Az új vas és öntöttvas edényekben első alkalommal burgonyát vagy annak a héját olajban süssük, melyet kidobunk utána.
Ezt nevezik beavatásnak.
Tisztításakor ne használjon súrolót, mert az eltávolítja a kokszréteget, ami a sütés után keletkezik, és megakadályozza az étel leégését.
Az öntöttvas edényben készült étel egyedi ízét is ez adja.
A beavatást minden, savtartalmú hozzávaló, pl. gyümölcsök, hagyma, használata után meg kell ismételni, ezzel elkerülhető, hogy az étel vas ízű legyen.
Tulajdonságok:
-Anyaga: Öntöttvas
-Mérete: 45,5*26*2 cm, sütőfelület 41*21 cm, zsírterelő rész a sima felületen 1,5 cm
-Doboz méret: 46,2*26,4*3 cm
-Bruttó súlya: 4,5 kg
-Nettó súlya: 4,3 kg
-Használható: gáztűzhelyen, nyílt lángon, parázson, kemencében, sütőben (sütőkesztyű használata javasolt)
-Tisztítása: Első használat előtt a grill lapról távolítsa el a rozsdásodást gátló növényi olajat. Ehhez a lapot forró vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, törölje szárazra, ezután kenje ki zsirral vagy szalonnával és alaposan hevítse fel. MInden használat után meleg mosószeres vizzel mossa el, szárítsa meg és kenje be zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében.
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról