11 napos körutazás 1 főre Törökországban, a Kelet-Anatólia régióban, repülőjeggyel, helyi busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33736
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

419.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33736

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz Törökország Kelet-Anatólia régiójában, ahol egy különleges, rejtélyes világot ismerhetsz meg!

Időpontok

  • 2019. október 3.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet Budapest – Isztambul – Trabzon és Gaziantep – Isztambul – Budapest útvonalon
  • Körutazást légkondicionált autóbusszal
  • Szállást helyi besorolású *** / **** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
  • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Kirándulásokat a program szerint
  • Helyi magyar nyelvű idegenvezetést
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illetéket: kb. 69.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
  • Belépőjegyek árát: kb. 30,- €/fő
  • Fakultatív programokat (a leírásban megadottak szerint)
  • Kötelező szerviz díjat / borravalót: 20,- € (autóbuszvezető, szállodák stb.)
  • Kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás díját (1,5 %)
  • Minimális utaslétszám hiányában, 10 – 14 fő indulása esetén a 33.500 Ft-os / fő felárat
  • Valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyi jellegű kiadások)

Fakultatív programok (min. 10 fő esetén)

  • Akdamar-sziget, ebéddel: kb. 50 €
  • Hajókázás az Eufráteszen: kb. 55 €

Felár

  • Egyágyas felár: 149.000 Ft

Gyerekkedvezmény, szülőkkel együtt a 3. ágyon

  • 95.000 Ft (6 – 12 éves között)
  • 53.000 Ft (12 éves kortól)

Program

1. nap: Budapest – Trabzon

Elutazás Budapestről menetrendtől függően Isztambulba, majd átszállás után a Fekete-tenger partján épült Trabzonba. A XIII. századi Ayasofya templom (gyönyörű mozaik és falfestmények) megtekintése után szállás elfoglalása. Vacsora, szállás Trabzonban.

2. nap: Sumela – Uzungöl – Hopa

Délelőtt kirándulás az 1.300 méteres magasságban épült Sumela -i Szűz Mária kolostorhoz. Az erdős hegyvidéken a bizánci kor kezdete óta számos templomot, kolostort építettek az őskeresztények. Sumela különleges barlangtemplomát 406-ban alapították. Továbbutazás a Fekete-tenger partja mentén, útközben kitérővel a páratlan szépségű Uzungöl fennsíkon. Vacsora, szállás Hopa-ban.

3. nap: Tortum – Erzurum

Reggeli után utazás az UNESCO „Ember és bioszféra programjának” köszönhetően létrejött természetvédelmi területen, a Camili Bioszféra Rezervátumon keresztül. Rövid pihenő a Tortum vízesésnél. Az 1.850 méteres magasságban épült Erzurum a keleti vidék legnépesebb települése. Ismerkedés a város szeldzsuk kori nevezetességeivel: Kétminaretes medresze (egykori vallási iskola), Három kümbet (sírkápolnák), Ulu dzsámi. Vacsora, szállás Erzurumban.

4. nap: Ani – Dogubeyazit

Utazás Kars városa felé, majd az örmény határ melletti Aniba. A selyemút menti település a középkorban a királyság fővárosa, valamint kulturális és kereskedelmi központja volt. Ma csak a fallal körülvett középkori szellemvárost találjuk a határ közelében. Továbbutazás Dogubeyazit felé. A várostól északra esik Noé bárkájának feltételezett színhelye, az 5.137 m magas Ararát-hegy. Vacsora, szállás.

5. nap: Dogubeyazit – Van

Városnézés Dogubeyazitban. Látogatás az Ishak Pasa palotában. Az egyedülálló fekvésű, összesen 366 szobás épület-komplexumot 99 évig építették. Sajnos nem őrizte meg teljes pompáját, de monumentalitása így is lenyűgöző. Továbbutazás Van városa felé. Rövid pihenő a Muradye-vízesésnél. Vacsora, szállás Vanban.

6. nap: Van – Akdamar-sziget (fakultatív kirándulás)

Séta Van városában, amely i.e. XVII–VII. században Tuspa néven az Urartu királyságának, a bibliai Ararátnak volt fővárosa. Ma a város a sárga-kék szemű macskáiról és a Loch Ness-hez hasonló tavi szörnyéről nevezetes. Kirándulás Cavustepe háromezer éves romjaihoz. Fakultatív hajókirándulás a Van-tavon található Akdamar-sziget. A X. században itt épült az örmény Szt. Kereszt-templom, melynek falait kígyók, oroszlánok, gazellák, illetve bibliai alakok (köztük Ádám és Éva, Dávid és Góliát) nagyszerű domborművei borítják. Vacsora, szállás Vanban.

7. nap: Hasankeyf – Mardin

Utazás a Van-tó partján Hasankeyfbe, a barlangvárosba. Rövid pihenő a Malabadi-hídnál. A Tigris folyó által kettészelt, több ezer éves város főbb látnivalói: citadella (egykor bizánci fellegvár), Zeynel bey türbe, El-rizk dzsámi. Vacsora, szállás Mardinban.

8. nap: Mardin – Diyarbakir – Nemrut-hegy – Adiyaman

A reggeli órákban ismerkedés a mezopotámiai síkság ékességével, Mardin nevezetességeivel. Az óváros mézszínű kőházai és a híres bazár jellegzetes teherhordó szamaraival Jeruzsálem óvárosára hasonlít. Látogatás a közelben fekvő Mar Hanania (arabul: Deyrulzafaran) monostorban, a monofizita szír keresztények pátriárkájának IV. században épült székhelyén. Továbbutazás Diyarbakirba, melynek történelme az i.e. 3500-ig nyúlik vissza. A település kb. 6 km hosszú városfala a Kínai Nagy Fal után a második leghosszabb falként ismert és az ősi Hevsel kertekkel együtt 2015-től az UNESCO világörökség része. További látnivalói: Tízszemű-híd a Tigris folyón, Nagy dzsámi, valamint a még ma is viszonylag jó állapotban látható (349-ben) Constantinus által épített vár. Továbbutazás a Nemrut-hegyre, melynek egyik 2.206 m magasan fekvő teraszán a XIX. században török és német régészek szenzációs emlékekre bukkantak (I. Antiokhosz uralkodó monumentális mauzóleuma, 4–5 m magas fejszobrok stb.). A szabadtéri emlékek megtekintése terepjárókon / kisbuszokon történő utazással lehetséges csak a meredek, hegyi út miatt. Kb. 500 m szakaszon további gyalogtúra is szükséges a feltárt emlékek eléréséhez. Vacsora, szállás Adiyamanban.

9. nap: Urfa – Göbekli Tepe – Harran

Délelőtt rövid pihenő az Eufrátesz folyóra épített, Atatürk nevét viselő vízerőműnél, amely a világ legnagyobb létesítményei közé tartozik. Göbekli Tepe feltárt területe a majd 12 ezer évvel ezelőtti templom maradványai révén érdekes az utazók számára. Sokszor hasonlítják Stonehenge-hez, de az itt látható emlékek jóval korábbiak. Több tucat, 6 méteres mészkőoszlop nyúlik az ég irányába, némelyik súlya akár az 50 tonnát is elérheti. Városnézés Urfában: római kori vár, Halil Rahman dzsámi. Az Ószövetség szerint a mezopotámiai Úr városából származó Ábrahám próféta itt kapta meg Istentől az „Ígéret Földjét”. Továbbutazás Harranba, ahol a dél-itáliai trullikhoz hasonló, méhkas alakú házak jellemzik a települést Vacsora szállás Urfában.

10. nap: Gaziantep – fakultatív hajókirándulás az Eufráteszen

Utazás Gaziantepbe, kitérővel és fakultatív programlehetőséggel Halfetiben. Kb. 2 órás fakultatív hajókázás az Eufráteszen az elsüllyedt középkori város maradványaihoz, ahol még látszanak az asszír, görög, római múlttal rendelkező Rumkale várkomplexum maradványai. Gaziantepben a világ legnagyobb mozaik múzeuma címmel illetett Zeugma Múzeum megtekintése. A kiállításon láthatóak a Zeugma antikvárosban feltárt leletek. Vacsora, szállás Gaziantepben.

11. nap: Gaziantep – Budapest

Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre isztambuli átszállás után.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

11 napos körutazás 1 főre Törökországban, a Kelet-Anatólia régióban, repülőjeggyel, helyi busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére