11 napos körutazás 1 főre Grúziában és Örményországban, helyi buszos utazással, reggelivel, belépőkkel, idegenvezetéssel, programokkal

Ajánlat kód: 34018
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

233.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34018

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Csodálatos hegyi tájak, kedves emberek, fantasztikus gasztronómiai élmények, történelmi látnivalók: ez vár Grúziában és Örményországban!

Időpont

  • 2019. augusztus 7-17.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Szállást 9 éjszakára 3*-os szállodai szobákban
  • Reggelit
  • Autóbuszos utazást Grúziában és Örményországban
  • Külön transzfert a hadi úton
  • Ebédet Kazbegiben helyi családnál
  • A programban szereplő látványosságok belépőjegyeit
  • Magyar nyelvű idegenvezetést és a szervezést

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőjegy: kb. 70.000 Ft/fő, amely tartalmaz 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyászt (A repülőjegy a minimális létszám (15 fő) elérése után kerül lefoglalásra, ezért ára változhat!)
  • Sztornó biztosítás: 1,8 %

Feláras lehetőségek

  • BBP biztosítás: 9.428 Ft/fő  (70 éves kor felett pótdíj fizetendő)
  • Egyágyas felár: 65.000 Ft/fő
  • Max. 10 kg feladott poggyász: kb. 14.000 Ft/oda-vissza
  • Max. 20 kg feladott poggyász: kb. 23.000 Ft/oda-vissza
  • Ülőhelyfoglalás: kb. 3.500 Ft - 5.500 Ft/fő/irány
  • WizzPriority: kb. 3.800 Ft/fő/irány
  • Vacsora: egyénileg, az idegenvezető az út során ajánl kipróbált helyi lehetőségeket

Program

1. nap: Találkozó a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 21:55-kor. Indulás Grúziába 23:55-kor.

2. nap: Érkezés Kutaiszibe 04:55-kor. Érkezés után transzfer Tbiliszibe. Útközben már csodálatos látnivalókban lesz részünk. Megállunk Surami látványos kis erődjénél és templománál, majd Goriban fakultatívan lehetőség lesz a Sztálin múzeum (kb 5 €/fő) megtekintésére. Felfedezzük Upliszchie barlangvárosát, melyben 30 ezer ember lakott egykor, és a Samtavisi X. századi templom értékes freskót is megcsodáljuk. Folytatva utunkat megállunk Mtskheta ősi fővárosában, ahol UNESCO világörökségeket tekintünk meg: Jvari VI. századi temploma, amely a Szent Nino által felállított első kereszt helyén épült, majd Samtavro XI. századi női kolostora a kereszténységet elfogadó királyi házaspár sírjával, és Svetichoveli (IX. sz.), a georgiai egyház központja, amely Jézus ereklyéje fölött épült, gyönyörű freskókkal és több királysírral. Este érkezünk meg Tbiliszibe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (3 éj).

3. nap: Reggeli után a grúz hadi utat fedezzük fel a Kaukázus több ezer méteres hegycsúcsai között. Ez az út köti össze Örményországot és Grúziát Oroszországgal. Kiépítését 1799-ben kezdték meg az oroszok, hogy könnyebben hódítsák meg Grúziát. Terepjárókra szállunk, és így hódítjuk meg a 2170 m magasan fekvő hegycsúcsot. Első megállónk az Aragvi folyó partján fekvő Annanuri erőd és templom együttes (XVII. sz.) gazdag freskókincseivel. A csúcsra érkezve a XIV. századi Gergeti Szentháromság templom és jó idő esetén az 5047 m magas Kazbegi csúcs lenyűgöző látványa fogad bennünket. Kazbegiben egy helyi család lát minket vendégül ebédre, megtapasztaljuk a grúzok híres vendégszeretét, finomabbnál finomabb tradicionális ételeket kóstolunk, és az érdeklődök még akár együtt is főzhetnek a háziasszonnyal, betekintést nyerve a grúz konyha rejtelmeibe.

4. nap: Az egész napot Tbilisiben töltjük, hogy közelebbről is megismerjük a grúz fővárost. Tbiliszi klasszikus óvárosa tele van szűk, macskaköves kis utcákkal. Nagyon hangulatosak. Itt láthatjuk az 5. századi Sioni székesegyházat, a grúz királyok 13. századi templomát, a 6. századi Metechi és Antisisati bazilikát is. Hajdan az óvároson át vezetett a Selyemút. Még ma is láthatók a régi karavánszerájok. Az óvárosi házak többnyire fából vannak, jellegzetes, kovácsoltvas rácsos balkonokkal. A Nemzeti Múzeumban megtekintjük a legértékesebb kolchisi kincseket őrző kincstárt és az egyházi műkincseket is kiállító Szépművészeti Múzeumot.

5. nap: Örményországba utazunk, ahol először Ahtala gyönyörű freskókkal díszített ősi templomerődjét nézzük meg, majd az UNESCO világörökség részét képző Haghpat és Sanahin két egymáshoz közeli kolostor együttesét fedezzük fel. A X. századi Sanahin kolostor jelentése körülbelül annyit tesz, hogy az ’öregebb’, ami a szemben lévő ’ifjú’ szintén X. századi Haghpat-ra utal. Érkezés Jerevánba, szállás elfoglalása (4 éj).

6. nap: Reggeli után Echmiadzinba, az örmény egyház központjába utazunk. Felkeressük a IV. századi templomot és kincstárt, amely jézusi ereklyét is őriz. Ezután egy újabb UNESCO világörökséget csodálunk meg, a fenséges romokat Zvartnost VII. században épült körtemplom maradványánál, háttérben az Araráttal. Délután Örményország fővárosával, Jerevánnal ismerkedünk.

7. nap: Napunkat a gyönyörű környezetben fekvő Garni görög templomával kezdjük, majd Geghard (UNESCO) több sziklába vájt templom együttesét keressük fel. Délután a világ egyik legmagasabban fekvő édesvizű tavához kirándulunk, a 2000 méter magasan fekvő Sevanavank kolostorhoz, mely a tó partján lévő hegy tetején található. Csodás kilátás tárul elénk.

8. nap: Egész napunkat Jerevánban töltjük, megismerjük az örmény fővárost. Először a közvetlenül Jereván mellett fekvő Erebuni erődöt és múzeumot fedezzük fel. Erebuni az urartui birodalomban az örmények ősi központja volt. I.e. 782-ben alapították. Erebuni a legészakibb helyőrségként működött Urartu teljes története alatt. Az erőd nem túl nagy, mindössze egy 200 méteres befogójú, nagyjából derékszögű háromszög alaprajzú építmény. Ebben állt egy palota – citadella helyett –, templom, raktárhelyiségek, valamint a személyzet laktanyája. Délután a Nemzeti Múzeum több ezer éves régészeti emlékeit csodáljuk meg, a Matanadaran kézirattár régi kódexeivel, páratlan dokumentumainak gyűjteményével. Lesz lehetőségünk a híres jereváni piac színekben pompázó kínálatából válogatni, helyi különlegességeket kóstolni.

9. nap: Reggeli után átutazunk az ország második legnagyobb városán Gyumrin, majd a VI. századi Mastara templom freskóival búcsúzunk Örményországtól. Visszatérünk Grúziába, ahol első állomásunk Vardzia barlangvárosa (UNESCO várólista) lesz. A város teljes egészét átívelő mély barlangokat alagutak, lépcsők, teraszok, hosszú folyosók kötik össze, hét emelete eredetileg 3000 barlanglakásnak biztosított helyet. Fény derül a szentként tisztelt Tamara királynőhöz kapcsolódó legendára is. Délután Akhaltsikebe utazunk, ahol a törökök által épített 13. századi lenyűgöző Rabati erődítményt és kastélykomplexumot fedezzük fel, értékes múzeumával. Szállás Akhaltsikeben (1 éj).

10. nap: Megérkezünk Kutaiszibe, ahol az UNESCO Világörökséghez tartozó Gelati monostort és Bagrati ezeréves templomát csodáljuk meg. Gelati egy három templomból álló együttes, amelyhez nagyon magas szintű képzést adó akadémia is csatlakozik, freskói és az apszis mozaikja páratlan látnivaló. Végül a festői folyókanyarulatban fekvő, erődökkel körülvett Motsameta zarándoktemplommal búcsúzunk Grúziától, amelyben két mártír herceg sírja van, akik életüket adták Georgiáért az arabok elleni harcban, a 8. században. Szállásunk Kutaisziben lesz (1 éj).

11. nap: Korán kelünk, hogy a repülőgépet elérjük. Indulás Budapestre 05:40-kor, érkezés Budapestre helyi idő szerint 06:50-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

11 napos körutazás 1 főre Grúziában és Örményországban, helyi buszos utazással, reggelivel, belépőkkel, idegenvezetéssel, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére