11 napos Szentpétervár-Moszkva hajóút 1 főre teljes ellátással, kirándulásokkal, idegenvezetéssel, szórakoztató programokkal a hajón

Ajánlat kód: 33250
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

365.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33250

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hajózz Oroszországban, sétálj a legendás városokban, Moszkvában és Szentpéterváron, s fedezd fel az Aranygyűrű-térséget!

Időpont

  • 2019.07.13. - 2019.07.23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 10 éjszaka szállást kétszemélyes különálló ágyas (twin) kabinokban az MS Nikolay Chernishevskiy 4* hajón
  • A teljes ellátást
  • A program szerinti kirándulásokat
  • Az animációs, illetve változatos szórakoztató programokat a hajóúton
  • A magyar nyelvű idegenvezetést (idegenvezetés a szentpétervári repülőtérre való érkezéstől a moszkvai repülőtérig, a hazautazásig)

Az ár nem tartalmazza

  • A repülőjegyet illetékkel kb. 120.000 Ft
  • A vízumdíjat 19.000 Ft
  • Az útlemondási biztosítást 1,5 %
  • BBP biztosítás: Basic: 540 Ft/fő/nap, Extra: 710 Ft/fő/nap, Exclusive: 910 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 85.000 Ft

Program

1. nap: Budapest - Szentpétervár

Indulás Liszt Ferenc repülőtérről, utazás moszkvai átszállással Szentpétervárra. Magyar nyelvű helyi idegenvezetőnk a szentpétervári repülőtér külső terminálján várja az utasokat. Érkezés után transzfer a hajóhoz, a szállás elfoglalása, vacsora a hajón.

2. nap: Szentpétervár

Reggeli után autóbuszos városnézés, ismerkedés Szentpétervár történelmi nevezetességeivel, melynek során megtekintjük a Nyevszkij Sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a meseszép Vérző Megváltó templomot, a gyönyörű Téli Palotát, a Szmolnij Székesegyházat és a híres Auróra cirkálót. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahol megnézzük az orosz cári családok sírjait. Ebéd a városban. Ezt követően látogatás a világ egyik legismertebb képzőművészeti gyűjteményével rendelkező Ermitázsba. Az idegenvezetővel teszünk egy sétát a Palota téren, melynek keretében megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet, majd ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. A múzeum a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Néhány név a gazdag kínálatból: Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Az esti órákban fakultatív programként hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

3. nap: Szentpétervár

A reggelit követően fakultatív kirándulás Petrodvorecbe. Az „orosz Versailles” néven emlegetett palota az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. A park ódon épületek és gyönyörűséges szökőkutak kavalkádja. A világ egyik legnagyobb szökőkútrendszere található itt, mely 150 szökőkútból áll, és 24 km távolságból kapja a napi 100.000 köbméternyi vizet. A program során bemegyünk a Nagy Palotába, illetve a szökőkutakat és a gyönyörű parkot tekintjük meg. A délutáni órákban kihajózás. A hajó a Néva-folyón Moszkvába indul, az Onyega-tó, a Fehér-tó és a Ladoga-tó érintésével, majd a Volgán és a Moszkva-Volga csatornán halad tovább. A hajóút folyamán lehetőség nyílik a csodálatos természeti környezetben fekvő ősi orosz települések megtekintésére.

4. nap: Mandrogi

Érkezés Mandrogiba, ahol egy skanzen jellegű orosz falut tekintünk meg. A település a Svir folyó mentén, a Ladoga és az Onyega tavak között fekszik, ideális hely a természet lágy ölén való pihenésre. Hagyományos orosz ételeket kóstolhatunk meg, illetve megismerkedhetünk az északi orosz tájjal, a mesebeli sziget lakosaival és a népi kézművesség kiemelkedő remekeivel és a vodkamúzeum bőséges választékával (múzeumbelépő a helyszínen fizethető be). A mézeskalácsra emlékeztető házakban sok tehetséges kézműves dolgozik, bekukucskálhatunk a kovács, az ikonfestő és az ékszerész műhelyébe, ahol el lehet lesni a szép, hagyományos tárgyak készítésének titkát és egyedi ajándékokat vásárolhatunk. Ebéd: piknikezés sasliksütéssel és zenei programmal.

5. nap: Kizsi-sziget

Ezen a napon Kizsi-szigeten köt ki a hajó, mely az Onyega-tó északi részén található, és ahol az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított, a világon egyedülálló fa építészeti együttes tekinthető meg. Az épületeket kizárólag farönkökből építették, szögek felhasználása nélkül. Az építészeti együttes tagjai: a 22 kupolás Preobrazsenszkij (Jézus színeváltozása) nyári templom, a Pokrovszkij (Istenanya oltalma) téli templom és a harangtorony. Ezen kívül a szabadtéri múzeum területén számos fából épített műemlék található, például Oroszország északi részének legrégebbi, fából épített kápolnája vagy eredeti karéliai parasztházak.

6. nap: Gorici

A mai napon a Sekszna folyó partján található Gorici faluban szállunk partra. A falu nevezetessége a női Feltámadás kolostor, amelyet Rettegett Iván rokona, Efroszinija Sztarickaja alapított. A kolostorba sok nemes származású nő került száműzetésbe. A nap fő látványossága a falutól 8 km-re található Kirillo-Belozerszkij kolostor, mely valamikor Oroszország legnagyobb kolostora volt, és többek között a különleges ikongyűjteményéről híres.

7. nap: Jaroszlávl

Ezen a napon a hajó az Aranygyűrű városainak egyikénél, Jaroszlávlnál köt ki. Jaroszlávl jelentős ipari, kulturális és tudományos központ Oroszországban, mely a Volga és a Kotoraszl folyó találkozásánál épült. A város történelmi központját 2005-ben felvették az UNESCO világörökségi listájára. A 17. században a város gazdag kereskedelmi központ volt, virágzó építő- és díszítőművészettel, amelyről a ma is látható régi épületek tanúskodnak. A buszos városnézés során Illés próféta templomát (kívülről), Szent Miklós templomát (belülről) és a régi kormányzói épületet (belülről; ma művészeti galéria) keressük fel, végül a helyi piacon biztosítunk szabadidőt vásárlási lehetőségre.

8. nap: Uglics

Érkezés Uglicsba, az Aranygyűrű városainak újabb állomására, a Volga jobb partján található ősi orosz városba, amely Oroszország kultúrájának és történelmének fontos jeleneteit eleveníti fel. A gyalogos városnézés keretében megtekintjük Rettegett Iván Dimitrij nevű kisfiának titokzatos halálának emléket állító Vérző Dimitrij templomot, majd az egykori Kreml területén sétálhatunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Volga folyóra. A város központi része közel fekszik a kikötőhöz, a szabadprogram során megismerkedhetünk a régi orosz vidéki város mindennapi életével, illetve ajándékokat vásárolhatunk a hatalmas uglicsi piacon.

9. nap: Moszkva

Délután érkezés Moszkvába. Az orosz főváros az orosz hagyományokat és a modern orosz életet ötvözi – ősi templomok, modern épületek és 14 sávos utak férnek el egymás mellett. A 12 milliós nagyváros központjában a világ legdrágább márkái képviseltetik magukat. Hatalmas távolságok, szokatlan méretek, számtalan kultúrkincs teszi emlékezetessé a főváros meglátogatását. A városnézés során megtekintjük a Tverszkaja utcát, a Bolsoj színházat, a Novogyevicsij kolostort, a Vörös teret, a GUM áruházat és a Veréb-hegyi kilátót. Fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteménye, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. Vacsora a hajón. Este fakultatívan Moszkva esti fényekben, valamint a világ egyik legszebb metrójának meglátogatása.

10. nap: Moszkva

Reggeli után ismerkedés Moszkva történelmi múltjának központjával, a Kreml épületeivel. A világörökséghez tartozó komplexum a város kihagyhatatlan látnivalója. A híres templomok közül a legfontosabbak az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház és az Arhangelszkij székesegyház, a látnivalók közül pedig a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. A program során egy székesegyházat felkeresünk. Ezt követően fakultatívan lehetőségünk lesz megtekinteni a Kreml területén található Kincstárat, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, híres Faberge tojások és régi fegyverek. Az esti órákban fakultatív folklór esten vehetünk részt, amely színvonalasan mutatja be az ország történelmét és az ország területén élő népek táncait és zenéjét.

11. nap: Moszkva - Budapest

Reggeli után transzfer Moszkvába, program idegenvezetéssel, délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

11 napos Szentpétervár-Moszkva hajóút 1 főre teljes ellátással, kirándulásokkal, idegenvezetéssel, szórakoztató programokkal a hajón

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére