Körutazás Görögországban, az ókori Hellasz szépségei nyomában, busszal, félpanzióval, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44494
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

405.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 44494

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az ókori Hellasz szépségeit!

Időpontok

  • 2024. Szeptember 08 - 16.: , 405.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítást
  • Belépők ára: kb.: 167 €

Felár

  • Egyágyas felár 139.000 Ft

Program                  

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán hala­dunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség majd határátlépés Szerbiába. Néhány órás buszozás után megérkezünk Belgrádba. Rövid séta keretében megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erő­dítmény volt. Itt aratott világraszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456 ban. Belgrád után még 300 km-t haladunk déli irányba és akkor érjük el szállásunkat. Vacsora.

2. NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – OLÜMPOSZI RIVIÉRA

A reggeli után buszra szállunk, majd kicsit hosszabb utazás és két határátlépés után Görögországba érkezünk. Folytatjuk utunkat déli irányba és a délutáni órákban megérkezünk szál­lásunkra, mely Paralia környékén lesz. Aki szeretne, délután még megmártózhat a tengerben, sétálhat a tengerparton, vagy kipróbálhat valamilyen helyi specialitást.

3. NAP: PARALIA – METEORÁK – PÁTRAS

Délelőtt, az első megállóhelyünk a méltán híres Meteora kolos­torok lesznek. Itt huszonnégy bizánci kolostor található, ebből mi csak kettőt tekintünk meg. Érdekesség, hogy 1920‑ig a kolostorokat csak létrákon lehetett megközelíteni, azon­ban a második világháború után már lépcsőket is építettek, így a látványosságok könnyebben megközelíthetővé váltak. Programunk befejeztével buszra szállunk és a szálláshelyünkre megyünk. Átkelünk a monumentális hídon a Korinthoszi-öböl felett, így érkezünk a Peloponnészoszi-félszigetre, ahol első megállónk Patras városa lesz. A város már az ókori időkben is jelentős volt és manapság is pezsgő idegenforgalommal bír. Itt lesz a szállásunk is.

4. NAP: PÁTRAS – OLÜMPIA

Pátras védőszentje Szent András, akinek tiszteletére hatal­mas bazilikát emeltek. Ez Görögország legnagyobb görög ortodox temploma. Belsejét csodásan megfestett ikonok és meg­művelt csillárok díszítik. Ennek megtekintésével kezdjük napun­kat. Következő megállónk Olümpia lesz. Ez a város volt az ókor egyik legfontosabb eseményének, az olimpiai játékoknak a szín­helye. Megtekintjük az ókori játékok helyszínét, több ezeréves épületek romjait, a futópályát, sőt idegenvezetőnk megmutatja azt a helyet is, ahol négyévente meggyújtják az olimpiai lángot. Ezután megnézzük a város múzeumát, aminek legjelentősebb darabja Hermésznek, az istenek hírnökének szobra. Programunk végeztével a szállásunkra utazunk, amely Olümpia közelében lesz.

5. NAP: MÜKÉNE – NAPFLION – EPIDAVROSZ

Olümpiából a Peloponnészosz-félszigeten keresztül a 3.500 éves városhoz, Mükénéhez utazunk. Érkezésünk után megtekintjük a fellegvárát, amely uralta a környéket. Az újkori Görögország első fővárosának, Napflionnak az érintésével haladunk a legépebben megmaradt ókori színház és szanatórium: Epidavrosz felé. A színházban a remek akusztikát is ki lehet próbálni. Argoliszi körutunk végén szállásunkra utazunk.

6. NAP: ATHÉN

Reggel a görög főváros, Athén központjába indulunk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a várossal. Megtekintjük többek között az Újkori Olimpiai Stadiont, az Akadémiát, a Dionüszosz színházat és Zeusz temp­lomát. A látnivalók visszavezetnek minket Archimédesz korába. Természetesen bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és annak környékét is. Az akropolisz szó jelentése felső város, ami való­jában a létesítmény városban elhelyezkedő helyzetére utal. Görögországban számos Akropolisz épült, de ez az athéni a legnagyobb és legjelentősebb. Meglátogatjuk az Új Akropolisz Múzeumot is, ami számos ókori görög emléket rejt magá­ban. Szabadidőnk során lesz lehetőség a vásárlásra is és meg­kóstolhatjuk a görögök egyik legismertebb ételét, a gyrost is. Szállásunk Athénban lesz.

7. NAP: DELPHOI – OLÜMPOSZ

A reggelit követően Apollón híres jóshelyére, Delphoiba láto­gatunk el. A jóshely helyszínét azért választották ki éppen itt, mivel egy kábító gázokat árasztó nyílás fölé épült, így a jósoknak könnyebb volt elérniük a megfelelő elmeállapotot. Ezek a gázok a hiedelem szerint a Föld méhéből áradtak. Az archaikus időkben a települést a „Föld köldökének” tartották, ez volt a világ közepe. Az Apollón templom szívében égett az örökmécses, melynek lángját Prométeusz lopta el az Olümposzról az embereknek. Többek között eme templom és az ókori színház romjai között fogunk sétálni. A hangulat magával ragadó lesz. Mitológiai és vallási emlékek tucatjával ismerkedhetünk meg. Folytatjuk utun­kat, és Thesszaloniki közelében elfoglaljuk szállásunkat.

8. NAP: THESSZALONIKI – SZERBIA

Reggeli után Thesszaloniki központjában buszos és gyalogos városnézést tartunk. Megismerhetjük milyen sűrű, zsongó, de mégis szép város Thesszaloniki. Megnézhetjük a város neve­zetességeit, a Fellegvárat, Dimitriosz-bazilikát, Galeriusz-diadalívet és a Fehér-tornyot, mely a történelem során számos különböző nevet viselt. Leginkább börtönként funkcionált, de a XX. században ez a funkciója megszűnt, és a későbbiek­ben a város politikai és kulturális központja lett. Thesszalonikit elhagyva határátlépések után érkezünk a szerbiai szállásunkra.

9. NAP: SZENDRŐ – SZEGED – BUDAPEST

Reggel folytatjuk utunkat hazafelé. Útközben megállunk és megtekintjük a Duna jobb partján található Szendrő várát. A Délvidék jelentős erődje volt már a törökidőkben is. Több bás­tyát is emeltek nagy erődítményhez. A vár megtekintése után folytatjuk utunkat, – határátlépés függvényében –, Szeged érin­tésével 21 óra körül (±30 perc) érkezünk Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Görögországban, az ókori Hellasz szépségei nyomában, busszal, félpanzióval, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére