Ókori civilizációk nyomában – hajóút a Földközi-tengeren, repülőjeggyel, all inclusive ellátással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 43379
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

659.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 43379

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezz fel ősi civilizációkat egy all inclusive hajóúton!

Időpont

 • 2024. március 8.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Repülőjegy Budapest-Athén-Budapest útvonalon, a Wizz Air járataival
 • Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 20x30x40 cm)
 • Szállás a hajóút előtt és után egy-egy éjszakára Athénban, belvárosi szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli a szállodában
 • Hét éjszakás hajóút a Celestyal Journey fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (ablakos és balkonos kabin felárral foglalható)
 • All inclusive ellátás a hajón (ellátás tartalmát ld. a megjegyzésben)
 • Borravaló a hajón
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Látogatás az Akropoliszon
 • Kirándulás Port Saidban és Kusadasiban
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza

 • Útlemondási biztosítás 2,8%
 • Utasbiztosítás 700 Ft-tól / fő / nap

Fakultatív programok

 • Fakultatív kirándulás - Jeruzsálem Helyszínen fizetendő 170 EUR /fő
 • Fakultatív kirándulás - Ciprus Helyszínen fizetendő 70 EUR /fő
 • Fakultatív kirándulás - Rodosz Helyszínen fizetendő 50 EUR /fő
 • Fakultatív kirándulás - Sounion-fok és Poseidon templom 20 000 Ft /fő

Felár

 • Elsőbbségi beszállás - Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm) 39 000 Ft /db
 • Feladott poggyász (max. 10 kg) 42 000 Ft /db
 • Feladott poggyász (max. 20 kg) 65 000 Ft /db
 • Ülőhelyfoglalás - Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását. 20 000 Ft /fő

Program

március 8. péntek
Elutazás Budapestről Athénba a Wizz Air közvetlen járatával (7:25-10:30). Megérkezés után transzfer Athénba, és ismerkedés a görög főváros jelképével, az Akropolisszal. Görögországban számos akropoliszt, fellegvárat találunk, de méretei és kivitelezése miatt az athéni a legismertebb. Felkeressük többek között a Parthenont, Pallasz Athéné templomát; a kariatidákkal (nőalakú oszlopok) díszített Erechteiont; Niké templomát; Zeusz szentélyét és Dionüszosz színházát. Délután transzfer a belvárosi szállodába: Hotel Plaka***superior. A szálloda a hangulatos Plaka negyedben, a Syntagma tér szomszédságában, éttermek, üzletek közelében található. Néhány éve teljesen felújított környezetben várja vendégeit, tetőteraszáról pedig fantasztikus kilátás nyílik Athén legismertebb nevezetességére, az Akropoliszra. Szabadidő. 

március 9. szombat
Kijelentkezés a szállodából, transzfer Pireuszba. Felszállás a Celestyal Journey fedélzetére, kihajózás 17.00 órakor.

március 10. vasárnap
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

március 11. hétfő
Port Said (Kairó), Egyiptom (6:30-22:00)
Az ókori Egyiptom történelme, a piramisok misztikuma, a mesés kincsek reménye évszázadok óta izgalomban tartja a világot. A több ezer éves ókori kultúra emlékei közül még most is sok vár felfedezésre, feltárásra.

A gízai piramisok és a Nílus– kirándulás magyar idegenvezetővel (részvételi díj tartalmazza).
Reggeli után a Gízai fennsíkra utazunk. Az ókori világ 7 csodájának egyike a három piramis, Keopsz, Kefren és Menkauré fáraók síremlékei. Kefren piramisánál testközelből fedezhetjük fel az építmény nagyságát és fantasztikus kivitelezését, mely mai szemmel nézve is óriási mérnöki és építészeti teljesítmény. Következő megállónk az emberfejű, oroszlántestű Szfinx, mely a világ egyik legnagyobb és legrégebbi szobra, és közel 4500 éve őrzi a piramisokat.
Ebédünket már a Níluson ringatózva fogyasztjuk. Hajónk kényelméből élvezhetjük Kairó panorámáját és a hastáncosok elbűvölő előadását. Kiszállás után felkeressük Mohamed Ali pasa 19. században épült alabástrom-mecsetét, és a középkori Szalaidn fellegvárat. Mielőtt visszatérünk Port Saidba, a Papírusz Intézetben ismerkedünk a nádfeldolgozás és papírkészítés ősi tudományával. 

március 12. kedd
Ashdod, Izrael (8:00-22:00)
Jeruzsálem a zsidó és keresztény hagyomány számára a világ közepe, amely azonban nem csak történelmi hely, de élő, lüktető kulturális központ is, annak minden sokszínűségével. Ha belépünk a fallal körülvett középkori városrészbe, beletelhet egy időbe, amíg a szűk, kövezett utcák labirintusában jól kiismerjük magunkat. Az óvárosban egy külön világ nyílik meg előttünk, és mind a négy negyede (a zsidó, a keresztény, a muszlim és az örmény) számtalan felfedeznivalót rejt magában.

Jeruzsálem, a világ közepe – egész napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel
Kirándulásunk során az óváros és környékének legfontosabb látnivalóit keressük fel: Olajfák-hegye, Getshemane kert, majd a Szulejmán által épített fallal körülvett Óváros: Zion kapu, zsidó negyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír templom megtekintése.
Részvételi díj: 170 Euró/fő, helyben fizetendő.

március 13. szerda
Limassol, Ciprus (11:00-18:00)
Ciprus több évezrednyi történelme során meghatározó emlékeket hagytak maguk után az itt élő népek és kialakult kultúrák: találunk a szigeten bronzkori és föníciai sírokat, római villákat és bennük épen megmaradt mozaikokat, bizánci várakat, velencei falakat és oszmán mecseteket. Klímájának köszönhetően ízletes borokban, sajtokban és aranyszínű olívaolajakban is bővelkedik a sziget.

Ciprus ízei – félnapos fakultatív program magyar idegenvezetővel
Mai napon eltávolodunk Limassol nyüzsgő kikötőjétől, és citrusültetvények között kanyarogva érjük el a Troddos-hegység lankáit. A bájos Omodosban, ahol macskaköves utcák mentés sorakoznak a takaros, fehére meszelt házak, megtekintjük a Szent Kereszt kolostort, a régi borprést, majd egy helyi borospince nedűit kóstoljuk meg helyi csemegék (sajtok, olíva, sonka, zöldségek és szárított gyümölcsök) kíséretében. Következő állomásunk a hangulatos Lania falucska, amely kanyargós, szűk utcáival, hívogató kávézóival, galériáival, régiségboltjaival valódi kis ékszerdoboz, a vidéki Ciprus esszenciája. A hegyekből leereszkedve csodás kilátás tárul elénk Limassolra és a környező öbölre.
Részvételi díj: 70 Euró/fő, 18 év alatt 60 Euró/fő, helyben fizetendő.

március 14. csütörtök
Rodosz, Görögország (12:00-18:30)
Rodosz még a görög szigetek között is egyedülálló, ugyanis még a mediterrán térségben is ritka az ennyire sokoldalú és változatos hely. Azonos nevű fővárosa az európai kontinens legnagyobb középkori települése. A kulturális örökség egyik legfontosabb műemlékének tekintik, ezért 1988-ban az UNESCO világörökség részévé nyilvánította. A keskeny utcák, a különleges építészeti értékek, a középkori templomok és a hidak adják a város egyedi, máshoz nem fogható hangulatát.

Rodosz, a Johanniták fellegvára – félnapos fakultatív program magyar idegenvezetővel
Városnéző sétánk során megtekintjük a kikötő bejáratát őrző szavasok szobrát (valószínűleg ugyanott állnak, mint annak idején az ókori világ egyik csodája, a rodoszi kolosszus), elsétálunk a török-korból fennmaradt mecsethez és fürdőkhöz, sétálunk a középkori zegzugos utcákon, végül a felkeressük a lovagkornak emléket állító Nagymesteri Palotát. Az egykori Johannita vagy Szent János lovagrend lenyűgöző erődje a török korban súlyos károkat szenvedett, és a 20. századi olasz uralom alatti felújításoknak köszönheti mai formáját, és remek képet kaphatunk az egykori lovagok életéről.
Részvételi díj: 50 Euró/fő, helyben fizetendő.

március 15. péntek
Kusadasi (Efezosz), Törökország (7:00-17:00)
Kusadasi kikötője fél órányi autóútra található a környék legfontosabb nevezetességétől: Efezosz városa az évszázadok során több kultúra befolyása alatt fejlődött. Megtalálhatjuk itt a Római Birodalom, Hellász, az Ottomán Birodalom és a kereszténység nyomait is.

Az ókori Efezosz - kirándulás magyar idegenvezetővel (részvételi díj tartalmazza).
A szabadtéri régészeti csodaként is emlegetett Efezoszt a görögök alapították Kr.e. 2000 körül. A hegyoldalra épült várost – ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Égei-tengerre - Artemisz istennőnek ajánlották, az istennő tiszteletére épült templomot pedig szintén az ókori világ 7 csodája között tartották számon. Ebből az épületből sajnos csak egy oszlop maradt épen, és bár a hatalmas ásatási területnek eddig csak a 13 %-át sikerült feltárni, mégis sok információval gazdagodhatunk a korabeli szokásokról, életmódról, ahogy felkeressük az Agórát (piactér), az Odeont (zenei kőszínház), Celsus könyvtárát, a márvány borítású főutcát, Scholastica fürdőit, Trajanusz szökőkútját és Hadrianusz templomát.

március 16. szombat
Érkezés Pireuszba 7.00 órakor. Kiszállás után transzfer Athénba, szabadidő. Délután transzfer a hajóút előttről már jól simert belvárosi szállodába: Hotel Plaka***superior.
Délután szabadidő Athénban vagy fél napos fakultatív kirándulás: Sounion-fok és Poseidon templom.
Az Attikai-félsziget partja mentén utazunk délre, hogy a Sounin-foknál álló Poseidon teplom impozáns romjaival ismerkedjünk. A tenger istenének emelt műremek Athén aranykoráról tanúskodik. Ha az időjárással szerencsék lesz, gyönyörű naplementében is gyönyörködhetünk.
Részvételi díj: 20 000 Ft/fő.

március 17. vasárnap
Délelőtt kijelenzkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával Budapestre (17:30-18:40).

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Ókori civilizációk nyomában – hajóút a Földközi-tengeren, repülőjeggyel, all inclusive ellátással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére