12 napos körutazás 1 főre Üzbegisztánban és Tádzsikisztánban, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – az egykori Selyemúton

Ajánlat kód: 34039
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

622.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34039

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az egykori híres Selyemút birodalmait, a mai Üzbegisztánt és Tádzsikisztánt!

Időpont

  • 2020. 05.01 - 10.: , 622.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
  • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Repülőjegy ( illetékkel és csomagdíjjal )
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás - Standard 7 400 Ft / fő
  • Útlemondási biztosítás repjegyre és illetékre 15 500 Ft / fő

Felárak

  • Egyágyas szoba felár 65 000 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST – ISZTAMBUL – TASHKENT

Este elutazás Budapestről repülővel Isztambulba. Éjfélkor átszállunk, majd továbbutazunk Tashkentbe. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: TASHKENT – URGENCH – KHIVA

Reggel érkezés Tashkentbe, majd transzfer a szállodába, rövid pihenő. Kései reggeli után megkezdjük városnézésünket Tashkentben. Bár a város nagyobbik részét az 1966-os hatalmas földrengés a földdel tette egyenlővé, mégis számos látnivalót kínál az utazóknak. Városnézésünk során felkeressük az Óváros és a modern városrész látnivalóit is. Egyik legkiemelkedőbb látnivaló a Khast- Imam komplexum, melyben többek között megnézhetjük az úgynevezett Oszmán Koránt, mely a világ egyik legrégebbi kézzel írott Koránja, illetve – a legenda szerint – itt őrzik Mohamed próféta egyik hajtincsét is. A városnézés főbb állomásai még: Chorsu bazár, Amir Timur tér, Függetlenség tere, Képzőművészeti Múzeum. Kora este transzfer a belföldi repülőtérre, repülés Urgench-be. Érkezés után Khivába transzferálunk. Szállás elfoglalása, vacsora.

3. NAP: KHIVA

Reggeli után bepillantást nyerhetünk a világörökség részét képző Ichan-Kala erőd látnivalóiba, mely falain belül tökéletes állapotban sorakoznak több évszázad kincsei. Paloták, medreszek, mecsetek egy 500 x 300 méteres, kényelmesen bejárható területen koncentrálva. Már messziről látszik a híres Kalta Minor torony, mely Khiva szimbóluma is egyben. A tornyot sok legenda övezi, de egy biztos, a felületét borító majolikák 1855 óta ragyognak a napfényben. A városban felkeressük még: Ismail Khodja mauzóleumot, Mohammed Amin Khan medreszét, Pahlavan Mahmud mauzóleumát, Juma (Péntek) mecsetet, mely az utolsó kán palotája. Programunk végén elfoglaljuk a szállásunkat, vacsora.

4. NAP: KHIVA – URGENCH – BUKHARA

Reggel transzfer Urgench-be a repülőtérre, indulás Bukharába. Érkezés délelőtt Bukharaba. Mai napunkat teljes egészében Bukhara látnivalóinak szánjuk. A város a selyemút egyik legfontosabb megállója volt. Mivel több, mint 2500 éves, így joggal mondhatjuk, hogy minden sarkon újabb látnivaló vár ránk. A részletes városnézés során felkeressük: Kalyan mecsetet, Samanides mauzóleumot, Nodir-Divan-Beghí medreszét, Lyabi- Khauz komplexumot, Kalon minaretet, Bolo- Hauz mecse­tet, Coumpol bazárt, Miri Arab medreszét, Arc Citadel erődöt. Vacsoránkat ma Nadir Divan Begi medreszében fogyasztjuk el, hangulatos ruha bemutató és folklór műsor kíséretében.

5. NAP: BUKHARA – SZAMARKAND

Reggeli után folytatjuk a varázslatos Bukhara felfedezését a város utolsó emírjének nyári palotájával, a Sitorai Mokhi-Khosával. A terület érdekes elegye az orientális és az orosz építészetnek. Következő megállónkat, Bakhouddin Naqshbandi mauzóleumát Közép-Ázsia Mekkájának is hívják, jelentős kegyhelynek számít a környező országok muszlimjai számára. Utolsó megállónk a Chor-Bakr temető és komplexum, mely 30 építészeti alkotás együttese. Délután nagysebességű vonattal Szamarkandba megyünk. Érkezés után szállás elfoglalása, vacsora.

6. NAP: SZAMARKAND – TASHKENT

Reggeli után hol máshol indulhatna városnézésünk, mint egész Üzbegisztán jelképévé vált Registan téren, mely Közép-Ázsia egyik legszebb tere is egyben. A program során megtekintjük még: Gur Emir mauzóleumot, a bazárt és a Bibi-Khonum mecsetet. Kora délután szabadprogram, majd a híres Afrosiab szuperexpresszel utazunk vissza a fővárosba. Érkezés után transzfer a szállodába.

7. NAP: TASHKENT – KHUJAND

Korán reggel az üzbég-tádzsik határ felé vesszük az irányt, melyet átlépve Khujand város ékességeit tekintjük meg. Megtekintjük a Shaikh Muslihiddin mecsetet, melynek névadója amellett, hogy a város vezetője volt, a helyiek csodatevőnek gondolják. A várost a Történelmi-Etnográfiai Múzeum, a Timur-Malik erőd, illetve a Payshanba Bazaar teszik még színesebbé. Az ebédet egy helyi étteremben fogyasztjuk, majd délután lehetőségünk lesz önállóan is egy kis bazározásra, felfedező sétára. Az éjszakát Khujandban töltjük.

8. NAP: KHUJAND – PENJIKENT

Ma Penjikentbe utazunk. Bejelentkezünk a panzióba, majd megkezdjük városnézésünket. Itt az egyik fő nevezetesség a még az V-VIII. század között létező ősi település romjai. Az egykori arab város emlékét még néhány ház felismerhető alapja, a fellegvár és a városi bazár megőrzött maradványai idézik. Az éjszakát Penjikentben töltjük (2 éj).

9. NAP: PENJIKENT – HÉT TÓ – PENJIKENT

Reggelizünk, majd Seven Lakes felé vesszük az irányt. Útközben megállunk a nagyjából 5.500 éves Sarazmnál, mely a világ egyik legősibb települése, ezzel 2010-be kiérdemelte, hogy felkerüljön az UNESCO Világörökségek Listájára is. A napunk fénypontja a hét, különleges színezetű taváról híres Haf Kul. A gyönyörű, 2000 méter feletti magasságban fekvő természeti környezetben élvezhetjük kicsit a mesébe illő panorámát, tartunk egy kellemes pikniket. Hét tó fakultatív kirándulás ára: 22.000 Ft. A program végén visszatérünk Penjikentbe a szállásunkra.

10. NAP: PENJIKENT – ISKANDERKUL – SARITAG – DUSHANBE

Mai napunk végső úti célja Tádzsikisztán fővárosa, Dushanbe. Útközben érintjük az Iskanderkul tavat. A tó a nevét Nagy Sándor után kapta (arrafelé Iskander néven ismerik), aki a helyiek szerint a tavat átszelve jutott el Indiából Közép-Ázsiába. Az éjszakát Dushanbe városában töltjük.

11. NAP: DUSHANBE

Reggeli után a főváros régészeti múzeumában teszünk látogatást, melynek legkülönlegesebb kiállított darabja a Buddha a Nirvánában szobor, mely 13 méterével és 5,5 tonnájával a világ egyik legnagyobb Buddha szobra. Egy rövid időre elhagyjuk a várost, megtekintjük a Hassan Erődöt, majd a városba visszaérkezvén a nap további részét a város felfedezésével töltjük.

12. NAP: DUSHANBE – BUDAPEST

Kora hajnalban kijelentkezünk a szállodából, egy átszállással utazunk haza. Budapestre a várható érkezés a déli órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

12 napos körutazás 1 főre Üzbegisztánban és Tádzsikisztánban, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – az egykori Selyemúton

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére