Megvan még gyermekkorunk egyik kedvenc csemegéje, a sajtos tallér?
Szinte mindannyian találkoztunk vele, de valójában még ma is kapható ez a nassolnivaló.
Ha azonban a bolti verzióval nem vagyunk igazán elégedettek, saját magunknak is elkészíthetjük házilag, méghozzá ezzel az öntöttvas ostyasütővel, ami sajtos tallér sütésére is kiválóan alkalmas.
Az ostyasütő nyílt láng felett, és beltéren, egy hagyományos tűzhelyen egyaránt használható.
Tetszőleges recept alapján kikevert tésztával meg kell tölteni, és végül az ostyasütőt összecsukni, majd mindkét oldalt alaposan átsütni, és már készen is vagyunk!
Mint minden öntöttvas edénynél, ennél is figyeljünk oda arra, hogy előbb hevítsük fel, és utána töltsük bele a tésztát.
Fa nyelének köszönhetően nem kell aggódni az égési sérülések miatt, a sütő biztonságosan használható.
Mivel az ostyasütő öntöttvasból készül, a korrózió az egyetlen ellensége.
Ez ellen védekezhetünk úgy, hogy használat után alaposan letisztítjuk, majd bekenjük valamilyen zsiradékkal, és így tároljuk a következő alkalomig.
Receptötlet tejfölös-sajtos tallérhoz:
hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg reszelt sajt, 10 dkg finomliszt, 1 sütőpor, 3 dl tejföl, 2 db tojás
A lisztet egy tálba öntjük, belekeverjük a sütőport és ízlés szerint sót. A vajat a lisztben elmorzsoljuk, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Tejföllel összegyúrjuk, amíg egyenletesen kidolgozott tésztát kapunk. A tésztából kis golyókat formálunk. A golyókat, egyszerre 4 db-ot, belehelyezzük a felhevített ostyasütőbe és gázláng felett pár perc alatt megsütjük.
Tulajdonságok:
-Anyaga: öntöttvas, fém, fa
-Mérete: 16,5*13 cm a sütőfelület; 45 cm hosszú a nyéllel együtt
-Doboz mérete: 46*15*6 cm
-Bruttó súlya: 2,6 kg
-Nettó súlya: 2,4 kg
-Használható: nyílt láng felett és beltéren gázláng felett egyaránt használható.
-Tisztítása: Minden használat után kenje be olajjal vagy zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében.
-Használata: Első használat előtt távolítsa el a rozsdásodást gátló védőviaszt. Ehhez semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, öblítse le és törölje tökéletesen szárazra. Kenje ki zsírral vagy olajjal és alaposan hevítse fel. Hagyja lehűlni, majd ismételten mossa el a fent leírtak szerint.
Ajánljuk: édes vagy sós ostyák és sajtos tallér sütéséhez
Száraz helyen tárolja! Mosogatógépben nem mosható. Mikrosütőben nem használható!
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról