Körutazás Szardínia és Korzika csodáihoz, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42463
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

179.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42463

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz Szardínián és Korzikán!

Opciók

 • 2023. június 3-10.: , 179.900 Ft
 • 2023. szeptember 16-23.: , 179.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Autóbuszos utazást
 • 7 éjszaka szállást
  • 1 éj szálloda*** Montecatini Terme
  • 5 éj szálloda*** Sardinia – Castelsardo környékén
  • 1 éj kabinokban, a komphajón Olbia-Livorno
 • Reggelit
 • Magyar idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

 • Audio-guide: 4 400 Ft/fő/tartózkodás
 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 20 EUR/fő/tartózkodás
 • Kompdíj: 100 EUR/fő (helyszínen kötelezően fizetendő) hazafelé úton 2-3-4 ágyas alvókabinnal
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • Útlemondási díjat (2,5%)

Felár

 • Egyágyas felár (társítás nélkül): 44 900 Ft/fő (107 EUR/fő)- kivéve a hajókabinban
 • Vacsora felár: 29 900 Ft/fő (72 EUR/fő) 6 vacsora a szállodákban

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő)

 • Alghero-Bosa 40 EUR/fő
 • Maddalena szigetek-hajókirándulás fürdőzéssel 70 EUR/fő
 • Arzachena, vonatozással 35 EUR/fő
 • Korzika hajókirándulás 70 EUR/fő

Program

1. nap: Budapest - Montecatini Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, helyismerettel rendelkező idegenvezetővel. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane - ban és megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a hatalmas szlovén szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. Szállás elfoglalása. Érkezés függvényében, ha időnk engedi, felmehetünk felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába.

2. nap: Montecatini Terme - Livorno – Olbia

Utunkat a híres, hangulatos kikötőváros Livorno felé folytatjuk, ahol kompra szállunk és áthajózunk Szardíniára, ahol a sziget északi részén található föníciai eredetű Olbia-ban szállunk partra. Buszra szállunk,majd az érkezés után elfoglaljuk szálláshelyünket. Menetrend függvényében szabadidő, fürdőzési lehetőség, vagy egy kis sétával felfedezhetjük a városka központját, ahol vásárolhatunk, vagy a szállodánál pihenéssel tölthetjük az időt.

3. nap: Alghero - Bosa -borkóstolóval

Szabadprogram, strandolás/pihenés vagy egész napos fakultatív kirándulás. Felfedezzük a sziget katalán-aragón építészeti jegyeket viselő városát, Alghero-t. Sétát teszünk a középkori városfalon, melynek kövei mesélnek a múltról, a csodás látványt csak a bástyák szépsége szakítja meg. Ellátogatunk Szent Ferenc templomához, ahol lehetőség lesz felmenni a toronyba, hogy felülről is rátekinthessünk az óvárosra. A térség katalán ízeivel is vár minket. Alghero ötvös üzleteiben a védett vörös korallból, aranyból és ezüstból készült ékszereket csodálhatjuk meg. Következő állomásunk egy igazi gyöngyszem, Bosa lesz, ahova Szardínia legszebb autózható tengerparti útján érkezünk meg. Igazi csemege a városka, hiszen itt található a sziget egyetlen hajózható folyója a Temo. A fekvése, és a rengeteg színes házacska mesebelivé teszi a tájat. Városnéző séta keretében, megtekintjük a barokk stílusú templomot, majd hangulatos sikátorokon felsétálunk a Serravalle dombra, ahol a Malaspina család fenséges kilátással rendelkező vára áll. Utunkat folytatva áttérünk a folyó túloldalán található cserzőműhelyekhez, melyek egykor Olaszország leghíresebb bőrárú készítőit hírdetik. Mindezek után irány egy helyi pincészet, ahol megkóstoljuk a térség híres fehérborát a Malvasia-t. A kalandosabb utakat kedvelők elsétálhatnak egy oliva és narancsligetekkel körülölelt kis úton, egy magányosan álló római kori templomhoz. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. (Program ára: 40 Eur/fő)

4. nap: Maddalena szigetek – hajókirándulás - fürdőzéssel

Szabadprogram, strandolás/pihenés, vagy egész napos fakultatív hajókirándulás Olaszország egyik legszebb partszakaszának felfedézésére, fürdőzéssel. Ez a nap a vadregényes természetről szól. Santa Teresa di Gallura kikötőjéből indulunk, és a lenyűgöző Maddalena szigetcsoport felé veszi az irányt. A sok szigetecskéből és zátonyból álló szigetcsoport a  Nemzeti Park része.  A hajózás során meseszép látnivalók sora kísér minket, smaragdzöld tenger, fehér homok, a Budelli szigeténél pedig a híres rózsaszín színű homok, ami hírével ellentétben nem homok. A fürdőzést sem hagyjuk ki,hiszen Santa Maria szigetén strandolhatunk is, és a hab a tortán, hogy a hajó fedélzetén ebéd is vár minket. Az ebédet követő szabadprogram alatt a barangolást kedvelők egy kis séta után eljuthatnak a sziget régi világítótornyának romjaihoz is. Utolsó megállónk során meglátogatjuk a terület legnagyobb szigetetét, a történelmi Maddalenát, ahol megkóstolhatjuk a térség egyik legfinomabb kézműves fagylaltját is. A türkizkék színű tenger, a fehér homok az illatos mediterrán növényzet, és a hajón elfogyasztott ebéd felejthetetlen élményt ígér. Érkezés az esti órákban a szálláshelyünkre.  (Program ára: hajójeggyel, ebéddel: 70 Eur/fő)

5. nap: Természeti csodák: Arzhachena – zöld vonat - Limbara hegy - Tempio Pausania

Szabadprogram, fürdőzés, vagy részt vehetnek, egy igazán különleges fakultatív kiránduláson, mely a természet szerelmeseinek is kitűnő választás. Reggeli után Arzachena felé indulunk, majd felszállunk egy különleges vonatra. Az autentikus Zöld Vonat egy igazi kuriózum azoknak, akik szeretik a természetet és mindezt egy olyan vonatkocsiból csodálhatják, mely fából épült, és még a háború előtti időkre nyúlik vissza az eredete. Átszeljük Szardínia magasabban fekvő vidékeit, feltárul a sziget belseje. Olyan helyeket láthatunk ezáltal, melyek autóval nem megközelíthetőek, hiszen errefelé nincs kiépített úthálózat. A kisvonattal megtett út során rácsodálkozunk a sziget második legnagyobb mesterséges tavára, melyet 1927- ben hoztak létre. A vonat végállomása az 1300 méteres Limbara hegy ölelésében megbúvó kisváros Tempio Pausania, melynek épületei Korzika építészetét tükrözik. Nemrég vendégeket hívogató, új színezetet kapott a kisvároska, hiszen az utcák kövezetét egy művészeti kezdeményezés keretében különböző színekre festették. Sétát teszünk az ódon utcákon, ellátogatunk a főtérre, megcsodáljuk egyedülálló kerámia és gasztronómia boltjait. A késő délutáni órákban újra vonatra szállunk és az esti órákban visszaérünk szálláshelyünkre. Visszatérünk a szállodába. (Ár közlekedéssel vonatjeggyel: 35 EUR/fő)

5. nap: Korzika – Bonifacio  - hajókirándulás- fürdőzési lehetőséggel

Szabadprogram, strandolás, vagy egész napos fakultatív kirándulás, melynek keretében Korzikára látogatunk. Korzika, ez a sokszínű sziget, Szardíniától 12 km- re helyezkedik el, ahol ugyanúgy megtalálhatóak a fenyőerdők, a havas hegycsúcsok, mint a trópusi tájakra emlékeztető hófehér homokos partok. Egyórás hajóút vár ránk, mely a hírhedt - majd kiderül miért - Bonifacio szorost szeli át. Első állomásunk a fehér mészkősziklára épült és azon magasodó középkori város, Bonifacio, melyet a szaracénok ellen alapítottak és nevét a toszkán őrgrófról, Bonifácról kapta. Ez a kis csoda a Világörökség része. Meredek lépcsőkön gyalogosan járjuk be ezt a középkori épületekkel és bástyákkal tarkított várost. Óvárosa egy magas sziklafalon húzódik. Sétánk először a Fellegvárhoz, Cittadellához vezet, majd a sétát tovább folytatva eljutunk - a legenda szerint egyetlen éjszaka alatt kifaragott - 1420 - ban épült Aragon lépcsőhöz.  Az óváros templomai, kis utcácskái, az ajtó nélküli házak nyűgöznek le minket, mely egyikében még Napoleon is lakott. Nem maradhat ki a Genovai kapu sem, mely az egyetlen bejárata volt a városnak hosszú évszázadokon keresztül. Sétánk után szabadidő, vásárlási - és idő függvényében fürdési lehetőség. A nap végén kompra szállunk, és visszahajózunk Szardíniára. Érkezés az esti órákban a szállodába. (Ár hajójeggyel: 70 Eur/fő)

7. nap: Castelsardo – időutazás a Hold völgyébe - Olbia

Reggeli után különleges kirándulást teszünk az egyik legszebb középkori kisvárosba, Castelsardo-ba, de előtte útközben rácsodálkozunk Szardínia híres gránitformációjának egyikére, az Elefánt sziklára. A panoráma és a középkori városfallal körülvett borgo egészen kivételes, bárhonnan is érkezünk, így méltán nyerte el Olaszország egyik legszebb települése címét. A Castel Genovese néven emlegetett erődítményt falának tetejéről csodálatos panoráma nyílik az Asinara-öbölre, mely sokáig Szardínia legfontosabb északi védelme és kikötője volt. Séta a kicsi főtéren, a Piazza Municipio-n, és tovább ismerkedünk a látnivalókkal, többek között a 12. században épült Santa Maria delle Grazie templommal, melynek nincs homlokzata, és egyben a Nagyhét körmenetének kiindulási pontja. A sétánk után szabadidő és vásárlási lehetőség a megannyi boltocska választékából. Castelsardo egy időutazás is egyben, melyet nem szabad kihagyni. A várost elhagyva elindulunk egy természet által alkotott különleges rituálék helyszínére, Capo Testa-hoz. Bizarr formájú sziklák jellemzik, ahol a szél az úr és a világítótorony az egyetlen fényforrás. Capo Testa az a félsziget, ahol egy érdekes világ található, melynek neve a Hold Völgye. Azt mondják, ez a világ egyik utolsó hippi paradicsoma. A hatvanas években kapta a nevét, és a mai napig sokan választják szertartásokhoz. Édesvizű patakja, csodálatos növényzete és apró öblei valóban hatásuk alá kerítenek. Remek kilátás nyílik innen a Korzikához tartozó Lavezzi szigetekre. A délutáni órákban utazás a komphoz, behajózás, az éjszakát a kompon, lefoglalt kabinokban töltjük (alvási lehetőséggel). 

8. nap: Livorno-Budapest

Reggeli után kompkikötés, majd hazaindulunk Budapestre autóbusszal. Érkezés a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Szardínia és Korzika csodáihoz, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére