Nyaralj a smaragdzöld vizű Zakynthos-on, 8 nap / 7 éjszaka buszos utazással, több turnusban

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

38.900 Ft

Elfogyott!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36301

Ügyfélszolgálat

utazas@netida.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-17:00

Az ajánlat leírása

Vár az elbűvölő Zakynthos, a minőségi és közkedvelt pihenésre!

A smaragdzöld színű vizéről elhíresült Zakynthos 406 km2-ével a harmadik legnagyobb és a legdélebbi sziget a Jón-tengeren, mely varázslatos látnivalókkal fogadja a turistákat. Állandó lakosainak száma kb. 35 000 fő. Az egész évben enyhe éghajlatú szigetet dús erdők borította hegyei, termékeny, zöldellő völgyei és aranyhomokos partjai miatt már a középkorban Kelet Virágának, Fiore de Levantének becézték. A sziget fülbemászó dallamok, bódító levendulaillat, fények és színek harmóniájának összessége. 

A sziget messze földön híres pompázatos strandjairól, varázslatos tengeröbleiről. Kelettől nyugatig, északtól délig haladva a sziget belsejében mindenütt üde zöld kertek, szépen gondozott szőlő- és olajfaligetek között barangolhatunk. Az üdülőhelyek a sziget lankásabb, keleti oldalán a nagyrészt homokos tengerpart mellett helyezkednek el. Partja északon és nyugaton lenyűgöző hatalmas szikláival, víz alatti barlangjaival, mint pl. a híres Kék Barlangok. Keleten és délen szélcsendes kis öblök tarkítják partvidékét, mindamellett az úthálózata kiválóan alkalmas a sziget bebarangolására. Zakynthos szigetén a lakók érzékenysége környezetük iránt nagy kiterjedésű területeket mentett meg természetes mivoltukban. A természet egyensúlyának fenntartásával ritka tengeri állatok fennmaradását biztosították. A sziget érdekessége, hogy a veszélyeztetett fajként nyilvántartott tengeri teknős a Caretta-caretta minden évben áprilistól júniusig itt rakja le tojásait, mintegy 100 darabot, s ezekből kb. 50 nap múlva bújnak ki a kicsinyek. Szintén itt, a sziget délnyugati részén talált menedéket egy különleges fókafaj, a Monachus-monachus.

Zakynthos városa a sziget délkeleti oldalán épült impozáns épületeivel, nevezetes templomaival és szépséges tereivel. A város a Várdomb lábánál fekszik. A múltból fennmaradt épületek és polgárházak jellegzetes okker színükkel, loggáikkal és velencei árkádjaikkal, a Strada Marina a tengerparton, a híres Rouga, a festői boltíveiről nevezetes üzleti negyed, a kővel borított főtér, a Szt. Márk tér, mind-mind sétára invitál.

Bohali környéke a vár alatt elbűvöli a látogatót szűk, csöndes utcácskáival, régi épületeivel, jázminban fürdő udvaraival, régi kávézóival és éttermeivel, ahol régi zakynthosi zenét játszanak. Bohali fölött magaslik a Velencei Vár csodálatos panorámájával a városra és a Jón tengerre.

A sziget leghosszabb összefüggő partszakasza a déli részen lévő Laganasi – öböl mentén fekszik. A 9 km hosszú, főként finomhomokos partszakasz Porto Koukla, Agios Sostis, Laganas és Kalamaki partjaiból tevődik össze. Az egész Laganasi – öböl természetvédelmi terület az álcserepes teknősök védelme érdekében. Ne lepődjünk meg, ha fürdőzés közben egy-egy teknős elúszik mellettünk. A tenger az egész öbölben lassan mélyül, így már előszezonban is kellemes hőmérsékletű.

LAGANAS Zakynthos várostól 9 km-re található a déli parton. A víz itt is nagyon sekély, lassan mélyül. Széles homokos strandján számos beach bár fogadja a vendégeket, de kevésbé nyüzsgő partszakaszokat is találnak a nyugalmat keresők.
A szórakozni vágyókat kávézók, diszkók, bárok, tavernák és üzletek egész sora várja a több kilóméter hosszú laganasi főutcán. Laganas pezsgő éjszakai élete világhírű, az angol fiatalok kifejezetten ide jönnek bulizni, lazítani.

AGIOS SOSTIS: 1,5 km-re fekszik Laganas központjától, 12 km-re Zakynthos várostól. Barátságos kis üdülőfalu, mely különlegesen tiszta vizű strandjaival hívja fel magára a figyelmet. Sokak szerint a sziget egyik legszebb és legbarátságosabb üdülőfaluja. A településsel szemben van a Marathonisi – sziget, amit mindenképpen érdemes felkeresni. A kis sziget homokos és kavicsos partja is lélegzetelállító. A falu partszakasza keskenyebb a laganasinál, többnyire homokos, de kavicsos és a kikötőbe vezető úton sziklás partot is találunk, ahol búvárkodni érdemes. (Az agios sostisi strandot időnként „eltünteti” vagy felhordja tengeri fűvel az esetleges szélsőséges időjárás. Ilyenkor a laganasi strandot tudják használni!) A kikötőtől kezdődik a széles finomhomokos laganasi partszakasz, amit néhány perces kényelmes sétával könnyen elérhetünk. A parton egészen a Kalamaki beachig elsétálhatunk (kb. 45 perc), ahol az álcserepes teknősök fészket raknak. A faluban szupermarketek, éttermek, koktélbárok gondoskodnak az itt lakók magas szintű kiszolgálásáról.

A Cameo-sziget (diszkósziget): nappal kiváló fürdőhely, éjszaka hangulatos szórakozóhely, ahol két bár is található.

TSILIVI a sziget észak - keleti partján fekszik, kb. 7km-re a fővárostól, Zakynthostól. A falu az elmúlt években vált a sziget második legnépszerűbb nyaraló településévé (Laganas után). Népszerűségét 2km hosszú, széles aranyhomokos partjának és élénk éjszakai életének köszönheti.
Az eredetileg kis település olajfaligetek és szőlőültetvények között helyezkedik el. A főleg családi üzemeltetésű tavernáinak, éttermeinek, bárjainak, üzleteinek köszönhetően sikerült a hagyományos görögös hangulatot a mai napig megőrizni. Hosszú sétálóutcája rengeteg szórakozási lehetőséget nyújt. Partszaka évről évre elnyeri a kék zászló kitüntetést, amit csak a legtisztább tengerpartok kaphatnak meg Görögországban. A tenger itt lassan mélyül, kristálytiszta, a part többnyire homokos, de vannak aprókavicsos részek is. A szállodák elé napernyőket és napágyakat telepítettek, számos beach bar is várja a strandolókat. Egy kis sétával csendesebb részeket is találhatunk, ahol bárki leterítheti törölközőjét és élvezheti a napsütést. A vízi sportok szerelmesei is kedvükre válogathatnak: kenu, vízibicikli, banán, jetski, vízisí, stb…. Családoknak, pároknak ideális nyaralóhely.

Zakynthos szigetét nem hagyhatjuk el anélkül, hogy ne tettünk volna látogatást Navaggión a roncshajós öbölben, mely a sziget egyik jelképévé vált. Az egykori tengeri "baleset" színhelye, ma a sziget egyik leglátogatottabb pontja. Türkizkék tengeröböl, fehér sziklák, romantikus, méltóságteljesen rozsdásodó hajóroncs - mindenképpen kötelező program. Illetve két kötelező program, mert mind felülről, mind a tenger irányából kihagyhatatlan látvány.


IBÉRIA APARTMAN

Fekvése: Központ: 400 m, Strand: 250 m..

Elhelyezés: 2 és 3 férőhelyes 1 légterű stúdióapartmanokban. Csak a 2 férőhelyes stúdiókban vannak baldachinos ágyak.

Felszereltség: Ingyen WIFI, Minikonyha, Mikrohullámú sütő, Tea/kávéfőző, Grillezési lehetőség, Saját fürdőszoba, Törülköző, Redőny vagy zsalugáter, Széf (ingyenes), Terasz vagy erkély, Mágneskártya, Szúnyogháló

Ellátás: Önellátó vagy igény szerint menüválasztásos vacsora a Syrtaki Tavernában.

Megjegyzés: Agios Sostis kikötőjének közelében, egy dombon található az apartmanház, így az udvarból és erkélyek többségéről lélegzetelállító a kilátás a távolban lévő tengerre és Marathonissi szigetre. Az átlagnál igényesebb stúdiók. Azon apartmanok egyike, melyek mindig teltházasak.  A konyhában nincs melegvíz. Feláras apartman!

ANASTASIA APARTMAN

Fekvése: Központ: 200 m  Strand: 300 m

Elhelyezés: 2-4 ágyas stúdiókban és 5 ágyas két légterű stúdióban
 
Ellátás: Önellátó vagy igény szerint menüválasztásos vacsora a Syrtaki Tavernában.

Felszereltség: Minikonyha, Saját fürdőszoba, Terasz vagy erkély, Törülköző, Tv, Szúnyogháló, Redőny/reluxa, Mikróhullámú sütő, Széf (7€/hét), Medence

Megjegyzés: Az Anastasia apartmanház a Koukla Beach közvetlen közelében fekszik, és a falu főutcája is csak pár lépésre van. Tágas, felújított szobákkal, belső udvarral, medencével várják vendégeinket. Feláras apartman! Az udvarban egy kb 50 m2-es medence található.

CONTESSINA APARTMAN

Fekvése: Központ: 0 m, Strand:450 m

Elhelyezés: 2-3 férőhelyes stúdiókban és 2 légterű 4 férőhelyes stúdiókban.
 
Felszereltség: Ingyen WIFI, Minikonyha, Tv, Saját fürdőszoba, Terasz vagy erkély, Törülköző, Szúnyogháló, Mágneskártya, Redőny/reluxa, Vízforraló, Mikróhullámú sütő, Széf (1 EUR/nap)

Ellátás:
Önellátó, vagy félpanzió, illetve csak vacsora igényelhető egy helyi tavernában.

Megjegyzés: Tsilivi központjában lévő, jó minőségű apartman ház nagy alapterületű szobákkal, a ház aljában saját étteremmel. Az utcára néző szobák zajosak. Feláras apartman!  A szomszédos hotel medencéje csak fogyasztás ellenében használható és saját ételt, italt bevinni tilos! Foglaláskor kérjük vegyék figyelembe az ágyak típusát és elrendezését, mert rögztíve vannak a padlóhoz, nem átrendezhetőek! 

AMBELIA APARTMAN

Fekvése: Központ: 1000 m, Strand: 500 m.

Elhelyezés:  2-3 férőhelyes és 2 légterű 4-5 férőhelyes stúdiókban.

Felszereltség: Minikonyha, Saját fürdőszoba, Terasz v. erkély, Vízforraló, Törülköző, Széf (10€/hét), Kávé-, teafőző, Mágneskártya, Tv, Szúnyogháló, Mikrohullámú sütő

Ellátás: Önellátó, vagy félpanzió, illetve csak vacsora igényelhető egy helyi tavernában.

Megjegyzés: A Tsilivi főutcáján van mint a Contessina, - de nem a központban, kb. 1,5 km a 2 ház- a fő úttól beljebb 50 méterre,domboldalban. Tsilivi kisebbik strandjához van kb.500 m-re. Minden studió a tenger felé néz, de csak a 2 felső szintről látszik a tenger. Nagy medencéje van, miénk az egész ház, így egy kis magyar sziget lesz belőle. A főépület studiói frissen felújítottak, a medencére néző apartmanok pedig jó állapotúak és tágasak. Feláras apartman! Kulcsátvételkor 50 euró kaució fizetendő szobánként a tulajdonosnak, amit, ha mindent rendben találnak, távozáskor utasaink visszakapnak!

REPARO APARTMAN

Fekvése: Központ: 50 m, Strand: 70 m.

Elhelyezés:  2-3 fős stúdiókban.

Felszereltség: Minikonyha, Saját fürdőszoba, Terasz v. erkély, Törülköző, Mikró, Széf (10 €/hét), Szúnyogháló, Vízforraló, Redőny v. zsalugáter, Tv, Mágneskártya

Ellátás: Önellátó vagy igény szerint menüválasztásos vacsora a Syrtaki Tavernában.

Megjegyzés:  A keskeny homokos tengerparttól mindössze 50 m-re fekszik. A ház Agios Sostis központi részének a szélén található. Nagyon tiszta, rendezett ház. A közelmúltban felújított szobák szállodai minőségűek. Előtte a kedves tulajdonos család szupermarketje üzemel. Feláras apartman! (Foglaláskor kérjük vegyék figyelembe az ágyak típusát és elrendezését, mert rögztíve vannak, nem átrendezhetőek!)

PANAGIOTIS APARTMAN

Fekvése: Központ: 550 m, Strand: 550 m.

Elhelyezés:  2-3 fős stúdiókban, és 4 fős két légterű stúdióban.

Felszereltség: Minikonyha, Saját fürdőszoba, Terasz v. erkély, Törülköző, Mikró, Széf (10€/hét), Szúnyogháló, Vízforraló, Redőny v. zsalugáter

Ellátás: Önellátó vagy igény szerint menüválasztásos vacsora a Syrtaki Tavernában.

Megjegyzés:  Agios Sostis csendesebb utcájában található, ahol a Sofia házunk is van. Átlagosan berendezett szobákkal rendelkező ház. A tulajdonosok nagyon vendégszeretők és segítőkészek.

Árak

Részvételi díj
Turnusok BUSZOS UTAZÁSSAL
Stúdióapartman buszjeggyel Ft/fő/hét
Egylégterű Kétlégterű
2 fős 3 fős 4 fős 2 fős 3 fős 4 fős 5 fős
Május 16-23. 38 900 38 900
Május 23-30. 42 900 41 900 40 900 44 900 42 900 41 900 41 900
Május 30-Júni 06. 45 900 43 900 42 900 49 900 45 900 44 900 43 900
Június 06-13. 48 900 45 900 43 900 53 900 48 900 46 900 44 900
Június 13-20. 51 900 47 900 45 900 58 900 51 900 48 900 46 900
Június 20-27. 59 900 52 900 49 900 69 900 59 900 54 900 51 900
Június 27-Júli 4. 67 900 57 900 53 900 81 900 67 900 60 900 56 900
Július 04-11. 74 900 62 900 56 900 92 900 74 900 65 900 60 900
Július 11-18. 83 900 68 900 61 900 105 900 83 900 72 900 65 900
Július 18-25.
Július 25-Aug. 01.
Augusztus 01-08.
Augusztus 08-15.
Augusztus 15-22.
Augusztus 22-29. 77 900 64 900 58 900 96 900 77 900 67 900 62 900
Aug. 29-Szept. 05. 71 900 60 900 55 900 87 900 71 900 63 900 58 900
Szeptember 05-12 65 900 56 900 52 900 78 900 65 900 58 900 54 900
Szeptember 12-19. 59 900 52 900 49 900 69 900 59 900 54 900 51 900
Szeptember 19-26. 53 900 48 900 46 900 60 900 53 900 49 900 47 900
Szept. 26-Okt. 03. 47 900 44 900 43 900 51 900 47 900 45 900 43 900
Október 03-10. 42 900 41 900 40 900 44 900 42 900 41 900 41 900
Október 10-17. 38 900 38 900

 

A fenti buszos árak nem tartalmazzák a kompdíjat (árat lásd lentebb).
 

Felárak, kedvezmények
Apartman neve busszal egyénileg Megjegyzés
Ibéria 5% 10% igényes
Contessina 5% 10% Tsilivis felár
Ambelia 5% 10% Tsilivis felár
Reparo 5% 10% felújított
Anastasia 5% 10% medencés

 

Autóbuszköltségek
(Ft/fő) Retúr Egyirányú Kompdíj Megjegyzés
Zakynthos 44 000 30 000 kb. 21 EUR (oda-vissza)  

Nincs többhetes felár! Csak autóbuszjegy vásárlása esetén max. 2 hétig vásárolható retúrjegy.

 

Ellátás költségei
(Ft/fő) Vacsora Félpanzió
Agios Sostis - Sirtaki Étterem 35 900 -
Tsilivi - Helyi étterem - menüs 26 900 38 900

 

Az ár tartalmazza

  • 7 éjszaka szállás 
  • Buszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • fix ülőhely
  • légkondi
  • idegenforgalmi adó
  • esetleges speciális igény árat vagy egyágyas félárat

Fontos!

2018. január 01-től Görögországban IDEGENFORGALMI ADÓT vezettek be, melyet a helyszínen a tulajdonosok szednek össze. Díja: kb. 0,5 € /szoba/éj!

Azok az autóbuszos utasaink, akik kettő, vagy több hétre szeretnének elutazni, részvételi díjukat úgy számolhatják ki, hogy az első hetet buszos árral, a további heteket egyéni árral számolják.

Kérjük, tanulmányozzák át a házak részletes leírását, mert nem minden férőhelyű szállásunk van minden - házban, mint azt az egységes táblázatból gondolni lehetne.

Apartmanos elhelyezés esetén egyágyas felár számítása: az autóbuszos 2 fős stúdió ár (Ft/fő/hét) + az egyéni 2 fős stúdióapartman árának a fele.

A turnus időpontokhoz, kérjük, adja hozzá az utazási időt is, ugyanis az autóbuszok egy nappal hamarabb indulnak, és egy nappal később érkeznek, mint a táblázatban jelzett időpontok.

Apartmanos elhelyezés esetén az első és utolsó 4 turnusban nincs egyágyas felár, ha az utas vállalja a társítást, és busszal utazik! Ez az ajánlat többhetes foglalás esetén csak az első hétre vonatkozik! 

Jó utat kívánunk!

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Az ár az időpont, szobatípus és egyéb igénybe vett szolgáltatásoktól függ, továbbá a Forint árfolyam és egyéb gazdasági paraméterek alapján módosulhat. Az ajánlatok esetén a honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a szervező által visszaigazolt árak érvényesek.

Oldal tetejére