10 napos görögországi körutazás busszal, reggelivel – vár Athén, a Meteorák, Mükéné, Paralia és a Thermopülai szoros

Ajánlat kód: 39156
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

255.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39156

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el az európai civilizáció forrásához, Görögországba!

Időpont

  • 2021. szeptember 10-19.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal
  • Szállás: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Ellátás: reggeli
  • BBP biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépőjegyek ára: kb. 100,- € (Helyszínen fizetendő!)
  • Fakultatív kirándulás: Korinthoszi-csatorna áthajózás és Korinthosz városnézés: 45,- EUR (létszám függvényében!) A részvételi szándékot kérjük előre jelezni!
  • Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 2 %

Felár

  • Félpanziós felár (9 vacsora): 39.600,- Ft
  • Egyágyas felár: 54.900,- Ft

Program

1. nap: Budapest – Kumanovo környéke (kb. 800 km)

Egész napos utazás, Budapest – Kecskemét – Szeged – Röszke (vagy Tompa) határátlépés után a vajdasági Bácska területén Szerbiában. Útközben a Száva-hídon áthaladva pillantás a nándorfehérvári csata helyszínén felépült modern nagyvárosra, Belgrádra. Észak-Macedónia határát átlépve vacsora és szállás Kumanovo környékén.

2. nap: Kumanovo - Thesszaloniki – Paralia (kb. 350 km)

Reggeli után irány „Hellasz második fővárosa” Thesszaloniki. Felvesszük a repülővel érkező utasokat, majd városnézés Thesszalonikiben: Diadalív, Szt.György-rotonda, Fehér-torony, Szt. Demeter Bazilika stb. Továbbutazunk az olimposzi Riviérára. Vacsora, szállás Paralia környékén.

3. nap: Paralia – Thermopülai szoros - Delfi – Loutraki (kb. 600 km)

Reggeli után utazás Delfibe. Átkelés a keskeny és mély átjárón Nagy Sándor nyomában a Tempi-völgyén. Útközben megállunk a Thermopülai szorosnál. Itt állította fel táborát Leonidasz spártai király, aki hatalmas csapattal várta Xerxész perzsa király hatalmas hadának rohamát. Egy márvány emlékmű Leonidász szobrával áll ma itt, melynek talapzatán a csatáról szóló híres epigrammák olvashatók, és csatajeleneteket megörökítő domborművek díszítik. Ezután ismerkedés Delfi nevezetességeivel: világhírű ókori jósda, a Parnasszosz-hegy oldalán a szentélykörzet, színház, stadion és múzeum. Továbbutazás a görögök által is kedvelt tengerparti üdülőhelyre Loutrakiba. Vacsora, szállás Loutraki környékén.

4. nap: Athén (kb. 250 km)

Egész napos városnézés Athénban. Ismerkedés a híres athéni „trilógia” (Egyetem, Akadémia és a Könyvtár épületeivel), a diplomata és múzeumi negyed után séta az Akropoliszon. Az őrségváltást is megtekintjük a Syntagma téren. Ellátogatunk a híres Athéni Nemzeti Régészeti Múzeumba, melynek gyűjteménye teljes képed ad Görögország ókori művészetéről, valamint megnézzük a Panathenaic Stadiont, amit az újkori olimpiákra újjáépítettek. Ezen kívül ellátogatunk Pireuszba, a kikötői negyedbe. Vacsora, szállás Loutrakiban.

5. nap: Argolis túra: Mükéné, Naflion, Epidaurosz (kb. 200 km)

Reggeli után egész napos kirándulás a Peloponnészoszi-félszigetre, ahol megértjük Byron gondolatát: „Az ókoriaknak hála, járjunk bárhol Görögországban, szent földet tapos a lábunk.” A Korinthoszi-csatorna fölött átkelve utazás az Égei-tenger partja mentén a gyógyítás szent ligetébe, Epidauroszba, ami szintén híres a körszínházáról is. Majd többek között megcsodáljuk Naflion erődjét, és Mükéné ásatásait és az oroszlános kaput. Vacsora, szállás Loutrakiban.

6. nap: Fakultatív kirándulás: Korinthoszi-csatorna – Korinthosz város (kb. 100 km)

Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulási lehetőség keretében délelőtt áthajózás a Korinthoszi-csatornán, amelyet a Korinthoszi-földszoros átvágásával hoztak létre, az Égei-tenger és a Jón-tenger között. A görög állam építtette, magyar mérnökök tervei alapján. Majd továbbutazás Korinthosz városba, ami az ókorban egyike volt az erős hellén városállamoknak. Vacsora, szállás Loutrakiban.

7. nap: Olympia – Patrasz - Meteórák (kb. 600 km)

Reggeli után utazás Olympiába. Az Olimpia-történeti Múzeum segítségével ismerkedés a sport, a nemes versengés kialakulásával, fejlődésével és különlegességeivel. Délután utazás Szent András városán, Patraszon keresztül a Meteórákhoz. Útközben megcsodáljuk és átkelünk a Rion-Antirion hídon, ami a Peloponnészoszi-félszigetet köti össze a görög szárazfölddel. Vacsora, szállás Kalambaka környékén.

8. nap: Meteora kolostorok – Olimposz hegy - Paralia (kb. 250 km)

Reggel meglátogatjuk a különleges geológiai képződményekre és kúpokra épült kolostorokat, a Meteorákat. Látogatás egy kolostorban, ismerkedés a bizánci művészet méz illatú szentélyeivel, aranyló ikonjaival és az ortodoxvallás sajátosságaival. Továbbutazás az Olimposz hegyhez, ami a görög mitológia szerint az Istenek lakhelye, majd folytatjuk utunk az olimposzi Riviérára. Vacsora, szállás Paralián.

9. nap: Paralia – Vergina - Thesszaloniki - Kumanovo (kb. 450 km)

Reggeli után indulás Verginába, a volt Macedón királyság fővárosába, ahol többek között megnézzük a királyi sírok kincseit. Fényes ceremóniával anno itt temették el Nagy SÁndor, a híres hadvezér és király apját, II. Fülöpöt. Utána elköszönünk a repülős utasoktól a Thesszaloniki repülőtéren, és utazás Kumanovóba. Vacsora, szállás Kumanovo környékén.

10. nap: Kumanovo – Budapest (kb. 800 km)

Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
Netida Travel Utazasi Iroda
1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

10 napos görögországi körutazás busszal, reggelivel – vár Athén, a Meteorák, Mükéné, Paralia és a Thermopülai szoros

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére