10 napos körutazás a Balti Államokban és a finn tóvidéken, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42619
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

549.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42619

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Baltikum országait és a finn tóvidéket!

Időpont

  • 2023. augusztus 7.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy a Budapest-Vilnius/Helsinki-Budapest útvonalon egy átszállással a Lufthansa légitársaság járataival
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
  • Utazás a Baltikumon és Finnországon belül különbusszal
  • Utazás Tallinn és Helsinki között gyorskomppal
  • Szállás 9 éjszakára jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
  • Bőséges skandináv büféreggeli
  • A térséget jól ismerő, magyar idegenvezető
  • Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás: 2,5%
  • Utasbiztosítás 650 Ft-tól /fő/nap

Felár

  • Félpanzió: 8 háromfogásos vacsora a szállodákban és egy büfévacsora a Tallink tengerjáró kompon 110 000 Ft /fő

Fakultatív programok

  • Kirándulás Trakai várához, helyi étel kóstolóval 70 EUR /fő
  • Kirándulás a tengerparti Jurmalában 60 EUR /fő
  • Egész napos kirándulás a finn tóvidék szívében, hajókirándulás a Saimaa tavon 39 000 Ft /fő

Program

augusztus 7. hétfő

Elutazás Budapestről Vilniusba a Lufthansa légitársaság járataival frankfurti átszállással (11:05-12:50, 15:05-18:05). Érkezés után repülőtéri transzfer és a szállás elfoglalása. Szállás a központi elhelyezkedésű Hotel Novotel Vilnius Center 4*-ban.

augusztus 8. kedd

Félnapos városnézés Litvánia fővárosában. Délelőtt siklóval felmegyünk a belváros fölé magasodó várhoz, ahonnan fantasztikus a kilátás és megnézzük a vármúzeumot. Ezután a híres Katedrális következik, majd elsétálunk a városháza és a Hajnal kapu előtt. Délután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Trakai várához, helyi étel kóstolóval. A program ára: 70 EUR/fő. A 14. században épült erődítmény Litvánia legkisebb nemzeti parkjában, festői tavak ölelésében található, építése idején a Litván Nagyfejedelemség székhelyeként szolgált. A vár elhelyezkedése, igényesen kialakított múzeuma sokak szerint a közeli főváros legnagyobb attrakciója. A látogatás után betérünk egy hangulatos étterembe, ahol egy pohár kézműves sör mellett a helyi karaita közösség specialitását, kybynt (hússal, zöldséggel töltött pirog szerű péksütemény) kóstolhatunk. Szállás Vilniusban.

augusztus 9. szerda

Reggel kijelentkezünk a szállodából és elindulunk észak felé. Első megállónk a Siauliai városka mellett elterülő híres Keresztek hegye, ahol rövid pihenőt tartunk, majd tovább indulunk és a lett határt átlépve nemsokára megérkezünk Rundale barokk kastélyához. Az impozáns épületet ugyanaz az építész tervezte, mint a szentpétervári Téli Palotát. Pompás termeivel és manikűrözött díszkertjeivel joggal viseli a "lett Versailles" elnevezést. Kora este érkezünk Rigába. Szállás a Rixwell Elefant Hotel 4* szállodában.

augusztus 10. csütörtök

Reggeli után ellátogatunk a régi Zeppelin hangárokból átalakított, nyüzsgő központi piacra, majd bejárjuk a festői óvárost: felkapaszkodunk a Szent Péter templom tornyába, ellátogatunk a Feketefejűek házához, a katedrálishoz és a lett parlament épületéhez is. Ebéd után elsétálunk az Elizabetes utcába, ahol megcsodálhatjuk Európa egyik legösszefüggőbb szecessziós negyedének legszebbik részleteit. Délután szabadprogram, vagy félnapos fakultatív kirándulás a tengerparti Jurmalában. A program ára: 60 EUR/fő. A Riga közeli üdülőváros az 1920-as, 30-as években vált a társadalmi elit kedvelt találkozási pontjává. Számtalan, főként fából épült magánpalota, kúria őrzi a régmúlt idők luxusát, melyeket az ország építészeti értékei között is nyilvántartanak. Sétánk során találkozunk neogótikus, szecessziós csodákkal is, míg a nap végén a városka több 10 km hosszú végeláthatatlan dűnéiben gyönyörködünk majd.

augusztus 11. péntek

Ma Lettország első nemzeti parkjában intünk búcsút az országnak: ellátogatunk az erdők rejtekében fekvő 13. századi Turaida várához: a tornyából csodás panoráma tárul elénk; majd a vár alatt található szabadtéri múzeum épületei között folytatjuk az időutazást. Észtországi első állomásunk az ország "nyári fővárosa", a kedves Pärnu városka lesz. Itt rövid pihenőt tartunk a múlt századi fürdővárosok hangulatát idéző utcákon, tengerparton, majd késő délután érkezünk az észt fővárosba. Szállás Tallinnban az óváros határán található Rixwell Viru Square szállodában.

augusztus 12. szombat

Reggeli után városnézésre indulunk a balti államok egyik legcsodásabb ékszerdobozában, Tallinnban. Megnézzük a 600 éves városházát, a hasonló korú (1422-es) városházi gyógyszertárat, a Szent Olav templomot, a lőportornyot, a Hajadonok tornyát, a Viru-kaput, a Toompea kastélyt és a Nevszkij-katedrálist. Déli pihenőnk után sétálunk az észt köztársasági elnök rezidenciájának otthont adó Kadriorg parkban, ahol a 18. századi palota mellett megbújik I. Péter cár tallinni tartózkodásainál használt szerény háza és a modern formavilágáról híressé vált észt képzőművészeti múzeum, a KUMU is. Este transzfer a kikötőbe és utazás gyors komppal Helsinkibe (19:30-21:30). Szállás a Radisson Blu Seaside 4*-ban.

augusztus 13. vasárnap

Délelőtti városnézésünket a Sibelius emlékműnél kezdjük, majd ellátogatunk a meghökkentő külsejű, remek akusztikájú Sziklatemplomba. Buszunkat a világ legjobb könyvtáraként emlegetett Oodinál hagyjuk magunk mögött, hogy a belváros látnivalóit gyalogosan fedezzük fel: a Szenátus tér, a Katedrális, az Uszpenszkij-székesegyház és a központi piac megtekintése után sétálunk egyet az Esplanadi fái között. Délután szabadprogram a közeli dizájn negyed felfedezére, ahol főként üveg árukkal, textíliákkal és ékszerekkel foglalkozó műhelyeket, galériákat találunk.

augusztus 14. hétfő

A fővárost magunk mögött hagyva Finnország második legrégebbi városába, Porvooba látogatunk. Az ódon hangulatú város zegzugos utcáiban hangulatos éttermeket, kávézókat és galériákat találunk. Séta az óvárosban és a folyóparton, ahol megtekintjük legnevezetesebb látnivalóját, a kitűnő állapotban fennmaradt színes faraktárakat. Délután a tóvidék szívébe, Lappeenranta városába vezet utunk. A ma már turisztikai vonzerejéről és egyetemi életéről híres város az orosz határhoz közeli, stratégiai elhelyezkedése miatt sokáig katonai célokat szolgált. Ezt a múltat idézik a 19. századból tökéletesen épen maradt erődváros színes házai is. Ma már a Saimaa tó partján a gondtalan felüdülésé a főszerep. Csodás sétákat tehetünk a több 10 km-es, kilátópontokkal tarkított tóparti ösvényen, vagy hajózhatunk a tavakat összekötő csatornákon is. Vacsora előtt megnézzük, ahogy megnyitják éjszakára az Imatra vízerőmű zsilipeit. Szállás a Sokos Hotel Lappee 4*-ban.

augusztus 15. kedd

Szabadprogram, vagy egész napos kirándulás a finn tóvidék szívében, hajókirándulás a Saimaa tavon. A program ára: 39 000 Ft/fő. Ma végre elveszünk a tavak, szigetek, csatornák és erdők alkotta végtelen labirintusban. Elsőként a világ legnagyobb keresztény fatemplomát nézzük meg Kerimäki városkában, majd Savonlinnába érve gőzhajóra szállunk és 1,5 órás kirándulást teszünk Finnország legnagyobb taván. Partra szállva Olavinlinna 14.századi várkastélyába látogatunk és barangolunk a korabeli hangulatos óvárosi utcákon. Ebéd után könnyű sétát teszünk a Punkaharju természetvédelmi terület tóparti ösvényein, ahol a világszerte híres tóvidéki képek legtöbbje készül. Késő délután érünk vissza a szállásunkra.

augusztus 16. szerda

Délelőtt szabadprogram, majd búcsút intünk a finn vidéki élet nyugalmának és utolsó állomásunk Störmfors: az egykori vasgyár helyén kialakított ipari skanzen és kézműves látogatóközpont. Itt tett sétánk során ismerkedünk a svéd-orosz háború környékén épült, még svéd működtetés alatt álló 18. századi ipari létesítményekel, polgári épületekkel, templommal. Ezután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Helsinkiből müncheni átszállással Budapestre (19:45-21:15, 22:25-23:40).

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

10 napos körutazás a Balti Államokban és a finn tóvidéken, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére