Grillezni a konyhában?
Elsőre lehetetlen ötletnek tűnik, de nem az, hiszen léteznek olyan grilleszközök, melyek tűzhelyen is használhatók.
Mint például ez az öntöttvas grillserpenyő, amit a főzőlapon tökéletesen lehet használni.
Mindent tud, amit a hagyományos grillek is, csupán kicsi, kompakt, és alkalmas arra, hogy bent, a konyhában használjuk.
A serpenyő öntöttvasból készült, ami azért tökéletes alapanyag, mert gyakorlatilag elpusztíthatatlan, annyira strapabíró.
A technikáját viszont ismerni kell: mindig el kell mosni használat előtt, a tűzre téve pedig várjuk meg, hogy teljesen átforrósodjon, és utána tegyük bele az ételt, ne akkor, amikor még hideg.
Az öntöttvas grillserpenyőnek egy trükkje van, amire fontos figyelni: mivel a vas rozsdásodik, úgy kell eltenni, hogy bekenjük zsiradékkal, ez ugyanis megakadályozza, hogy kikezdje a rozsda az edényt.
Ha erre odafigyelünk, az öntöttvas grill serpenyőt hosszú éveken át gond nélkül használhatjuk, és élvezhetjük a finomabbnál finomabb grillezett ételeket!
Tulajdonságok:
-Anyaga: Öntöttvas
-Mérete: 34 cm átmérőjű; 41 cm széles a fülekkel együtt; 3 cm magas
-Doboz méret: 35*35*4cm
-Bruttó súlya: 3,52 kg
-Nettó súlya: 3,3 kg
-Használható: gáztűzhelyen, nyílt lángon, parázson, kemencében, sütőben (sütőkesztyű használata javasolt)
-Tisztítása: Első használat előtt a grill lapról távolítsa el a rozsdásodást gátló növényi olajat. Ehhez a lapot forró vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, törölje szárazra, ezután kenje ki zsirral vagy szalonnával és alaposan hevítse fel. MInden használat után meleg mosógatószeres vizzel mossa el, szárítsa meg és kenje be zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében.
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról