Körutazás az ősi inkák földjén, Peruban, repülőjeggyel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Lima, Cusco, a Macchu Picchu és a Nazca-vonalak

Ajánlat kód: 35574
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.394.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35574

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Eredj az ősi inka civilizáció nyomába egy felejthetetlen perui körutazáson!

Időpontok

  • 2023. november 18 - november 30.: , 1.394.000 Ft
  • 2024. március 12 - március 24.: , 1.394.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Nemzetközi és belső repülőjegy illetékkel
  • BBP utasbiztosítás
  • Helyi közlekedés külön buszokkal, kisbuszokkal, hajóval, vonattal
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Az ár nem tartalmazza

  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 210 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás: 23.660 Ft (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és az illetékekre)
  • A 3. napi fakultatív program: 58.000 Ft (Nasca vonalak)
  • Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Felár

  • Egyágyas felár: 188.000 Ft
  • 17-21 fő közötti felár: 36.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Lima

Elrepülés Budapestről átszállással Peru fővárosába, Limába. Étkezések a repülőgép fedélzetén. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Limában.

2. nap: Lima – Pachacamac – Paracas – Ballestas-szigetek – Nasca

Korai indulás délre. Útközben megtekintjük Pachacamac-ot, az ősi – már jóval az inka kultóra előtt is – legfontosabb perui zarándokhelyet. Megérkezés Paracasba, ahol hajóra szállunk és áthajózunk a Ballestas-szigetekhez – a mini Galapagoshoz –, amely ezernyi fóka otthona. Gazdag élővilágát színesíti a számos vadon élő madárfaj, szárazföldi- és tengeri emlősök és a veszélyeztetett Humboldt-pingvinek, amiket hajóutunk során megpillanthatunk. Ha szerencsénk van, láthatunk delfineket és bálnát is. A hajóból pillantást vethetünk egy a Nasca vonalakhoz hasonló, sziklába vájt, rejtélyes geogliph rajzra, melynek eredetéről ma is sok tudományos vita folyik; a legvalószínűbb elmélet, hogy az egykor itt élt Paracas törzs tagjaitól származik, de miértjét továbbra is homály fedi. Napközben ebéd. Továbbutazás Nascába, szállás Nascában.

3. nap: Nasca vonalak – Cantelloc vízvezetékrendszer – Chala

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: repülés kis gépekkel a nascai óriásrajzok felett, amelyek a világmisztikum központjában állnak felfedezésük óta. A Nasca vonalak az 1920-as években felfedezett, földbe vésett ábra- és vonalhálózat, az UNESCO Világörökség részét képezik. Az i. sz. I. évezredben fennállott Nasca-kultúra idejéből származnak. A több száz, olykor egymást metsző vonalak között nagyméretű állat- és növényfigurák rajza található. (A program ára: 38.500 Ft.). Napközben ebéd. Délután meglátogatjuk Cantellocnál a földalatti különleges vízvezetékrendszert, majd folytatjuk utunkat délre a Pánamerikai országúton. Megérkezünk egy tengerparti kisvárosba, Chala-ba. Pihenés a tengreparton (érkezéstől függően). Szállás Chala-ban.

4. nap: Chala – Arequipa

Reggeli után egésznapos utazás autóbusszal tovább a part mentén Arequipába, amely egyike Peru legszebb városainak, és 2300 méter magasan fekszik. A várost fehér vulkáni sziklákból építették. Napközben ebéd. Szállás Arequipában.

5. nap: Arequipa – Chivay

Reggeli, városnézés az UNESCO világörökség részét képező, „fehér város”-ként is emlegetett Arequipa belvárosában. Megtekintjük többek között a főteret, a Katedrálist, és ellátogatunk a 16. században épült Santa Catalina Konventbe. Napközben ebéd. Délután utazás Chivay-ba, a Colca-kanyon közelébe. Szállás Chivay-ban.

6. nap: Chivay – Colca-kanyon – Puno

Kora reggel kondorlesre indulunk a Colca-kanyonba, majd megtekintünk egy-két kisebb falvat is. Beleláthatunk a völgy sajátos népművészetébe és kulturájába. A városnézés után utazás a Titicaca-tóhoz, Punoba, útközben látogatás a Sillustani ősi temetkezési helyszínen, ahol inka temetési emlékeket és az inkák előtti időkből származó sírokat is találunk. Napközben ebéd, szállás Punoban.

7. nap: Titicaca Nemzeti Park

Reggeli után kirándulás a világ legmagasabban fekvő tavához, a 3812 méteren található Titicaca-tóhoz. Itt csónakokba szállunk, és áthajózunk az Uros indiánok egyedülálló úszó szigeteire. A Titicaca Nemzeti Park területén elhelyezkedő tavon kb. 40 úszó „totora” található. Ellátogatunk a Taquile-szigetre is, ahol a sziget kecsua indián származású lakói a mai napig erősen őrzik hagyományaikat. A sziget elsősorban a helyiek által készített ruhákról nevezetes. Nők és férfiak egyaránt készítik ezeket a ruhákat és a közösség minden tagja hordja őket. Az őslakók textilművészetét az UNESCO felvette a szellemi kulturális örökségek listájára. Szállás Punoban.

8. nap: Puno – Cusco

Reggelit követően utazás a hatalmas hegyek között Cuscoba. Utunkat többször is megszakítjuk megállókkal. Útközben áthaladunk Pucará városkán, mely látványos régészeti terület, majd láthatjuk a Raqchi inka romokat és Andahuaylillas-i híres kápolnát, melyet az amerikai kontinens Sixtus-kápolnájának is szoktak nevezni. Napközben ebéd, szállás Cuscoban.

9. nap: Cusco – Macchu Picchu

Reggeli, majd egész napos kirándulás az inkák egykori szent városába, a Macchu Picchuhoz. Korai indulás vonattal Aguas Calientes városáig. Innen busszal kapaszkodunk fel a fenséges hegyormok közt megbúvó, lenyűgöző szellemvároshoz. Az Andok hegyláncai között elterülő, nehezen megközelíthető kis erődítésvárost 1450 körül Pacsakutek Jupanki inka király építette, majd lakói 1570-ben váratlanul elhagyták; ennek pontos okára a tudósok a mai napig nem találtak magyarázatot. Ezt követően a város majd’ 350 évig elhagyatottan állt, egészen 1911-ig, amikor újra felfedezték. Napközben ebéd, szállás Macchu Picchu Pueblo-ban (Aguas Calientes).

10. nap: Sacred Valley – Pisac – Cusco

Reggeli, majd egész napos kirándulás a „szent völgybe”, ahol az indiánok élete az évszázadok során szinte semmit nem változott. Ezt követően sétálunk Pisacban, a szintén inka romvárosban. A hatalmas kiterjedésű földművelő teraszok között elszórtan fekvő épületcsoportok közül a legnevezetesebb az ún. Intiwatana-csoport. Szabadidő az indián piacon, ahol helyi kézműves termékeket vásárolhatunk. Meglátogatjuk többek között Ollantayambot, az Urubama folyó partján csodálatos épségben megmaradt inka romvárost. Az inka város másik része a hegyoldalba épült teraszokból és azokon található épületegyüttesekből áll. Napközben ebéd. Délután ellátogatunk a Sacsayhuaman régészeti parkhoz, ahol egy hatalmas erőd maradványait csodáljuk meg. Felkeressük a Qengo templomkomplexumot, amely az inka időkben vallási szertartások helyszíne volt. Visszautazás Cuscoba és városnézés az „arany városban”, Amerika régészeti fővárosában, melyet a „világ köldökének” is neveznek: főtér, katedrális, Koricancha palota, Szt. Dominik konvent, stb. Szállás Cuscoban.

11. nap: Cusco – Lima

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Limába. Érkezést követően megkezdjük Lima felfedezését. Először a város pénzügyi központját keressük fel a modern San Isidro és Miraflores kerületekkel. A buszból megcsodálhatjuk a Huaca Pucllana, inka idők előttről származó piramis alakú templomokat, melyek túlélték a modern civilizáció terjeszkedését. A part menti sziklafalon futó Miraflores Maleconon végighaladva az óceán gyönyörű látványként tárul elénk. Városnézésünket Lima belvárosával és történelmi központjával folytatjuk, melyet az UNESCO 1991-ben vett fel a Világörökségek közé. A gyarmati időkből származó óváros a 16. században a spanyol koloniális központ volt. Látjuk a főteret, a katedrálist, a Plaza Mayort, az elnöki- és a püspöki palotát, a Városházát és a Desamparados vasútállomást. Felkeressük a San Martin teret, ahol a parkot körülvevő koloniális épületeken érdemes egy pillantást vetni a csodálatos fából faragott balkonokra. Látogatás a Szent Ferenc kolostorban, mely viszonylagos épségben vészelte túl az 1746-os nagy földrengést, és ma Lima egyik legrégebbi még használatban lévő temploma. Programunkat a híres Aranymúzeumban zárjuk, ahol a spanyol hódítók érkezése előtt virágzó aranyművesség jó néhány remek darabját csodálhatjuk meg. Napközben ebéd, szállás Limában.

12. nap: Lima

Reggeli, majd látogatást teszünk a Régészeti- és Antropológiai Múzeumban, ahol az őslakos indiánok történetéről, életmódjáról és kultúrájáról kapunk átfogó képet, a feltárt leletanyaggal szemléletesen illusztrálva. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezéses és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

13. nap: Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás az ősi inkák földjén, Peruban, repülőjeggyel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Lima, Cusco, a Macchu Picchu és a Nazca-vonalak

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére