1.013.000 Ft helyett 790.000 Ft: Alaszkai nemzeti parkok és végtelen jégmezők kalandos programokkal, 13 nap/11 éjszaka 1 személyre helyszíni közlekedéssel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 31796
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

790.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31796

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kajakozz fjordokban, merülj el a nemzeti parkok vadregényes szépségében a világ végén, Alaszkában!

Időpont

  • 2019.07.09. - 2019.07.21.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 11 éjszakai szállást kétágyas szobákban és lodge-okban
  • Megadott programokat
  • Helyszíni közlekedést kisbusszal
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőjegy illetékkel kb. 580.000 Ft
  • ESTA engedély díja kb. 13.000 Ft
  • Denali Nemzeti Park helyi busz kb. 50 USD
  • Útlemondási biztosítás1,5%

Egyéb költségek, felárak

  • BBP biztosítás
  • Étkezések
  • Kb. 25 USD/fő/nap (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)
  • Egyágyas felár 410.000 Ft
  • Belépők (helyszínen fizetendőek) kb. 60 USD
    • Big Game Alaska Conservation központ: 20 USD
    • Seward Alaska Wildlife központ: 20 USD
    • Anchorage Alaska Native Heritage Múzeum: 20 USD
  • Fakultatív programok
    • Columbia gleccser kajakozás: 91.000 Ft
    • Kenai Fjords Nemzeti Park hajózás: 63.000 Ft

Program

1. nap: Budapest - Anchorage

Utazás Budapestről a menetrend függvényében, átszállással Anchorage-ba. Érkezés után a járművünk felvétele, 25 perces transzfer után megérkezés hotelünkbe. Éj Anchorage-ben (2 éj).

2. nap: Anchorage

A 250.000 lakosú város az Anchorage Teknő közepén fekszik, a Cook-öböl partján, a hófödte Chugach-hegység vonulatainak ölelésében. A város szokatlanul nagy parkokkal és természetvédelmi területekkel rendelkezik, ötvözve az amerikai nagyvárosok és a romlatlan északi vadon hangulatát. Az igen fiatal lakosság több mint 70%-a csak 1980 után költözött ide. Kiadós reggeli Fred Meyernél, majd városnézés: Információgyűjtés és filmek megtekintése az állami természetvédelmi területek információs központjában. Séta az állammá válás emlékművénél (Eisenhower szobor), csoportkép készítéssel. Fényképezés a Town Square Parknál, a 4th Avenue Színház art deco épületénél, majd a Szövetségi hivataloknál. Látogatás néhány arany- prém és rozmár agyar boltban, a legfrissebben talált nuggets-ek (folyóparton talált aranyrögök) megtekintésével. Rövid séta a Tony Knowles Coastal Trail mentén a tengerparton, Cook kapitány emlékművének fényképezésével. Délutáni látogatás az egyedien gazdag gyűjteményű Anchorage Múzeumban: Betekintés Alaszka indián- és eszkimó törzseinek életébe.

3. nap: A Wrangell St. Elias Nemzeti Park

Reggel 7:00 órakor indulás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Wrangell St. Elias Nemzeti Park nyugati oldalára. A világ legnagyobb területű természetvédelmi övezete keleten átnyúlik Kanadába, s csak az alaszkai oldal is nagyobb, mint Svájc teljes területe (!). A park gerincét adó hegyvonulat 16 db 4.000m feletti csúcs láncolata, több 1.000 km2-nyi jégmezővel. Rövid pihenő az elnéptelenedett Chickaloon városkában, a „vadvízi evezés néhai Mekkájában”Fényképszünet aMatanuska gleccser kilátópontnál. A 45 km hosszúságú 4 km szélességű gleccser hatalmas szőnyegként nyújtózkodik az azonos nevű folyó völgyéig. Megérkezés az Eureka-hágón keresztül Glennallen városkába, rövid vásárlás, majd látogatás a Wrangell St. Elias Nemzeti Park információs központjában, Továbbutazás Valdezbe. Folyamatos „emelkedés felfelé” Földünk legmagasabb óceánparti hegyláncai között. Rövid fényképszünet a Pump Station 12. kőolajvezeték pumpánál (szigorúan csak kívülről). A Trans-Alaska Pipeline 1.320 km hosszú ezüstkígyója az északi tundra (Prudhoe Bay) olajmezőit köti össze Valdez kikötőjével. Az 1977-ben átadott építmény a maga idején az USA legdrágább ipari beruházása volt. Az olajvezeték ma is az állam egyik legfőbb büszkesége, vitatható környezetvédelmi és tájképi hatásai ellenére. Séta és fényképszünet az 1.700 m magas Thompson Pass hágón, illetve a Worthington gleccser tövénél, gleccserjég gyűjtéssel és kóstolóval… Leereszkedés a Keystone Kanyon völgyébe. A Horsetail és Bridail Veil vízesések fényképezése. A lazacoktól örvénylő Solomon Gulch fényképezése, halászsas (bald eagle) megfigyeléssel. Esti érkezés szálláshelyünkre. Éj Valdezben (2 éj).

4. nap: Columbia gleccser vagy Valdez

Ezen a napon két, merőben különböző program között választhatnak a résztvevők.

1. Fakultatív kajak program Alaszka második legnagyobb, óceánba borjadzó gleccsere a Columbia fjordjában (10 órás)

Reggel 8:00 órakor találkozó a kajak program szervezők irodájában. Megismerkedés helyi szakvezetőinkkel, a felszerelések kiosztása, ellenőrzése. 9 órától 2 órás hajózás motorcsónakunkon a Valdez Arm fjord „kijárata felé”. A partmenti jég- és hóborította láncok, illetve a Prince William Sound nyílt vizeinek fényképezése. Útközben ismertető a Prince William Sound vízrendszeréről, az Inside Passage hajóútvonalról, illetve a Columbia óriásgleccserről. Megérkezés a csendes vizű, úszó jéghegyek által borított Heather Bay öbölbe. 2 X 2 órás evezés a Columbia vízbeszakadt jéghegyei között, fóka és egyéb vadmegfigyeléssel. 1 órás partraszállás és falatozás forró teával a gleccser moréna partvonalán. Délután 16:00 órakor visszaindulás motoros hajónkon Valdezba – megérkezés a kikötőbe 18:00 óra körül.

2. Pihenő Valdez városában

Rövid séta a kikötőben és a városközpontban. Ismerkedés az olajkitermelés az Exxon Valdez történetével. Látogatás a Maxine & Jessey Whitney Múzeumban (Alaszka legnagyobb csontfaragvány és eszkimó népművészeti kiállítása). Ismételt látogatás a Solomon Gulch lazacparadicsomában.

5. nap: Denali Nemzeti Park

Kora reggeli indulással utazás a messzi északra, fényképszünetekkel a Richardson Higway festői útvonalán. Jó látási viszonyok esetén a Wrangell St. Elias Nemzeti Park távoli vulkánóriásainak fényképezése. Rövid pihenő Paxson kereskedelmi telepén, majd rátérés a Denali út tundrába vesző „úttalan szakaszára”. A nap fontosabb állomásai: jó látási viszonyok esetén a 4.950m magas Mount Sanford csúcsának fényképezése; séta a Tangle Lakes tavak 10.000 éves, indián régészeti övezetében; séta és fényképezés a Landmark Gap teknővölgy előterében, a karibu-csordák egyik legfontosabb vonulási pontján; fényképezés a Maclaren gleccser előterében, séta a gleccserből eredő Maclaren folyó partján; madármegfigyelés a Waterfowl Lakes tavaknál. Esti érkezés az Alaska Range legkiemelkedőbb vonulatához, a Denali Nemzeti Park területéhez. A 6.194 m magas Denali jelentése az őslakos athabasca törzs nyelvén „a Nagy”. Az elnevezés magáért beszél. Az Aleut-szigetek folytatásaként, a Denali-törésvonal mentén feltornyosult óriáshegység relatív szintkülönbsége meghaladja a Mount Everest csoportét, tiszta időben lélegzetelállító háttér-panorámával (a hegy minden harmadik napon látható nyáron). Éj Healy mellett (3 éj).

6. nap: A Denali Nemzeti Park - Fairbanks

A hegység előterének tajgáját és tundráját is óriások uralják, hiszen a világon sehol nem figyelhető meg nagyobb tömegben grizzly medve vagy jávorszarvas, mint itt. A nemzeti park területén 650 arktikus növényfajt tartanak számon, és az óvatos természetjárók a fehér kosok mellett hiúzokat, sőt rozsomákokat is fényképezhetnek. A nemzeti park belső útvonalain csak helyi buszok közlekedhetnek, számos megállóval a leglátványosabb pontokon. Időjárás függvényében, fakultatív 70 perces reggeli repülés a Mt. McKinley körül. Látogatás a szánhúzó kutya kenneleknél, majd túra lehetőség a Savage River folyónál. (2 órás séta, a folyóparton vagy a folyó fölé tornyosuló sziklákhoz). Visszatérés a szálláshelyre, majd látogatási lehetőség Fairbanksben, Alaszka legészakibb egyetemi központjában, az „Aranyszív Városban”. Az utazás hossza kb. 2 óra egy irányban. Ismerkedés a város aranylázainak történetével, fényképezéssel a Pioneers szobornál, majd látogatással az Észak Múzeumában (UAF). Visszautazás a szálláshelyre a verőfényes esti órákban.

7. nap: A Denali Nemzeti Park

Délelőtti indulás a nemzeti park belső területeire, busszal. „Vadászat fényképezővel” a legszebb kiszálló-pontoknál. Beutazás a park bejáratától 120 km-re lévő Thorofare-hágóhoz, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a medvékben igen gazdag Mc Kinley folyóvölgyre és a Muldrow-gleccserre. Séta és a Denali csúcs fényképezése a Stony Hill hegyről, ahonnan elképesztő panoráma nyílik Észak-Amerika tetejére. (A békés alsó világból nehéz elhinni, hogy a Denalin 5.800 m magasság felett nem ritkák a –70°C fokos hidegek és a 220-250 km/h szélviharok sem.) Délutáni túrázás a Toklat folyó völgyében, karibu megfigyeléssel. Vadmegfigyelés kora estig, majd sötétedéskor visszatérés járműveinkhez.

8. nap: A Denali Nemzeti Park - Talkeetna

Reggeli indulás Anchorage irányába, a nemzeti park dél-keleti oldalában. Rövid megállások és fényképezés a legszebb kilátópontoknál: Denali Viewpoint North, Byers Lake tó, Chulitna folyó, Denali Viewpoint South, Trapper Creek. Látogatás és pihenő Talkeetna igen hangulatos kisvárosában, sétával a gyors sodrású Susitna folyó parttalan partján. Koraesti érkezés a fővárosba. Pihenés és felszerelés vásárlási lehetőség. Éj Anchorage-ben (1 éj).

9. nap: A lazacparadicsomban

Kora reggeli indulással utazás a Kenai-félszigetre. Fényképszünetek a Turnagain Arm tengeröböl legszebb pontjain. Az öböl az 1897-es aranyláz során vált híressé, mára a több méter szintkülönbségű apály-dagály jelensége miatt és a partról is sokszor látható beluga delfinek miatt látogatott. Útközben látogatás a Big Game Alaska állatmenedék központban. Az elárvult vagy sérült állatokat gondozó központ a legalkalmasabb hely arra, hogy másfél óra leforgása alatt egyszerre fényképezhessen a látogató jávorszarvast, bölényt, karibut (észak-amerikai rénszarvas), pézsmatulkot, fekete- és grizzly medvét. Továbbutazás a hófödte Kenai-hegység vonulatai között Cooper’s Landing, a félsziget lazachorgász és rafting paradicsoma felé. Utazás a Russian river torkolatához Széchenyi Zsigmond nyomán és útmutatásával, fényképszünettel a Russian River Ferry kompnál. Figyelem! Ez itt a világ legismertebb, legjobb lazachorgász területe – így csoportunk tagjain kívül mindenki hónaljig érő csizmákban, kezében botokkal és lazacokkal fog közlekedni! Délutáni utazás Seward-ba, a Kenai Fjords Nemzeti Park „kapuvárosába”. A város az alaszkai aranyláz kikötővárosaként született, majd 1957 óta az olajszállító vonalak egyik fő állomásává vált. A kikötő mellett található Alaska Sealife Center a valós környezetükben mutatja be az itt élő halakat és tengeri emlősöket, s a városban működik a nemzeti park információs központja, ahol felkészülhetünk a tengeri és jeges kalandokra. A Széchenyi Zsigmond által is használt és sokszor említett Van Gilder Hotel megtekintése. Éj Seward-ban (1 éj).

10. nap: A Jégmezők és gleccserek világa - Hajóval a borjazó gleccsereknél

Ezen a napon két, merőben különböző program között választhatnak a résztvevők.

1. Túra a Harding jégmezőre (8 órás)

Reggeli után vezetés a Kenai Fjords Nemzeti Park szárazföldi bejáratához, az Exit Glacier gleccserhez. Az Exit a hatalmas kiterjedésű Harding Icefild jégmező (Több mint 70 km hosszúságú jégmező, amelyet csak helyenként szakítanak meg a nunatakok – eszkimó nyelven kiálló, magas hegy) legkönnyebben elérhető nyúlványa. 1 órás séta a gleccser lábához, majd az időjárástól függően túra a Harding Icefild ösvényen a jégmezőre. Séta és fényképezés az örök jég birodalmában. A jégmező több km vastagságú jege 32 db gleccser formájában mozog a fjordok és az óceán felé. (A túra hossza kb. 8 óra, szintkülönbsége 1.000 m.) Ismerkedés a jégmezők világával. Késő délutáni leérkezés a gleccser nyelvéhez.

2. Hajózás tengeri nagyvad és gleccser megfigyeléssel (6 órás)

Reggeli után felszállás hajónkra – kihajózással a Kenai Fjords Nemzeti Park nyílt óceáni vizeire. A madárszigetek (pl. lundák) megfigyelése, az útközben alánk kerülő óriások (kardszárnyú delfinek, hosszúszárnyú bálnák, Steller oroszlánfókák) fényképezésével. Ebéd és frissitő fogyasztás a fedélzeten. Felhajózás az egyik, borjazó gleccserben végződő fjordon. Az úszó jéghegyek, s a rajtuk élő fókák – illetve a rendkívüli értékű tengeri vidrák megfigyelése. Szerencsés esetben a fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök fotózása. Délutáni visszaérkezés a kikötőbe.

Késő délutáni – esti utazás Anchorage-ba.

11-13. nap: Hazautazás

Menetrendtől függően hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 13. napon.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Alaszkai nemzeti parkok és végtelen jégmezők kalandos programokkal, 13 nap/11 éjszaka 1 személyre helyszíni közlekedéssel, idegenvezetéssel, júliusban

Fontos

Időpont • 2019.07.09. - 2019.07.21

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére