabban fekvő és folyamatosan lakott, 2.000 méter felett található települése. A tornyok többszintesek, a bejárati ajtó kicsi, ablakok pedig csak a legfelső szinten vannak, hogy a hidegben minél több hő bent maradjon. Az épületeket elsősorban lakhatásra és tárolásra használták. Az állatok és az emberek a földszinten, egy helyiségben éltek, míg a felső szinteket tárolásra használták. Az itt élők a mai napig az állataikat a környező mezőkön legeltetik. A faluban sétálva a háttérben a gyönyörű Skhara hegyet láthatjuk, mely 5.201 méteres magasságával Grúzia legmagasabb hegye. Útközben egyedülálló szvanetiai falvak mellett haladunk el, autóbuszunkból kiszállva rövid sétákat teszünk, így közelebbről is megnézhetjük hogyan élnek a helyiek. Megállunk az Enguri folyó melletti Szerelemtoronynál is, amely a legenda szerint egy házas férfi szerelmét gyászoló nő emléke. Szállás Mesztiában.

5. nap: Utazás Tbiliszibe
Egész napos utazás Tbiliszibe, az ország fővárosába. Utunk a Kaukázus elképesztő hegyei között halad, gyönyörködhetünk a tájban, egy kis pihenésre pedig több alkalommal is megállunk. Esti megérkezés Tbiliszibe. Éj Tbilisziben.

6. nap: Tbiliszi 
A település és környéke már a Kr. e. IV. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés a IV. századból származik. Mára harmóniában fér meg egymás mellett az ősi és a modern városrész, kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek várják a látogatókat. A városnézést a Grúzia Anyja szobor megtekintésével kezdjük, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Nurikala erőd fotózására. A fővárosra innen nyílik legszebb, körpanoráma szerű kilátás. Leereszkedés az óvárosba, ahol a szűk, kicsiny utcácskákban lépten-nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz tervező alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy sokak szerint, mára a város új jelképévé vált. Séta a modern városrészben: Felkeressük a Rusztaveli sugárutat, majd a Szabadság-teret. Délutáni szabadprogram és vásárlási lehetőség. Éj Tbilisziben.

7. nap: Mtcheta a kereszténység bástyája
Reggeli után utazás Mtcheta-ba, Grúzia ősi fővárosába. Mcheta, az egykori Ibéria, majd Kartli első fővárosa, festői tájon, a Mtkvari és az Aragvi folyók összefolyásánál fekszik. A hagyomány szerint a mellette és fölötte emelkedő hegytetőre állította Szent Nino a keresztjét, melynek helyére később kápolnát, majd templomot emeltek: ez lett a Jvari (kereszt) templom. Az építés 586 és 608 között történt. A templom körül védelmi fal is állt, ennek a nyomait ma is láthatjuk. A Jvari Mcheta városától keletre fekszik, így a felkelő nap első fénye a templomot éri, ezért reggelente a városból rátekintve a templom szinte mennyei fényben tündöklik. Este, napnyugtakor pedig, amikor a város már rég árnyékba, vagyis sötétségbe borult, a nap utolsó sugarai még beragyogják a templomot. A Szvetichoveli székesegyház jelentőségére a neve is utal: Szveti-Choveli, vagyis „életadó oszlop”. Ezen a helyen a kereszténység előtt szentélyliget volt, majd a kereszténység felvétele után a 4. században az ősi pogány szent helyre fatemplomot építettek, az 5. században pedig bazilikát. A ma látható templom a 11. század elején épült, amikor az araboktól sikerült visszahódítani a várost és az építkezés a keresztény egyház jelentőségének visszaállítását szimbolizálta. A székesegyház a kaukázusi építészeti hagyományokat követi és az elsőként Kutaisziben, a Bagrati székesegyházon megjelenő stílusjegyeket őrzi magán. Felkapaszkodás a Jvari székesegyház-kolostor dombjára. A különleges épület és panoráma fotózása. Séta a Szvetichoveli Székesegyház erődített épületegyütteséhez. Rövid szabadidő és vásárlási lehetőség. Utazás a Nagy-Kaukázus főgerince irányába, kb. 1,5 órás látogatással az Ananuri erőd- és templomkomplexumnál. A XVII. századi épületegyüttes csodálatos helyen, s ismét csak az Aragvi folyó partján fekszik, történelme folyamán számos csata szemtanúja volt. Az épületek motívumai között kiemelt szerepet kaptak a „kőbe faragott” szőlő-  és borkultusz elemek, a falakon kívüli piacon még ma is vásárolható hagyományos, szaru borivó-kürt. Késő délutáni érkezés a Grúz hadiút kapujához, Gudauri sí központjába. Vacsora és szállás Gudauriban. 

8. nap: A Grúz hadi út és a Kazbek óriásvulkán
Reggeli után elindulás a Grúz hadiúton. A cári időkben kiépített magashegyi út Örményországot és Grúziát kapcsolja össze Oroszországgal. Az úttest 2.000–2.200 m magasságban halad, körös-körül 3-4.000 m magas csúcsok látványával. Hadiútnak készült, mára a Kaukázus turisztikaiszépségeinekfőútvonala. Kazbegi-be érkezésünk után átszállás 4X4 meghajtású terepjáróinkba, melyekkel gyönyörű erdőkön keresztül a Gergeti Szentháromság templom-kolostorig (XIV. sz.) jutunk fel. Az „égbe épített” templomból lenyűgöző kilátás nyílik az 5.047 m magas Kazbek óriásvulkánra, s innen indul túránk a Gweleti-vízeséshez is. Esti visszautazás a fővárosba. Éj Tbilisziben.

9. nap: Kakheti és a grúz borok dicsérete
Kiruccanás Grúzia elsőszámú bortermelő területére 2 pincelátogatással és borkóstolóval. Reggeli indulással utazás Signhaghi megerősített középkori városába. Borkóstolásba torkolló séta. Utunkat folytatva a következő látnivaló Szt. Nino sírja a IV. századi (!) Bodbe kolostorban.  Látogatás egy helyi borászatban, ahol megkóstoljuk az ősi módon készült fehér-, illetve vörösbort. A grúz borok feltehetően Földünk legrégebbi nedűi – a helyiek büszkék is, az egyetemes emberiség javát szolgáló, s elévülhetetlen érdemű találmányukra… Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlő kipréselt levét méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés. Délután visszautazás Tbiliszibe. Éj Tbilisziben.

10. nap: Upliszcihen - Gori
Reggeli után búcsú Tbiliszitől és visszaindulás Kutaisi felé. Útközben Upliszcihe (Kr.e. I. sz.) barlangváros megtekintése. A sziklába vájt város az egyik legfontosabb antik település Grúziában. Itt haladt el a Selyemút egyik ága. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több mint 700 mesterségesen vájt „épületet” számlált. Jelenleg kb. 150 maradt épen belőlük. Az egykori lakóhelyiségek, a borospincék, a pékségek és műhelyek, az antik színház és a középkori bazilika bejárása a terepen. Kutaisibe érkezés után látogatás a Parlament épületénél, majd korai nyugovóra térés.  Szállás Kutaisiben.

11. nap: Kutaisi 
Reggeli követően megtekintjük a Gelati kolostort, amely Grúzia legfontosabb vallási központja. A templom freskókkal gazdagon díszített. Ezután a szomszédos Bagrati katedrálist, illetve a Motsameta kolostort keressük fel. Eutazunk az Imererti egyik természeti emlékműve a Prométheusz-barlang. Kumistavi falu közelében, a Tskaltubo - Tsageri út jobb oldalán található, 1984. július 15-én a Grúz Tudományos Akadémia Földrajzi Intézetének barlangkutató expedíciója új barlangot talált, amelyet "Tskaltubo"-nak neveztek el. A Prométheusz-barlang a tengerszinttől 100 méterre található. A barlangot mészkőből alakították ki, és a főbejárattól 60 méterre egy tó található.A barlangot a különböző építészeti csarnokai teszik egyedivé. 16 ilyen csarnokot fedeztek fel, és mindegyiknek megismételhetetlen megkövesedett formái vannak. A legszebb termet, amelyet cseppkövek és sztalagmitok jellemeznek, "Rustaveli"-nek nevezték el. Visszautazunk Kutaisibe folytatjuk napunkat a helyi termelői piacon, és marad idő arra is, hogy önállóan is felfedezhetjük Kutaiszi városát.

12. nap: Kutaisi - Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Indulás 13:35-kor, várható érkezés Budapestre 12:50-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

12 napos nagy körutazás Grúziában, fürdési lehetőség a Fekete-tengerben, repülőjeggyel, illetékkel, transzferekkel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
24 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére