11 napos körutazás Törökországban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44531
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

725.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44531

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Irány Kis-Ázsia és a Földközi-tenger!

Időpontok

 • 2024.10.17 - 2024.10.27.: , 725.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 150 000 Ft)
 • a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást
 • a megadott programokat
 • a múzeumi és a romvárosi belépőket
 • a hajókirándulásokat és a felvonót
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • Utasbiztosítást
 • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
 • A borravalókat kb.: 5 €/ fő/ nap

Felár

 • Egyágyas felár 250 000 Ft

Program                  

1. nap: Budapest - Isztambul - Bodrum

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren,  elrepülés menetrend szerinti járattal, isztambuli átszállással. Megérkezés Bodrum nemzetközi repterére. Kései bejelentkezés és vacsora szállodánkban.

Éj Bodrumban

2. nap:  Halikarnassos és a bodrumi Szent Péter Erőd históriája

Közös reggeli, majd utazás Halikarnassos romjaihoz, az ókori világ egyik csodájához. Ezután séta Bodrum középkori magjához, az 1402-től épült Szent Péter Erődhöz, a Máltai lovagrend legnagyobb kis-ázsiai építményéhez. Látogatás a méltán híres „Víz alatti leletek Múzeumában”, majd séta és rövid szabadidő a belvárosban. Késő délutántól szabadprogram a közös vacsoráig.

Éj Bodrumban

3. nap:  Marmaris márványkikötője

Reggeli indulással utazás a 100 km hosszúságú Gökova Körfezi-öböl vidékén Marmaris, az ókori Physkos városába. Marmaris az emberi emlékezet kezdete óta a márvány kereskedelem egyik központja volt, maga Nagy Sándor is ostromolta. Nagy Szulejmán idején ez volt az Oszmán flotta központi bázisa, a Rodosz elleni háború (1522) alatt. Középkori eredetű városmagja rendkívül bájos, erődjének falai 5.000 év históriájának szemtanúi. A városba érkezés után látogatás az oszmán erődben, majd közös séta a kikötőben, a parkoló hajócsodák között. Koraesti bejelentkezés a szállodánkba. 

Éj Marmarisban

4. nap: Hajókirándulás az ókorba

Reggeli után utazás Dalyan kikötővárosába. Felszállás távolsági gondoláinkra, behajózással az Iztuzu (Dalyan) partvidékre, a gigászi méretű tengeri teknősök legfontosabb földközi-tengeri keltőhelyére. A 4,5 km hosszú aranyhomok-nyelv egyik oldalán a nyílt tenger, míg a másikon tórendszer brakkvizei hullámoznak. Továbbhajózás az ókori Kaunos romvárosába. Rövid pihenő a hellenisztikus-római színház nézőterén, majd felfedező-séta az egyedi szépségű, helyenként még feltáratlan romvárosban. Visszahajózás közben a sziklaoldalakba vájt királysírok megtekintése a vízről. Kb. 2 órás pihenő a turisztika városrészben vagy fakultatív iszapfürdő a néhai perzsa- és római előkelők által is látogatott „ókori dagonyában.” Koraesti utazás Fethiyébe.

Éj Fethiyében

5. nap: A varázslatos Ölüdeniz-öböl

Reggeli utazás Kayaköy szellemvárosába, majd séta a csend és a végtelen panorámák élvezetével. Továbbutazás az Ölüdeniz-öbölhöz, a kis-ázsiai Türkiz Partvidék talán legszebb strandjához. Fethiyébe visszaérve látogatás az Amynthas sziklasírnál, illetve az óváros egyedi szarkofágjainál.

Éj Fethiyében

6. nap: Xanthosz UNESCO világörökségi kincsei; Patara dűnéinél

Reggeli után buszozás a Saklikent Nemzeti Parkba. A Torosz-hegységbe vágódott, 18 km hosszú, 300 m mély hasadék Ázsia egyik legmélyebb kanyonja.  Közös séta a Saklikent aljában, amíg a hóolvadás- és vízállás viszonyok engedik. Továbbutazás az UNESCO világörökségi Xanthosz romvárosába, az ókori Lükiai Szövetség néhai központjába. A különleges szépségű Nereid templom, a Hárpia sír megtekintése, majd látogatás a görög és római városrészben. Fakultatív sétalehetőség a halotti városba. Kiutazás Patara homokdűnéihez, sétával a Földközi-tenger máig szinte érintetlen, ember-előtti időket „idéző” partján. Koraesti visszaérkezés a szálláshelyre.

Éj Fethiyében

7. nap:  Myrától – az Olympos hómezőiig

(Figyelem! Télies öltözet hozatala javasolt!)

Reggeli indulás Myra romvárosába. Közös séta az óriási színház szobor- és oszlopgyűjteményében, majd utazás Demre belvárosába. A Szent Miklós templom az 500-as években épült, egyik utolsó „restaurálója” II. Sándor cár volt 1863-ban. A templom megtekintése után továbbutazás az Olympos-Beydaglari Nemzeti Park vadregényes tájain a Lükiai Olümposz lábaihoz. Feljutás a 2.366 m magas csúcs hómezőire a kabinos Olümposz Égi Felvonón. Séta az ókori istenek világában – jó látási viszonyok esetén lélegzetelállító anatóliai- és tengeri panorámákkal. Koraesti megérkezés Antalyába.

Éj Antalyában

8. nap: Köprülü Kanyon Nemzeti Park; Ókori óriások nyomán…

Reggeli után utazás a sorsdöntő ókori csatáiról is híres Köprü folyó mentén, a Köprülü Kanyon Nemzeti Parkba. (A folyó torkolatánál győzte le Miltiádész fia Kimón a Xerxész által küldött perzsa seregeket, illetve Hannibál is itt vállalt csatát Róma ellen, a Szeleukida Birodalom seregeinek fővezéreként.) Beskonak turisztikai városkájában átszállás kisbuszainkra. Rövid séták a Köprü hídnál, illetve az alsó kilátópontoknál, majd felutazás a Tazi Kanyonu Gözlem Yeri kilátó pontokhoz (Felső perem). A lélegzetelállító panorámák fotózása, igen óvatos sétával. Visszautazás buszunkhoz, fényképszünetekkel a legszebb hágóknál. Fotószünet Aspendos római-szeldzsuk hídjánál, majd látogatás egyedülálló méretű,- és egyedülállóan ép ókori színházánál. Antalyába visszaérve Duty Free bőrtermék bemutató, vásárlási lehetőséggel, majd séta az antaliai Kaleici-ben (Óváros), szabadprogrammal.

Éj Antalyában

9. nap: Termessos meseszép romjai; Antalya oszmán kikötőjében

Reggeli után „buszos felkapaszkodás” a festői szépségű ókori Termessos magashegységi romvárosához. A Güllük Daglari-hegység oldalában, 1200-1600 m magasságban épített kulturális központ az ókori Hellenisztikus világ egyik legcsodálatosabb helyszíne. A Kr.e. II. században az „égboltra épített” színháza, az „Istenek színpada” – a várost körbeölelő elvadult környezet pedig Kis-Ázsia egyik legmesésebb fekvésű nemzeti parkja. Pihenő, s a panorámák élvezete a valaha 5.000 fő befogadóképességű színházban, majd közös séta (és mászás…) a legszebben megmaradt középületekhez. A romváros központjában található néhai főutca és panoráma terasz afféle alaptáborként is szolgál. Innen látogatható meg fakultatív módon Alketasz, Nagy Sándor egyik alvezére sziklasírja.  (Séta oda-vissza, kb. 5 km, 1 óra.) Hazaúton délutáni látogatás a tengerparti Antalya-vízesésnél, majd „hivatalos gyalogos” Antalya városnézésünk megkezdése.  Igaz mesék a városalapító II. Attalosz Philadelhosz pergamoni király korából, aki legendás gazdagságának köszönhetően eldöntötte, hogy a Föld legszebb helyén megépíti annak legcsodálatosabb városát Attaleiát – vagyis a mai Antalyát. Séta Attalosz király szobrához, a XIII. századi Yivliminare szeldzsuk mecsethez, majd onnan Hadriánusz császár kapujához. Utunk folytatása az ókori római alapítású kikötőhöz. Közös sétánk befejezése a kikötői óriásmólónál, ahonnan pár lépcső a kilátópark, illetve a Néprajzi Múzeum.  Szabadidő és vásárlási lehetőség Kaleici-ben, a középkorias ottomán-bazár negyedbe, majd némi szabadidő a közös vacsoráig.

Éj Antalyában

10. nap: Alanya, a szeldzsukok kikötővárosa

Reggeli után utazás Alanya városába. Érkezés után látogatás a 6.000 m hosszú falrendszerrel védett bizánci-szeldzsuk felsővárban. Séta az Ehmedek negyedben, majd a Kizilkale toronynál és a Szeldzsuk hajóépítő mólóknál. Fotózás a Seyir Terasi kilátópontról, majd szabadidő az oszmán óvárosban. Délutáni látogatás a tengerparti Antalya-vízesésnél, majd szabadidő a vízesést körbeölelő parkban.

Éj Antalyában

11. nap: Antalya - Isztambul - Budapest

Kései kijelentkezés után csomagjaink elhelyezése a csomagszobában, majd délelőtti szabadprogram a tengerparton. Délutáni repülés Budapestre, isztambuli átszállással.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

11 napos körutazás Törökországban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
27 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére