Utazás Argentínába, Patagóniába és a Tűzföldre, 9 éjszaka repülőjeggyel, illetékkel, helyi közlekedéssel, programokkal és idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 43001
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.564.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 43001

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vár Buenos Aires nyüzsgő metropolisza, Chile lenyűgöző természeti szépségei, a Perito Moreno gleccser és a lélegzetelállító Tűzföld!

Időpont

  • 2024. február 5-16.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyeket illetékkel (beleértve a 3 belső járatot is) és a 23 kg-os feladható poggyásszal
  • A helyi közlekedést
  • 10 éjszakai szállás
  • Reggelit, egy ebédet az 5. napon
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat belépőkkel
  • A helyi idegenvezetéseket és a hazai idegenvezetőt az indulástól az érkezésig

Az ár nem tartalmazza

  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

Felárak

  • Félpanziós felár: 114.400 Ft (6 vacsora a 2. naptól a 9. napig, a 4. és az 5. nap kivételével)
  • Egyágyas felár: 287.000 Ft

Utazás

A Budapest – Buenos Aires / Buenos Aires – El Calafate / El Calafate – Ushuaia / Ushuaia – Buenos Aires / Buenos Aires – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal.

Szállás

9 éjszaka jó 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban

Ellátás

Büféreggeli, valamint ebéd az 5. napon (fakultatív félpanzió a 2. naptól a 9. napig, a 4. és az 5. nap kivételével).
Megjegyzések:
Az első este nincs a hotelben vacsora, a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok. A tengerentúli repülőjáraton biztosítanak egy főétkezést.
A félpanziós felár a 4., az 5. és a 10. napon nem tartalmaz vacsorát. Ennek oka, hogy az 5. napon maga a részvételi díj tartalmaz főétkezést, a 4. és a 10. napon pedig a fakultatív programok tartalmaznak ebédet vagy vacsorát (a tapasztalatok alapján utasaink többsége részt vesz ezeken).
A 3. napon a korai reptéri transzfer miatt a szálloda csak egy szűk választékú reggelit tud a csoportnak biztosítani (kávé, péksütemény).

Program

1. NAP:
Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Argentínába. Érkezés Buenos Airesbe helyi idő szerint az esti órákban, transzfer a belvárosi szállodába (2 éj).

2. NAP: BUENOS AIRES
Autóbuszos városnézés az argentin fővárosban, Dél-Amerika Párizsában. Ezt a jelzőt Buenos Aires köszönheti a széles sugárutaknak, a szebbnél szebb parkoknak, a rengeteg köztéri szobornak, emlékműnek és nem utolsósorban a számtalan látványos épületnek.
Délután szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére.

3. NAP: TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK (CHILE)
Kora reggel elutazás közvetlen járattal Dél-Argentínába, El Calafatéba. Érkezés a kora délelőtti órákban, majd autóbusszal továbbindulunk Chilébe, a Torres del Paine Nemzeti Parkba (kb. 5 órás buszozás), így jó idő esetén már ezen a napon gyönyörködhetünk e bizarr formájú hegyekben. Sokak szerint ezen óriási gránitszikláknál alig vannak látványosabb hegycsúcsok az egész világon. Szállás az Utolsó Reménység-fjord mentén, Puerto Natalesben (3 éj).

4. NAP: PUERTO NATALES / HAJÓKIRÁNDULÁS AZ UTOLSÓ REMÉNYSÉG-FJORDON, BERNARDO O’HIGGINS NEMZETI PARK
Szabad program Puerto Natalesben, pihenés.
Fakultatív program: Egész napos hajókirándulás Puerto Natalesből a Bernardo O’Higgins Nemzeti Parkba az Utolsó Reménység-fjordon. A hajóról szép tájakban, hegyekben, vízesésekben, gleccserekben gyönyörködhetünk, nagy eséllyel láthatunk majd fókákat, kormoránokat és kondorkeselyűket. Ez utóbbi a világ legnagyobb repülő madara, Chilének és Argentínának az egyik nemzeti szimbóluma, szárnyainak fesztávolsága a 3 métert is elérheti. A 3 órás hajóút végcélja a Serrano-gleccser és az előtte elterülő gleccserlagúna, mely általában tele van nagy jégtömbökkel. A patagóniai utazásunk egyik nagy élményét jelenti majd a könnyű túra (kb. 1 km) a vadregényes gleccserlagúna partján a gleccserhez.
Kora délután visszaindulunk a hajóval Puerto Natalesbe. Útközben egy tipikus patagóniai estancián (farmon) bőséges ebédet szolgálnak fel a csoportnak.
A fakultatív program ára: 108.500 Ft (ebéddel).

5. NAP: TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK, MILODON-BARLANG
Egész napos kirándulás a Torres del Paine Nemzeti Parkban és környékén. Autóbusszal keressük fel a legjobb kilátóhelyeket, amelyekről nemcsak a hegyekben és az érintetlen természetben lehet gyönyörködni, de látunk majd szép folyókat, vízeséseket, gleccsereket, gyönyörű hegyi tavakat és nagy eséllyel vadon élő állatokat is. Ebéd a Nemzeti Park területén.
Visszaútban Puerto Natalesbe látogatás a Milodon-barlangban, ahol a XIX. század végén megtalálták egy már évezredekkel ezelőtt kihalt ősállat, a milodon (egyfajta óriáslajhár) kiváló állapotban fennmaradt maradványait (csontvázát, bőrét, bundáját).

6. NAP: EL CALAFATE (ARGENTÍNA), PERITO MORENO-GLECCSER
Búcsú Chilétől, átkelés Argentínába, 4-5 órás buszozás El Calafatéba, az Argentino-tó partján fekvő turistavárosba, a gleccserek „világfővárosába”. Ezt a jelzőt El Calafate annak köszönheti, hogy ez a város van a legközelebb Földünk talán leglátványosabb gleccsereihez. Az Andok hegységben található a déli félteke legnagyobb jégmezője (ha az Antarktiszt nem számítjuk). Ennek a jégmezőnek a területe sokszorosa az európai Alpok összes jéggel borított területének. A magasan lévő jégmezőből több száz gleccser nyúlik le a völgyek felé, ezek közül egyedül a Perito Moreno-gleccser közelíthető meg közúton.
Délután kirándulás autóbusszal a Perito Moreno-gleccserhez. Ezt a majdnem függőleges, félelmetes méretű gleccserfalat (4 km széles, 60-70 méter magas) egészen közelről, jól kiépített sétautakról, kilátóteraszokról lehet megcsodálni. A gleccser megtekintése audiovizuális élményt jelent, hiszen a jégfalból pár percenként óriási, több tonnás jégtömbök szakadnak le, és zúdulnak óriási robajjal az Argentino-tó vizébe.
Szállás El Calafatéban (2 éj).

7. NAP: EL CALAFATE, HAJÓKIRÁNDULÁS AZ ARGENTINO-TAVON AZ UPSALA- ÉS A SPEGAZZINI-GLECCSEREKHEZ
Szabad program, pihenés. El Calafate hangulatos turistaváros, belvárosa az alpesi üdülőhelyekre emlékeztet (szép épületek, éttermek, kávézók, üzletek, múzeumok, parkok stb.). A felsoroltakon kívül a szabadidőre még az érdeklődőknek ajánljuk a Nimez Lagúnát (érdekes madárrezervátum az Argentino-tónál) és a Glaciariumot. Ez utóbbi egy szupermodern múzeum a gleccserekről.
Fakultatív program: Reggel 8 óra körül autóbuszos transzfer (kb. 50 km) a hajóállomásra, ahonnan a kényelmes katamarán 9 órakor indul az Argentino-tó távolabbi részeinek felfedezésére. Az Andok lábainál fekvő tó Argentína legnagyobb tava, egyes ágai egészen mélyen benyúlnak a nagy hegyek közé. Először az Upsala-ág irányába hajózunk, melynek a végében van az Upsala-gleccser. Ennek az ágnak a fő látványosságai a hatalmas jégtömbök. A hajókirándulás igazán nagy attrakciója azonban a Spegazzini-ág végében található Spegazzini-gleccser. A gleccser fala még a Perito Moreno-gleccserénél is jóval magasabb (kb. 120 méter), egy életre szóló élmény a hajóról megcsodálni ezt a monumentális jégtömeget és a környező gyönyörű tájat. A hajó kiköt egy étteremnél, ahonnan remek panoráma nyílik a Spegazzini-gleccserre; itt ebédelési vagy túrázási lehetőség lesz.
Visszaérkezés a kikötőbe 16 óra körül, majd autóbuszos transzfer El Calafatéba, a szállodához.
A fakultatív program ára: 99.900 Ft.

8. NAP: USHUAIA
Transzfer El Calafate repülőterére, utazás a Tűzföldre, Ushuaiába, Földünk legdélebbi városába. A közel 100.000 lakosú település egy tengeri csatorna partjai mentén fekszik, hatalmas hegyek gyűrűjében. A megérkezés után rövid autóbuszos városnézés következik, majd látogatást teszünk Ushuaia legérdekesebb múzeumában, melyet az egykori hírhedt börtönben rendeztek be. A város a XX. század elején részben fegyenctelep volt, akkor épült a jellegzetes formájú börtönépület (a Presidio). A múzeumegyüttesben többféle kiállítás van, bemutatják a fegyencek életét természetesen, de van helytörténeti, tengerészeti, művészeti részleg is, sőt néhány cellát az Antarktisznak szentelnek. Földünk városai közül Ushuaia van a legközelebb a Déli Sarkvidékhez.
Szállás Ushuaiában, egy városközponthoz közeli szállodában (2 éj).

9. NAP: USHUAIA, TŰZFÖLD NEMZETI PARK, HAJÓZÁS A BEAGLE-CSATORNÁN
Délelőtt félnapos kirándulás a Tűzföld Nemzeti Parkba. Barangolás Földünk e nagyon távoli, zord vidékén, ahol a legnagyobb élményt az érintetlen természet felfedezése jelenti (hegyek, völgyek, erdők, folyók, tavak, tengeröblök, szigetek, félszigetek stb.). Pihenőt tartunk majd a Roca-tó közelében lévő látogatói központnál, ahol van egy kis kiállítás a tűzföldi indiánokról. Az utazás végcélja a szép Lapataia-öböl, ahol egy nagy tábla jelzi azt a helyet, ahol véget ér a Buenos Airesből induló országút (innen az argentin főváros több mint 3000 km).
Délután szabad program Ushuaiában.
Fakultatív program: Két és fél órás hajókirándulás a Beagle-csatorna szigetei között.
A Tűzföld bolygónk legnagyobb szigetei közé tartozik. Ezt a nagy szigetet délről a Beagle-csatorna választja el a környező kisebb szigetektől. A kényelmes katamaránon tett kirándulás során szép tájakban gyönyörködhetünk, a tenger felől egészen egyedülálló kilátás nyílik majd Ushuaia városára. A kisebb szigeteken látunk majd oroszlánfókákat, különböző madárkolóniákat, az egyik lakatlan szigeten lesz egy kis sétalehetőség is.
A fakultatív program ára: 27.300 Ft.

10. NAP: BUENOS AIRES
Transzfer Ushuaia repülőterére, elutazás Buenos Airesbe. Megérkezés után transzfer a városközponthoz közeli szállodába (1 éj). Este lehetőség részt venni az alábbi programon:
Fakultatív program: Tangó est vacsorával
A fakultatív program ára: 29.800 Ft.

11. NAP: TIGRE SZIGETVILÁG
Délelőtt szabad program, pihenés a szállodában, majd egy kirándulást teszünk autóbusszal Buenos Aires északi kerületein keresztül Dél-Amerika egyik legnagyobb folyója, a Parana torkolatvidékére, a Tigre szigetvilághoz. Útközben a San Isidro nevű előkelő városnegyedben megnézzük a neogótikus katedrálist.
A Tigre szigetvilág a Parana folyó deltatorkolatában egyrészt sok ember otthona, másrészt Buenos Aires egyik fő üdülőövezete. A szigetek közti csatornákon tett 50 perces hajókirándulás során a látványos vegetáción kívül szép üdülőházakat is láthatunk.
A kora esti órákban transzfer a Buenos Aires-i nemzetközi repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

12. NAP:
Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Utazás Argentínába, Patagóniába és a Tűzföldre, 9 éjszaka repülőjeggyel, helyi közlekedéssel, programokkal és idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére