1 napos buszos utazás a Balaton körül: Balatonalmádi és Balatonfüred, fürdőzési lehetőséggel

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

720 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Látogasd meg kis hazánk gyöngyszemét: a Balatont!

Időpont:

2020. augusztus. 29

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • az utazást autóbusszal

Az ár nem tartalmazza

  • Adminisztrációs díj: 1.000,-Ft/fő (irodánkban kötelezően fizetendő)
  • Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő 

A KUPON TELJES ÁRA 5.990 Ft, melyből az Alkuponnak 720 Ft fizetendő, a fennmaradó 5.270 Ft-ot a helyszínen kell kiegyenlíteni.

Program

Találkozás: 6.00 órától a Blaha Lujza téren, a Corvin áruház előtti parkolóban
Indulás: 6.30 órakor
Visszaérkezés Budapestre: 20-21 óra körül. 

Először Balatonalmádiban állunk meg, ahol a Balaton egyik legszebb kilátójából csodálhatjuk meg a panorámát. Megnézzük Almádi legismertebb látnivalóját, a kalandos történetű Szent Jobb kápolnát, és a mellette álló Szent Imre templomot, a Medgyaszay István tervei alapján épült templom különös értéke, hogy hogy az erdélyi építészeti hagyományokat követi, de tömegében meghatározó a vöröskő-architektúra.

Balatonfüredi sétánkat a Gyógytéren kezdjük. A legrégibb időktől fogva ez Balatonfüred központja. Itt található a Kossuth Lajos ivócsarnok, a híres füredi szívkórház, melynek falán emléktábla őrzi az első fürdőorvos, Oesterriecher Manes József emlékét. A tér északi részén a szanatórium egykori kultúrterme és ebédlője áll, melynek helyén emelték 1831-ben az első kőszínházat. A ma Hotel Árkád néven üzemelő épület ad otthont az évente megrendezésre kerülő Anna-bálnak. A parkban több emlékmű is áll, köztük a nagy hindu költő, Rabindranath Tagore mellszobra, akinek nevéhez fűződik a híres platánfa sor telepítése. Az 1840-es években épült klasszicista stílusú Kerek templom Füred egyik jelképévé vált. Nem messze innen Jókai Mór egykori nyaralója áll, ahol a Jókai emlékkiállítást tekinthetjük meg. Kisétálva a mólóra, fényképezkedhetünk a Füred jelképének számító Halász és Révész szobránál, valamint Bujtor István újonnan felállított szobránál. A nap további részében ellátogatunk Füred kedvelt kiránduló helyére a Koloska völgybe. Itt a népszerű Koloska csárdánál állunk meg, ahol kicsit fel lehet frissülni. Innen egy kellemes sétával lehet a völgy további látnivalóit, többek közt a vadasparkot, ahol féltucatnyi madárfajtát, muflonokat, őzeket, dámszarvasokat, gímszarvasokat nézhetünk meg egy fél kilométeres séta során, közben két “kilátóra”, magaslesre is felmászhatunk. A tanösvény bejárásával pedig a környék növény- és állatvilágáról, valamint geológiai sajátosságairól kapunk átfogó képet. Visszatérve a kikötő környékére fürdési lehetőség haza indulásig, vagy további látnivalók felkeresésére nyílik lehetőség.

Jó utat kívánunk!

Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás a Balaton körül: Balatonalmádi és Balatonfüred, fürdőzési lehetőséggel

Fontos

Bár a kupon előleges, de ha szeretnéd ajándékba adni, hogy az ajándékozottnak már ne kelljen fizetnie a szolgáltatónál, akkor vásárlás előtt írj nekünk egy emailt! Mi kiállítunk egy utalványt az ajándékozott nevére, amit kinyomtatva vagy elektronikusan is át tudsz adni. Ilyen esetben a kupon teljes árát nekünk fizeted, így a megajándékozottnak már semmi tennivalója nem lesz!

Beváltható: 2020.08.27.-ig
Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • A KUPON TELJES ÁRA 5.990 Ft, melyből az Alkuponnak 720 Ft fizetendő, a fennmaradó 5.270 Ft-ot a helyszínen kell kiegyenlíteni • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére