1 napos túra a Tátrában, a Kőpataki-tóhoz és a Fátyol-vízeséshez, buszos utazással

Ajánlat kód: 35386
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

11.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35386

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Túrázz a Tátra egyik legszebb részén, a Kőpataki-tónál és a Fátyol-vízesésnél!

Időpont

  • 2020. július 11.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Programok költségei
    • Felvonó a Kő-pataki-tóhoz: (minden jegyre 2 Euro kauciót kell fizetni, melyet az utazást követően a pénztárban visszafizetnek): Felnőtt kb. 22 €, diák, nyugdíjas kb. 18 €, gyerek kb. 15 €.

Program

Indulás 05.00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Besztercebányán és Poprádon keresztül, útközben egy rövid megállót követően a délelőtti órákban érkezünk meg Tátralomnicra. A településről kabinos felvonóval jutunk fel a Kő-pataki-tóhoz (1751 m). Közösen megnézzük a tavat, a tó partjáról a Tátra emblematikus csúcsa, a Lomnici-csúcs felé nyíló kilátást, majd körülsétáljuk a nyár végére általában szinte teljesen kiszáradó, de a tavaszi időszakban legszebb arcát mutató, részben még jeges felszínű tavat. Ebben a hamisítatlan magashegyi környezetben eltöltött rövid pihenő után a kabinos felvonóval visszautazunk Tátralomnicra, ahol ismét buszra szállunk, és átutazunk Csorbatóra.

A Magas-Tátra legmagasabban fekvő településén aztán a csoport igény szerint kettéválik. Akik a friss tátrai levegőn töltött könnyedebb pihenéssel, esetleg sétával szeretnék tölteni ezt a délutánt, azok egyénileg körüljárhatják a Tátra szlovák oldalának második legnagyobb tavát, majd a forgalmas településen szabad program vár rájuk a csoport másik részének érkezéséig. Ennek során ülőszékes felvonóval egyénileg felmehetnek a Szoliszkó menedékházhoz, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a lábunk alatt elterülő Csorbató településre, a Csorbai-tóra, valamint a környező hatalmas csúcsokra.

Akik viszont vállalkoznak egy könnyű túrára, azok túravezető kíséretében felmennek a Malompataki-völgyben található, már a településről is jól látható Fátyol-vízesésig, amely a Tátra egyik legismertebb, legszebb vízesése, amely a többi vízeséshez hasonlóan tavasszal mutatja legszebb arcát. A völgyben vezető túra áprilisban nagyrészt még havas, az időjárástól függően akár jeges terepen vezet, ezért a túrára csakis megfelelő lábbeliben lehet elindulni.

A Fátyol-vízeséstől a Csorbai-tóhoz visszatérve a csoportnak ezzel a részével is megnézzük a tavat, majd együtt buszra szállunk, és elindulunk hazafelé, érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban.

Túra adatai

Csorbató – Fátyol-vízesés oda-vissza 9 km, szintkülönbség kb. 440 m fel és le, menetidő 3-4 óra.

Túra nehézsége

A Fátyol-vízeséshez vezető túra 4-es nehézségű, közepesen nehéz túra, melynek során (a visszafordulást kivéve) nincs lehetőség könnyítésre. A túra átlagos erőnléttel teljesíthető, nem tartalmaz jelentős távot és szintkülönbséget, némi kitartás, megfelelő lépésbiztonság azonban szükséges. A túra végigjárása megfelelő kondíciót és az ilyen nehézségű csoportos túrákon megfelelő tempót igényel. A túrát a Tátrában megszokott magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgó utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő) igényel, ennél a túránál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet (elsősorban lábbeli) esetén túravezetőnknek lehetősége van eltanácsolni Önöket a túrától és alternatív programot javasolni.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos túra a Tátrában, a Kőpataki-tóhoz és a Fátyol-vízeséshez, buszos utazással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére