12 napos körutazás Szaúd-Arábiában, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállásokkal, félpanzióval, vonatjeggyel, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37289
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.470.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37289

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a sivatag titokzatos országát, Szaúd-Arábiát!

Időpont

  • 2021. október 22.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyeket illetékekkel (melynek értéke: kb. 210.000 Ft)
  • Az elhelyezést helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • A félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
  • A vonatjegyet
  • A helyszíni közlekedést autóbusszal és dzsipekkel
  • A megadott programokat a szükséges belépőkkel
  • Az ajándék SIM kártyát érkezéskor
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A vízumot kb. 40 000 Ft
  • Útlemondási biztosítás 1,5%
  • Borravaló kb. 110 USD/fő
  • BBP biztosítás

Felár

  • Egyágyas felár 160 000 Ft

Program

1-2. nap: Budapest – Rijád

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Rijádban (2 éj). Másnap Rijád felfedezésére indulunk. Először az Abdul-Aziz, Szaúd-Arábia első királyáról és megalapítójáról elnevezett Történelmi Központban megnézzük a legfontosabb régészeti leleteket, kéziratokat, festményeket és szobrokat, majd a világörökségi helyszínre, a főváros nyugati részén található Turaif, Dir’ijah régészeti terültre látogatunk. Az Al-Masmak erődben, mely a 18-19. században a Szaudi-dinasztia politikai és vallási központja volt, ma a Nemzeti Történeti Múzeum működik. Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a szállodába.

3-4. nap: Rijád – Al Ahsa

Vonattal Al Ahsába utazunk, ahol a világ egyik legnagyobb természetes oázisa található. Először az Al Qarah-hegy oldalában lévő barlangokat nézzük meg, majd egy fazekasműhelyben megismerhetjük, hogy készültek a régi agyagedények, majd a múzeumba is ellátogatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Al Ahsában (2 éj). Másnap megnézzük az Ibrahim Palotát, mely az oszmán birodalom idején a helyőrség székhelye volt, manapság pedig már múzeumként működik. Ezután az Almolla házba és Al-Ahsa első iskolájába látogatunk. Megnézzük a Jawatha mecsetet, majd dzsipekkel sivatagi szafarira indulunk. Vacsora egy helyi étteremben.

5-6. nap: Al Ahsa – Dzsidda

Reggeli után az 1915-ben épült Souq Alqaisaria piacra látogatunk, ahol a hangulatos kis boltokban ajándékokat és helyi termékeket vásárolhatunk. Transzfer a repülőtérre, elutazás Dzsiddába. Vacsora és szállás Dzsiddában (2 éj). Másnap az óváros felfedezésére indulunk a Vörös-tenger partján épült kikötővárosban, amely kereskedelmi jelentősége mellett a Mekkába igyekvő hívők utolsó állomása a szent város előtt. Megnézzük a Nasif házat, majd az Abdul Raouf Khalil Múzeumot, ahol az Oszmán Birodalom és a Szaudi-dinasztia emlékei mellett európai leleteket is láthatunk. Ezután megnézzük a páratlan szépségű, Fahd királyról elnevezett szökőkutat, mely 312 m magasra lövi ki a tengervizet és ezzel a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. Vacsora egy helyi étteremben.

7-8. nap: Dzsidda – Hail

Reggeli után a Művészeti Múzeumba látogatunk, majd rövid szabadidő a Vörös-tenger partján. Transzfer a repülőtérre, elutazás Hailba. A város a környék régészeti lelőhelyein feltárt közel tízezer éves sziklarajzoknak köszönhetően felkerült a világörökségi listára. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Hailban (2 éj). Másnap délelőtt megnézzük az egyszerű kőkalapácsok segítségével sziklába vájt képeket, melyek jól ábrázolják, hogyan éltek az elődeink több ezer évvel ezelőtt. Látogatás a Hail Múzeumban. Délután a 11. század végén épült A’Aref kastélyba látogatunk, majd a 19. század elején épített Barzan palotába. Vacsora egy helyi étteremben.

9-10. nap: Al Ula – Madáin Szálih

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Al Ulába. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Al Ulában (2 éj). Másnap délelőtt séta Al Ula óvárosában, majd megnézzük a különleges sziklaképződményt, az Elefánt sziklát. Délután a nabateusok városába, a Petrához hasonló sziklasírokkal és templomokkal tarkított Mádáin Szálih világörökségi helyszínre látogatunk. A régészeti területen 111 darab sírhely található, melyek közül 94 Petrához hasonló díszített homlokzattal rendelkezik. Esténket a sivatagban töltjük, ahol sólyombemutatóval és tradicionális táncokkal fűszerezett igazi beduin vacsora vár ránk.

11-12. nap: Al-Ula – Rijád – Budapest

Reggeli után látogatás az Al Hijaz vasútállomásra, mely a hajdani oszmán vasútvonal fontos állomása volt a Damaszkuszt és Medinát összekötő útvonalon. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés a 12. napon.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

12 napos körutazás Szaúd-Arábiában, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállásokkal, félpanzióval, vonatjeggyel, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére