Körutazás Kelet-Törökországban, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Kappadókia és az Ararát-hegyek

Ajánlat kód: 35556
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

499.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35556

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Kelet-Törökország, rejtélyes világát, Kappadókiát, a Noé és Ábrahám-emlékhelyeket, a Nemrut- és az Ararát-hegyet!

Időpontok

  • 2023. szeptember 21 - október 03: , 499.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy illetékkel
  • BBP biztosítás
  • Közlekedés külön busszal
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és a program szerinti étkezések: 250 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás: 6.995 Ft (a bruttó alapárra)
  • A 6. napi fakultatív program: 25.500 Ft (Harran)

Felár

  • Egyágyas felár: 168.000 Ft
  • 15-19 fő közötti létszámfelár: 29.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Nevsehir (Kappadókia)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, isztambuli átszállással Nevsehirbe. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kappadókiában.

2. nap: Kappadókia – Zelve

Reggeli után utazás Kappadókia mesevilágába. Egésznapos kirándulás a legszebb tufakúpok és barlanglakások közt. Zelve tündérkéményei, a Devrent-völgy és Üchisar szürreális természeti formái és sziklaerődje, mesebeli tufacsipkék, gombák és képződmények közt. Vacsora. Szállás Kappadókiában.

3. nap: Kappadókia – Göreme

Hajnalban fakultatív programlehetőség: hőlégballonos panoráma-túra Kappadókia lélegzetelállító tájai felett. (A program időjárásfüggő, ára kb. 220 EUR/fő, a helyszínen fizetendő.) Reggeli, majd egész napos kirándulás Kappadókia ismert és rejtve őrzött látnivalóihoz. Föld alatti városok, UNESCO Világörökség templomegyüttes és barlanglakások, Cavusin ősi település emlékei, Ortahisar tufába vájt, látványos “kastélya”, majd egy különleges görög falu szerepel a programunkban. Délután ellátogatunk a környék egyik legnagyobb szőnyegszövő műhelyébe. Vacsora. Szállás Kappadókiában.

4. nap: Nemrút-hegy

Reggeli után utazás a Nemrút-hegyhez, mely Törökország egyik legkülönlegesebb helye, aki ide ellátogat, életre szóló látványban, élményben lesz része. I. Antiochus király az I. században görög és perzsa istenek szobrait emeltette a 2000 méter magas hegyen, melyek maradványai a mai napig is megtekinthetőek. Naplemente a hegyen, a misztikus, hatalmas istenszobrok közt. Vacsora. Szállás a Nemrút-hegynél.

5. nap: Nemrút – Gazinatep – Sanli Urfa

Reggeli után Sanli Urfa városa felé haladva megállunk a monumentális Atatürk-gátnál, a Tigris és Eufrátesz medencéjében, az egykori Felső-Mezopotámia területén. Továbbutazás Gaziantepbe, ahol meglátogatjuk a Zeugma-Gaziantep Régészeti Múzeumot, ahol a világ egyik legnagyobb mozaik kiállítása található. Érkezés Sanli Urfába a délutáni órákban. Vacsora. Szállás Sanli Urfában.

6. nap: Harran – Sanli Urfa

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: felfedezzük Harrant, mely a mezopotámiai időkből ismert, ősi hely, méhkaptárra emlékeztető vályogkúpjait ma is lakják. Ábrahám próféta családja élt itt, majd a világ első iszlám egyetemének adott otthont. Ezt követően Göbekli Tepe régészeti lelőhelyéhez utazunk, mely kevesek által ismert, mégis hatalmas jelentőségű: itt található az első, ember által létrehozott vallásos építmény, mely korban megelőzi Stonehenge köveit és az egyiptomi piramisokat is. Délután Urfa különleges hangulatú városában felkeressük a bibliai helyeket, a Szent Halastavat, a Citadellát, majd idő függvényében barangolás Urfa ősi bazárjában. A szűk kis utcákban sétálva bármit meg lehet vásárolni a dohánytól elkezdve a gyönyörűbbnél gyönyörűbb kézműves termékekig. Érdemes megkóstolni Urfa különleges ételeit, csemegéit és italait is. (A program ára: 25.500 Ft.) Vacsora. Szállás Sanli Urfában.

7. nap:  Mardin

Reggeli, majd utazás Mardinba, mely a legszebb ezüstmunkákról híres. Megtekintjük a Sáfrány Monostort, a szír ortodox pátriárka ma is működő központját, mely az egyik legősibb keresztény kolostor és zarándokhely, valamint a Szent (Mor) Gábriel kolostort. Ezt követően ellátogatunk az Isa Szultán által építtetett Zinciriye medreszhez. Vacsora. Szállás Mardinban.

8. nap: Diyarbakir

Reggeli után áthaladva az Eufrátesz felett utazás a fekete bazaltból épült, 5000 éves történelmű Diyarbakirba, mely a világ egyik legősibb városa. Séta az erődített városban a Ulu Mecsethez, megtekintjük a fekete kettős falrendszert, majd látogatás a bazárban. Vacsora. Szállás Diyarbakirban.

9. nap: Van-tó

Reggeli, majd utazás a krátertavak és 3000 m magas, egykori vulkán uralta vidéken át, nomád pásztorok lakhelyéül szolgáló, festői tájon Vanba. A középkorban a város melletti tavat Örményország tengerének hívták, ma a Van-tó Törökország legnagyobb tava. Felszínét számos sziget képe töri meg, melyeken örmény templomokat, monostorokat alapítottak. Látogatás a legjobb állapotban megmaradt, csodásan díszített, ősi Szent Kereszt templomban, melyet a X. században az örmény király építtetett. Vacsora. Szállás Vanban.

10. nap: Dogubeyazit – Isha Pasa Palota – Muradiye-vízesés – Kars

Reggeli után kirándulás az Ararát-hegy vidékén. Útban Dogubeyazit felé az Ararát fenséges, hósapkás látványában gyönyörködhetünk. A Biblia szerint Noé bárkája az Ararát-hegyen kötött ki. Fotószünet a Muradiye-vízesésnél, majd a lélegzetelállító Isha Pasa Palotát nézzük meg. Törökország egyik legszebb palotáját a XVII. században építették, gyönyörűen harmonizálnak benne a szeldzsuk, grúz, török, perzsa és örmény elemek, így teremtve meg az igazi ezeregy éjszaka-hangulatot. Az Ararát-hegy szikláin ülő palotából elénk tárul az egész zöldellő Anatóliai-fennsík. Délután utazás Karsba. Vacsora. Szállás Karsban.

11. nap: Kars – Trabzon

Reggeli, majd utazás a Fekete-tenger partján fekvő Trabzonba, mely a XIII-XV. században a Trapezunti Császárság székhelye volt. Érkezés után szabad program, a környék egyéni felfedezése, bazárlátogatás. Vacsora. Szállás Trabzonban.

12. nap: Trabzon – Sümela kolostor

Reggeli, majd kirándulás a Trabzontól nem messze, egy hegyoldalba épült Sümela kolostorhoz*. A mára már elnéptelenedett kolostor barlangtemplomát az V. században alapították. A templom falán pompázó lélegzetelállító freskók megérik a lépcsők kicsit fárasztó megmászását. Délután visszautazás Trabzonban, ahol megtekintjük a Hagia Szofia* bizánci templomot. Vacsora. Szállás Trabzonban.

13. nap: Trabzon – Isztambul – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés a menetrendtől függően.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Kelet-Törökországban, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Kappadókia és az Ararát-hegyek

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére