Körutazás Bosznia-Hercegovina kincseinek nyomában, buszos utazással, reggelivel – vár Medugorje, Mostar, Szarajevó és Kravica-vízesés

Ajánlat kód: 35599
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

104.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35599

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Bosznia-Hercegovina történelmi városait és mesébe illő tájait!

Időpontok

  • 2024-05-01: , 104.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 3 éjszaka szállás a program szerint
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 2.800 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 2,8%
  • Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.200 Ft/fő
  • Idegenforgalmi adó: 2 EUR/fő/éj

Belépők (változhat)

  • Jajcei vár 2,5 EUR
  • Jajce vízesés 4 EUR
  • Kravica vízesés 10 EUR
  • Radimlja 2 EUR
  • Pocitelj 2,5 EUR
  • Blagaj, kolostor 5 EUR
  • Mostar múzeum 3 EUR
  • Visoko 11 EUR 
  • Szarajevó, dzsámi 2,5 EUR
  • Szarajevó, szerb templom 2,5 EUR
  • Travnik 2,5 EUR
  • Mostar helyi idegenvezetés 3 EUR
  • Kötelező bosnyák belépési illeték (helyszínen fizetendő: 10 EUR)

Felár

  • Félpanzió: 15.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest- Déli pályaudvar- Koronaör köz 05:15
  • Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút 
  • Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút
  • Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút 

Program

1. nap: Budapest-Jajce-Medjugorje
 
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban a Dunaújváros-Paks-Szekszárd útvonalon. Vár a vadregényes, keleties hangulatú Bosznia-Hercegovina, ahol természeti szépségek, festői városok fogadják a látogatókat. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Jajce hegyek között elterülő festői kisvárosába, mely a képek tanulsága szerint már a múlt században megragadta Csontváry Kosztka Tivadar képzeletét. Városnézés a főbb látnivalókkal, majd továbbutazás a Mostar-Medjugorje útvonalon. A vadregényes Neretva-folyó szépséges völgyét átszelve érkezünk el a Csodák városába, Európa egyik leghíresebb zarándokvárosába, ahol 1981 júniusában hat fiatalnak megjelent a Szűzanya.  A csodás látomások, gyógyulások hírére zarándokok sokasága érkezett az egykori kis faluba, mely a „világ gyóntatószékévé” vált, és zarándokok ezrei érkeznek évről-évre a városba. Szálláshely elfoglalása Međugorjéban, majd vacsora után, esti séta lehetőség a városközpontban. (Szállásunk időponttól függően panzióban vagy ***szállodában lesz. Szállásaink mindegyike a városközpontban található, hivatalos besorolástól függetlenül igényes és kényelmes elhelyezést biztosít Utasaink számára.

2. nap: Kravica-Pocitelj-Radimlja-Blagaj-Mostar-Szarajevó

Reggel megtekintjük a Kravica vízesést, mely az ország egyik legfontosabb természeti kincse. Megpihenünk a Trebizat folyó által létrehozott földi paradicsomban majd a hegyoldalba épült festői kisváros, Pocitelj következik. Počitelj városa a Neretva folyó partján épült és stratégiailag kiemelt jelentőséggel bírt évszázadokon keresztül. A kopár hegy tetején magasodó erőd és a hozzá tartozó Kulina torony egyike a legrégebbi védelmi célokat szolgáló épületeknek egész Boszniában. Az óvárosba felkapaszkodva egyedülálló kőházak sora egyedülálló, gyönyörű belső udvarok fogadnak. Következő látnivalónk Radimlja középkori temetője, ahol a környék legcsodálatosabb és legmisztikusabb műemlékeit tekinthetjük meg. Ezután folytatjuk utunkat Blagaj városába, mely rövid ideig Hercegovina független uralkodóinak székhelye volt. Megtekintjük a festői környezetben található Buna különlegesen bővizű forrása fölé épített pihenőházat, kolostort, melyet a legenda szerint a táncoló dervisek alapítottak. Utolsó megállónk Bosznia legkeletiesebb városa, Mostar. Hercegovina fővárosa a Hajrudin által tervezett öreg hídjáról vált világhírűvé, mely a Világörökség része. Városnézés a Balkán-félsziget egyik legszebb városában, ahol az ország jelképénél, a híres Öreg hídnál a hídugrók bátorság próbáját is megtekintjük. A keleties hangulatú óváros, a bazár színesen csillogó portékái, a Neretva türkizkék vize és a felette átívelő világhírű híd, az ősi mecsetek látványa, és a müezzin hangja örök emlék marad a látogatók számára. Este a szállás elfoglalása Szarajevóban, vacsora a szállodában. (2 éj ****szálloda)

3. nap: Szarajevó-Visoko

Városnézés Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A város rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az érkezőt. Az óváros kanyargó utcáiban és az ottani bazárokban számos érdekes dísztárgy és kulináris élvezet közt válogathatnak a látogatók. Szabadidő, vásárlási lehetőség a bazárban, majd délután kirándulás a bosnyák piramisok érdekes és sokat vitatott vidékére. Visokoba, az egyik legrégebbi bosnyák városba látogatunk, amely a nemrégiben felfedezett piramisokról vált világhírűvé. A Nap piramis alatt futó kacskaringós alagútrendszer látogatható részének megtekintése, ahol lefotózhatjuk az itt felfedezett rovásírások maradványait is, majd visszautazás Szarajevóba.

4. nap: Szarajevó-Travnik-Budapest

Reggeli a szállodában, majd hazautazás. Útközben városnézés az Európa Isztambuljaként is emlegetett Travnikban, ahol legfontosabb látnivalónk az ország egyik legszebb dzsámija, a Tarka Dzsámi, melynek földszintjén valamikor vásárcsarnok működött. A hegyekkel körülvett városban született a Nobel díjas Ivo Andric is. Legismertebb regénye, a Híd a Drinán, másik népszerű műve pedig a Travniki krónika, mely szülővárosában játszódik. Városnézésünk után, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Körutazás Bosznia-Hercegovina kincseinek nyomában, buszos utazással, reggelivel – vár Medugorje, Mostar, Szarajevó és Kravica-vízesés

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
32 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére