Körutazás Iránban, az egykori Perzsiában, repülővel, félpanzióval, belépőkkel – irány Teherán, Siráz és Perszepolisz romvárosa

Ajánlat kód: 38509
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

369.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38509

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az egykor tündöklő birodalmat, Perzsiát, vagyis a mai Iránt!

Időpont

  • 2021. április 24 - május 2.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás Budapest – Teherán / Siráz – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Dohában. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
  • Szállás egyszerű helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós-WC-s szobáiban.
  • Félpanzió (a 2. nap reggelitől a 8. nap vacsoráig)
  • Belépők
  • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illeték: kb. 156.000 Ft (Az indulásig változhat!)
  • Vízumdíj: kb. 20.000 Ft
  • Vízum ügyintézési díj: 5.000 Ft
  • Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40 EUR
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %

Felár

  • Egyágyas felár: 96.300 Ft

Program

1. nap: Budapest – Teherán

A délelőtti órákban elutazás menetrendszerinti repülőjáratokkal, átszállással Irán fővárosába, a mintegy 14 millió lakosú Teheránba. Érkezés a késő esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Teheránban.

2. nap: Teherán

Városnézés TEHERÁN-ban: látogatás az ősi Perzsia 2500 éves történelmének emlékeit bemutató Archeológiai múzeumban, majd a Nagybazár következik a Sah mecsettel, végül a 18-19. századi Golesztán palota. A qádzsárkori régi Teherán elbűvölő palota-együttese az UNESCO világörökség része. A nap végén a modern főváros legújabb építészeti ínyencségéhez indulunk: séta a számtalan díjat nyert, 2014-ben átadott futurisztikus Tabi’at hídon, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk a városra. Szállás Teheránban.

3. nap: Kásán – Natanz – Iszfahán, „A világ fele”

Elutazás KÁSÁN-ba, a rózsavízéről elhíresült ősi iráni oázisvárosba. A rózsavíz az indiai, arab és perzsa konyhaművészet egyik legfontosabb ízesítő anyaga. Séta az egykori koronázási helyszínként is ismert, természetes forrású kútjairól is nevezetes Fín kertben. Ez a történelmi perzsakert méltán világörökségi helyszín. Ezt követően látogatás egy dúsgazdag kásáni kereskedő, Broudzserdí házában. A program után továbbutazás ISZFAHÁN-ba, útközben megállunk NATANZ-ban a Péntek mecsetnél. Szállás Iszfahánban.

4. nap: Iszfahán – a Kelet Párizsa

Egész napos városnézés ISZFAHÁN-ban, Irán talán legtöbb látnivalójával rendelkező városában: séta az Imam téren, látogatás az Ali Qapou palotában, és az iszlám építészet remekműveinek számító Imam és Sheikh Lot Follah mecsetekben. Rövid vásárlási lehetőség a térről nyíló nagybazárban. Délután látogatás a Chehel Sotun palotában, majd a város folyóján átívelő hangulatos, régi hidak megtekintése. Szállás Iszfahánban.

5. nap: Iszfahán – Jazd

Reggeli után látogatás az örmény negyedben található Vank Katedrálisban, mely Iszfahán egyik legnagyobb és legszebb temploma, majd a Péntek mecset megtekintése következik. Továbbutazás a végtelen sivatagon keresztül Irán és a világ egyik legrégebbi óvárosával büszkélkedő JAZD-ba. Útközben rövid megálló fotózás erejéig egy karavánszerájnál. Szállás Jazdban.

6. nap: Jazd

Egész napos program a Selyemút leghíresebb iráni városában JAZD-ban: reggelit követően látogatás a Hallgatás tornyainál, a régi zoroasztriánus temetőhegyeknél a sivatag peremén. Ezt követően megnézzük Irán legfontosabb zoroasztriánus tűzszentélyét, ahol több mint ezernégyszáz éve lobog a szent tűz. A szentély mellett álló zoroasztriánus múzeumban megismerkedünk az ősi monoteista vallás hagyományaival. A városnézés folytatása az Amír Csakhmáq téren, séta a 15-19. századból eredő síita emlékek között. Látogatás a Doulatábád kertben, a 18. századi Jazd kormányzói rezidenciáján és díszkertjében, ahol Irán legmagasabb széltornya emelkedik (világörökség), a 14-15. századi ’gótikus’ jazdi Nagymecset megtekintése, ahol Irán legmagasabb minaratjei állnak. Séta a jazdi óváros forgatagában, barangolás a Selyemút agyagsikátorainak végtelen labirintusában. Szállás Jazdban.

7. nap: Paszargadai – Perszepolisz – Siráz

Egész napos régészeti kalandtúra Dél-Iránban! PASZARGADAI: az Óperzsa (Akhamenid) Birodalom alapítójának, Nagy Kürosz király mauzóleumának megtekintése (világörökség), rövid séta a paszargadai régi kert maradványainál (világörökség). Utunkat folytatva megállunk NAQS-E ROSZTAM bámulatba ejtő hatalmas sziklafalánál, ahol több perzsa uralkodó, többek között Dareios, valamint Xerxész kőbe vájt sírhelye látható, gigantikus elámi és szászánida domborművek sokaságával együtt. A nap fénypontjaként PERSZEPOLISZ (világörökség), a leghíresebb ókori iráni régészeti terület meglátogatásával zárul a nap. A Kr.e. 6-4. századi fantasztikus óperzsa palotavárost legendás királyok, Dareios és Xerxész építették. Séta az egykori főváros romjai között. Érkezés SIRÁZ-ba az esti órákban, szállás.

8. nap: Siráz, a perzsa paradicsom

Egész napos városnézés Irán egyik legszebb városában, SIRÁZ-ban: a középkori eredetű Eram kert (világörökség), a csodálatos kerámiáiról és színes üvegablakairól elhíresült Naszír al-Molk mecset, a 19. századi Sirázi kormányzói rezidenciaként ismert Nárendzsesztán palota és park megtekintése. Ezt követően látogatás a 14. században élt Háfiz, a leghíresebb perzsa költő mauzóleumánál és díszkertjében. Délután során a Karím Khán Siráz közepén fekvő gigantikus erődje és a Vakíl mecset misztikus oszlopcsarnoka következik. A nap végén megnézzük a Sirázi bazárt, ahol szabadidő és vásárlási lehetőség is lesz. A szállodai szobát az éjjeli repülőtéri transzferig használhatják utasaink.

9. nap: Siráz – Budapest

Az éjjeli órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a reggeli órákban a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Iránban, az egykori Perzsiában, repülővel, félpanzióval, belépőkkel – irány Teherán, Siráz és Perszepolisz romvárosa

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére