Szilveszteri kalandozás Madagaszkáron, 9 éjszaka szállás 3-4*-os szállodákban, félpanzióval, szilveszteri vacsorával, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34667
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

697.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34667

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Madagaszkár hihetetlenül gazdag növény- és állatvilágával, lenyűgöző tájaival és a rendkívül kedves és vendégszerető helyiekkel!

Felhasználható

  • 2019.12.27. - 2020.01.06.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 9 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodák, lodge-ok kétágyas szobáiban
  • 2. naptól félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
  • Szilveszteri vacsorát (italok nélkül)
  • A szükséges transzfereket és a helyi közlekedést
  • A belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz
  • Egy komplett iskolaszer csomagot/fő az ajándékozáshoz
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Nemzetközi és a belföldi repülőjegyek és illetékek kb. 460.000 Ft
  • Vízum díja (helyszínen fizetendő) kb. 35 €
  • Borravalók kb. 50 €/fő
  • Útlemondási biztosítás 1,5%
  • BBP biztosítás
  • Ebédek és italok költsége
  • Esetleges fakultatív programok költségei

Felár

  • Egyágyas felár 190.000 Ft

Program

1. nap: Budapest - Antananarivo

A repülőjárattól függően, de valószínűleg a délutáni/esti órákban fogunk megérkezni Antananarivóba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Antananarivóban (1 éj).

2. nap: Antananarivo – Ambohimanga – Andasibe (150 km, körülbelül 4 óra)

Reggeli a szállodában, majd elindulunk a fővárostól kb. 25 kilométerre fekvő történelmi helyszínre, az Ambohimanga (“Kék domb”) királyi lakhelyre, mely hosszú ideig a madagaszkári királyok székhelye volt, ma UNESCO Világörökségi helyszín. Ezután továbbindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a csodálatos szigeten. Délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park: az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé. Látogatás a Vakona Lodge Magán Rezervátumában:a legjobb lehetőség, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő barátságos lemúrokkal! Szállás és vacsora Andasibében (1 éj).

3. nap: Andasibe – Manambato – Akanin’ny Nofy (145 km, körülbelül 4 óra, plusz egy óra hajóút)

Reggeli a szállodában. A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemúrfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat- és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.

Ezután Manambatóba utazunk tovább, és ahogy a felföldekről haladunk a keleti partvidék felé, folyamatosan változik a táj, és a rizsföldek átadják helyüket a buja trópusi növényzetnek. Egyre több utazók pálmáját (Ravenala vagy legyezőbanán) látunk mindenfele, mely endemikus fa Madagaszkár szimbóluma is, valamint banánfákat, pálmáfákat és “falafa” házakat (tradicionális, cölöpökre épített faházacskák). Brickaville városától körülbelül 20 kilométerre fekszik Manambato, mely egy kis eldugott paradicsom a Rasoabe-tó partján. A festői szépségű vidéket a keleti partvidék egyik legszebb tájának mondják.

Extra program a Karácsony jegyében: meglátogatunk egy általános iskolát, ahol átadjuk a magunkkal hozott iskolaszereket a tanulók részére. Madagaszkáron kiváltságnak számít, ha valaki iskolába járhat: még mindig nagy az analfabetizmus aránya, és bár az iskola ingyenes, de a tanszerek, tankönyvek megvételét sok család nem tudja megengedni magának. Ezért hatalmas segítséget jelent egy alap iskolai papír-írószer csomag átadása!

Manambatóból hajón indulunk tovább, Akanin’ny Nofy csak hajóval megközelíthető félszigetére, amely egy elvarázsolt hely - a nyugalom, béke és érintetlen természet szigete. Nem véletlen, hogy a hely nevének jelentése: Az álmok fészke. Akanin’ny Nofy a Madagaszkárnak ezen a keleti partszakaszán található sűrű tó- és folyóhálózat egyik kis szárazföldi területe. Az Indiai-óceántól mindössze egy homokdűne-sáv választja el, amely némely helyen csupán pár méter széles.

Szállás és vacsora Akanin’ny Nofyban (2 éj).

4. nap: Akanin’ny Nofy

Reggeli után a mai napunkat a Palmarium rezervátum felfedezésével töltjük, amely 50 hektáron terül el és számtalan természeti csodát rejt. Nem csak a Madagaszkárnak e területén jellemző trópusi, csapadékban is gazdag éghajlatára jellemző növényfajokat találunk (pálmafák, akáciák, fahéjfák, stb.), hanem a szigetország déli régiójára jellemző, az ott uralkodó szárazsághoz rendkívül kreatív módon alkalmazkodott fajokat is. Természetesen ismét találkozunk lemúrokkal is: több mint 10 szabadon élő lemúrfajt találhatunk a parkban.

Sötétedés után ismét sétára indulunk a rezervátumban, amely az egyik legjobb hely Madagaszkáron, hogy megleshessük az éjszakai életet élő állatfajokat, többek között a híres véznaujjú makit, az “aye-aye”-t, amely szigorúan veszélyeztetett faj.

5. nap: Akanin’ny Nofy – Antananarivo (280 km, kb. 7 óra, plusz 1 óra hajóút)

Reggeli után hajóval visszaindulunk Manambatóba, onnan pedig busszal vissza a fővárosba, Antananarivóba. Útközben Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük: krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók, valamint különleges lepkék is láthatók itt. Késő délután érünk vissza a fővárosba. Szállás és szilveszteri vacsora Antananarivóban (1 éj).

6. nap: Antananarivo – Morondava – Kirindy

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, belföldi repülőjárattal elutazás Madagaszkár nyugati partvidékén fekvő Morondava tengerparti városába, az Indiai-óceán és a Mozambiki-csatorna partjaihoz. Ez a régió volt egykor a virágzó Sakalava királyságszékhelye,Morondava pedig a központi városa. A Sakalava törzs hiedelmei egyediek és a mai napig nagyon erősek, ami ennek a régiónak az egészen egyedi „ízét”, hangulatát biztosítja. A sakalava törzs tagjai annyira tisztelik őseiket és halottaikat, hogy jelenlevőnek tekintik őket a mindennapjaikban, és akár a napi konfliktusokban is tőlük kérnek tanácsot. Továbbutazunk Kirindy-be, a különleges Kirindy Rezervátum területére, a furcsábbnál furcsább és endemikus szárazságtűrő növények és állatok birodalmába. Ha időnkbe belefér (a belföldi járat érkezésétől függ), éjszakai látogatást teszünk a Kirindy rezervátumban, hogy az ott élő különleges, éjszakai életet élő állatfajokat meglessük: a park arról híres, hogy itt él a „madagaszkári ugrópatkány”, illetve hogy ez az egyik hely az országban, ahol a legtöbb esélyünk van meglátni Madagaszkár legnagyobb vadállatát, a vadmacska nagyságú fossát. De láthatjuk az egérmakit (microcebust) is, amely a világ legkisebb főemlőse. Vacsora és szállás Kirindyben (1 éj).

7. nap: Kirindy – Morondava (100 km, kb. 2 óra)

Reggeli után meglátogatjuk a Kirindy Rezervátumot, ahol a szárazsághoz jól alkalmazkodott erdőt, növényzetet figyelhetjük meg, és különleges madárfajokkal, kétéltű és hüllőfajtákkal, valamint természetesen lemúrokkal is találkozhatunk. Ezután visszaindulunk Morondavába, ahol szabad délután vár ránk tengerparti szállodánkban, az Indiai-óceán partján. A táj jellemzői: a tenger moraja, a nyugalom, a kedves, mosolygós lakosok, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus.

Késő délután pedig elindulunk, hogy a lemenő napot már a fotókról jól ismert, lenyűgöző Baobab Avenue-n (“Majomkenyérfa Sugárút”) tekintsük meg. Ez a hely Madagaszkár egyik emblematikus helye, amelyet a világon csak itt láthatunk, túránk egyik fénypontja. Itt megvárjuk a naplementét, mert talán ezekben a fényekben a legszebb ez a csodálatos táj.

Vacsora és szállás Morondavában (2 éj).

8. nap: Morondava

Reggeli a szállodában, majd szabadprogram: ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, vagy fakultatív programok közül is választhatunk (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

9. nap: Morondava – Antsirabe (519 km, kb. 10 óra)

Reggeli a szállodában. A mai napon nagy utazás vár ránk, végállomásunk Antsirabe lesz: Morondava partmenti (Indiai-óceán, Mozambiki-csatorna) halászati városától a felföldek zöld vulkanikus területéig, változó tájakon átutazva. Először a nagy folyók, a zöld szavanna területén utazunk: baobabok, majd különféle endemikus tüskés bokrok, fafajták látványa vár ránk. Több helyen megállunk fotózni, a baobab-fákat megcsodálni.

Továbbutazunk, egyre magasabb tengerszint feletti magasságban, majd hamarosan látunk magunk előtt egy hatalmas zöld síkságot. Ekkor érkezünk meg a meglehetősen kicsi, de bájos Miandrivazo városba, amely Madagaszkár egyik legmelegebb városa. Ezután egyre magasabbra emelkedünk, és a lateritben gazdag talaj pirossal színezett lágy dombos területeire érkezünk. A mezőgazdasági tevékenységen kívül a völgyek alján található kis folyók mentén aranymosókat látunk, a lakosság egy része ezzel foglalkozik. Megállunk egy rövid fotó-szünetre az út leghosszabb hídján, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a vidékre, valamint megállunk egy kis faluban, hogy bepillantást nyerjünk az itt élő népcsoport lakosainak életébe.

Az utolsó megálló Betafo, amely mindössze 19 km-re van Antsirabe városától. A termékeny vulkáni terület zöld tájat kínál a teraszos rizsföldekkel, melyek panorámája az UNESCO Világörökség várományos helyszínek listáján található. Ez a kisváros kitűnő betekintést nyújt a magas fennsík vidéki tevékenységeibe. A hagyományos folklórpiac és a verandával rendelkező régi házak színesek és vonzóak. Utunk végállomása az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Vacsora és szállás Antsirabében (1 éj).

10. nap: Antsirabe – Antananarivo (170 km, kb. 3,5 óra)

Reggeli után városnézés Antsirabében: megismerkedünk a város francia koloniális stílusban épült házaival, a katedrálissal, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékával. Antsirabében is elneveztek utcát Benyovszky Móric grófról, amit megtekintünk, fényképeket készíthetünk. Majd folytatjuk ismerkedésünket a helyi iparművészettel: ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel, valamint egy miniatűr riksa készítő műhelybe és egy hímző műhelybe. Ezután továbbutazunk Antananarivóa. Késő este transzfer a repülőtérre.

11. nap: Antananarivo – Budapest

Hajnalban repülőre szállunk, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre. Érkezés a menetrend szerint.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Szilveszteri kalandozás Madagaszkáron, 9 éjszaka szállás 3-4*-os szállodákban, félpanzióval, szilveszteri vacsorával, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére