10 napos körutazás 1 főre a Skandináv-félszigeten, buszos utazással, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel – fjordok, Stockholm, Oslo, Koppenhága

Ajánlat kód: 34038
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

298.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34038

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz lélegzetelállító fjordok között Skandináviában, ismerkedj a félsziget országainak barátságos lakóival és hangulatos városaival!

Időpont

  • 2019. augusztus 3-12.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban, 1 éj hajón
  • Büféreggelis ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet az autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Belépők és fakultatív programok

  • Walhalla 4 €
  • Lübeck - Mária-templom 1,5 €
  • Stockholm – Dóm 60 SEK
  • Stockholm - Királyi Palota 160 SEK
  • Stockholm - Vasa Múzeum 150 SEK
  • (Oslo - Viking múzeum) 50 NOK
  • Oslo – Skanzen 120 NOK
  • Bergen-i felvonó 120 NOK
  • Bergen - Grieg múzeum 80 NOK
  • Bergen - Hansa múzeum (fak.) 100 NOK
  • Stavanger – olajmúzeum 120 NOK
  • Stavanger múzeumok (fak.) 100 NOK
  • Hajózás a Lysefjordon (fak.) 550 NOK
  • Extrém motorcsónak túra (fak.) 1000 NOK

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szállás Alsfeldnél.

2. NAP: ALSFELD – HAMBURG – LÜBECK

Hamburg felé indulunk. Repülős utasokkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás a közelben.

3. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Strøget, Nyhavn-kikötő, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Közép-Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Busszal bemegyünk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stanon kezdjük. Ezen a szigeten van többek közt az óváros, a Királyi palota, a Parlament és a Koronázó templom. A királyi palota termei meseszépek. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekintheti ezeket. Impozáns látvány a Városháza is. Folytatva a városnézésünket bemegyünk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, a piacteret és a sétálóutcát. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. Szállásunk a város közelében.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőerdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Osloba történő megérkezésünk után gyalogos városnézés. Láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Béke-Nobel-díjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a különleges Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Napunk zárásaként a híres Skanzent tekintjük meg. A Skanzenben az északi építészet különleges, több száz éves házai láthatóak. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA – FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesések száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leghosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív programként 2 órás csodálatos hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 18.500 Ft. Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést láthatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

7. NAP: HARDANGER-FJORD – BERGEN

Délelőtt utazás a Hardanger-fjord mentén. Leírhatatlan az a látvány, amit utunk során tapasztalunk; a kanyargó patakok, hangulatos zuhatagok, csodálatos hegyvonulatok. A nap során ismét meggyőződhetünk arról, hogy Norvégia a legszebb skandináv ország. Itt halad keresztül a Skandináv-hegység és láthatunk hófödte csúcsokat, gleccsert, vízeséseket, fjelleket, erdőkkel övezett tavakat. Kora délután érkezünk Nyugat- Norvégia legnagyobb településéhez. Városnézés Bergenben: Bryggen – a világörökség része –, halpiac, kikötő. Aki akar a szabadprogram alatt, felmehet a város fölött található kilátóhoz, melyről mesés látvány nyílik a városra és az óceánra. Szállásunk Bergenben lesz ezen az estén.

8. NAP: BERGEN – STAVANGER – BEHAJÓZÁS

Indulás után déli irányban foly­tatjuk utunkat. Ismét több meseszép és hatalmas fjordot érintünk, illetve keresztezünk, így például a Bjørnafjordot, Hardangerfjordot, miközben Nyugat-Norvégia tavakkal és fenyőerdőkkel övezett tájain haladunk keresztül. Átmegyünk a Boknafjordon, közben láthatjuk az Atlanti-óceánt is. Egy életre szóló élmény a norvég fjordvidék látványa. Stavangerbe érve gyalogos séta. Stavanger Nyugat- Norvégia kereskedelmi és gazdasági központja, az ország negyedik legnagyobb városa. Óvárosában található Európa egyik legnagyobb faházakból álló épületsora. Ezt követően szabadprogram a nagyon hangulatos Stavangerben, majd irány a kikötő. Este bekompolás. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – NÉMETORSZÁG

Éjszaka kompátkelés az Atlanti-óceánon egy kb. 10 szintes tengerjáró hajóval (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli a hajón. Dániába érkezésünk után, déli irányban haladunk és megállunk egy különleges látványosságnál. Régi vikingírású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Délután érkezünk Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

10. NAP: NÉMETORSZÁG – PRÁGA – BUDAPEST

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Az esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

10 napos körutazás 1 főre a Skandináv-félszigeten, buszos utazással, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel – fjordok, Stockholm, Oslo, Koppenhága

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére