Az ősi inka civilizáció nyomában Peruban, 15 nap/13 éjszaka 1 főre reggelivel, 8 főétkezéssel, programokkal, belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 31785
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

610.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31785

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedjetek Peru kulturális kincseivel, az ősi inka civilizáció hagyatékával és lélegzetelállító tájakkal!

Időpontok

  • 2019.10.05. - 2019.10.19.: , 610.000 Ft
  • 2019.11.15. - 2019.11.29.: , 610.000 Ft
  • 2020.04.21. - 2020.05.05.: , 610.000 Ft
  • 2020.05.11. - 2020.05.25.: , 610.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 13 éjszakai szállást, helyi 3 - 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • Az utazást bérelt kisbusszal, hajóval és turista vonatokkal
  • Félpanziós ellátást (reggeli + 8 főétkezés, italok nélkül)
  • A megadott programokat
  • A belépőket
  • A perui, magyarul beszélő idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A nemzetközi és belföldi repülőjegy illetékkel kb. 410.000 Ft
  • Borravaló kb. 5 USD/nap/fő
  • Útlemondási biztosítás 1,5%

Egyéb költségek és felárak

  • Fakultatív programok
  • BBP biztosítás
  • Egyágyas felár130.000 Ft
  • Dzsungel előtartózkodás (4 nap / 3éj) 197.000 Ft + belső repülőjegy kb. 79.000 Ft (min 2. fő)

Program

1. nap: Budapest - Lima

Menetrend szerinti járattal, európai átszállással repülünk Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (1 éj).

Szállás: Hotel Miramar Miraflores 3*

2. nap: Lima (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, felfedezése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő-tér, Állami Palota, Városi Palota.

Az ebédet követően elhagyjuk Peru fővárosát, Limát, három és fél órás utazás után érkezünk a mintegy 200 kilométerre fekvő Paracas Nemzeti Parkba.

Szállás: Hotel Paracas 3*

3. nap. Paracas Nemzeti Park - Ballestas-szigetek (reggeli)

Reggeli után egy motoros kishajóval a Ballestas-szigetek felé indulunk, ahová másfél órás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben kitűnően megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, fókákat és egy sor más ritka madarat is.

Továbbutazás Nazcába. Útközben megtekintünk egy tengerparti "hacienda"-t. és a Huacachina Oázist. Szállás Nazcaban (1 éj).

Szállás: Hotel Nuevo Cantalloc 4*+

4. nap: Nazca – Arequipa (reggeli, ebéd csomag)

Reggeli után az idegenvezető előadást tart a Nazca-vonalak legendájáról és az inkák előtti birodalomról. Aamikor a látási viszonyok már ideálisak, repülőgépre szállunk, és fakultatív programként megtekintjük a sivatag különleges ábráit. A különböző alakokat formáló ábrákat leginkább kisrepülőgépről csodálhatjuk meg. A Nazca-fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivataga több mint ezer éve több száz emberkéz alkotta állati és geometriai formát őriz. Létrehozásuk körül tucatnyi teória kering.

Délután távolsági turista luxus autóbusszal az Andok irányába indulunk. Az autóbuszról bővebb információt itt láthatnak: www. cruzdelsur.com.pe. 11 órás utazással érkezünk Arequipa-ba. A Pánamerikai országút gyönyörű tájakon át vezet minket. A peruiak szerint a déli hegyvidék az egész világon egyedülálló. Ezen a tágas, vad vidéken egymást érik a szemet gyönyörködtető természeti tájak. Célállomásunk Arequipa, Peru egyik legszebb városa, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Érkezés a szállásra a késő esti órákban. Szállás Arequipaban (2 éj).

Szállás: Hotel Posada Del Monesterio 3*

5. nap: Arequipa (reggeli, ebéd)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majdnem 5.822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság háttérben a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, keretek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található.

Délután busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes fotóhely. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5.821m), a Chachani (6.075m) és a Pichu Pichu (5.664m). Innen elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, ahonnan a legszebb képet lehet készíteni a Misti vulkánról. Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben és szabadidő, amely ideális a pihenésre vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására.

6. nap: Titicaca-tó – Puno (reggeli)

Korai ébredés után, reggel 7 órakor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálh

Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Szállás Punoban (1 éj).

Szállás: Hotel Royal Inn 4*

7. nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után fél 8-kor, az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba indulunk. Festői tájakon vezet az utunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát (4.313 m). Útközben megtekintjük azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba, amely a híres Inka-ösvény és a Machu Picchu bejáratánál fekszik. Szállás Cuscoban (4 éj).

Szállás: Hotel San Agustin Internaciona 4*

8. nap: Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben a földön egyedülálló gyümölcsfajtákat és több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Majd indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket többféle perui zenével és tánccal.

9. nap: Cusco (reggeli)

Reggeli után városnézésre indulunk. Először a legnagyobb és legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait játjuk körbe, majd elsétálunk a Fehér Krisztus szoborhoz. Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Kenqo szakrális központját is megnézzük, délután pedig ellátogatunk a cuscoi indián piacra. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni.)

10. nap: Korikancha – Chincheros (reggeli, ebéd)

Reggeli után a Koricancha nevű inka lelőhelyet keressük fel (a kecsua szó jelentése "arany udvar). Itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Ezen a napon egy 3.800 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherost látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük a termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat és szokásaikat. Alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel.

11. nap: Maras – Moray – Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

Reggeli után, 8 órakor folytatjuk utazásunkat, látogatást teszünk Moray-ba, ahol kör alakú teraszos ültetvények találhatók. Délután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi sóbányákat. Svédasztalos ebéd várja a csoportot a Szent Völgy egyik legszebb éttermében. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd elsétálunk Ollantaytambo, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe. Egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Szállás a Szent Völgyben (1 éj).

Szállás: Hotel Sol Ollantay 4*

12. nap: Machu Picchu (reggeli, ebéd)

A hajnali vonattal utazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2.200 méter). Itt buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin.

Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (1 éj).

Szállás: Munay Wasi Hotel 3*

13. nap: Cusco - Lima (reggeli)

Reggelit követően szabadidő Cuscoban. Délután transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Szállás Limában (1 éj).

Szállás: 3*-os szállodában

14-15. nap: Lima (reggeli) - Budapest

Délelőtt szabadidő Limában. Délután fakultatív programként Larco múzeum látogatás, majd transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre. A 15. napon érkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Az ősi inka civilizáció nyomában Peruban, 15 nap/13 éjszaka 1 főre reggelivel, 8 főétkezéssel, programokkal, belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel, két tavaszi időpontban

Fontos

Időpontok • 2019.04.07. - 2019.04.21 • 2019.04.28. - 2019.05.12

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére