Körutazás Algériában, 8 nap 3-4*-os szállodákban félpanzióval, repülőjegyekkel, illetékkel, programokkal, transzferekkel, belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34834
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

745.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34834

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Élvezd Algéria vendégszeretetét és ismerkedj az eddig felfedezetlen tájakkal, sokszínű városokkal és a gazdag történelmi-kulturális látnivalókkal!

Időpont

  • 2023.09.19 - 2023.09.26.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: szeptemberben kb. 125.000 Ft)
  • 7 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
  • az országon belüli repülőjegyeket és illetékeket
  • a megadott programokat
  • a helyszíni transzfereket
  • a szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • a vízumdíjat kb. 50 000 Ft
  • a borravalót kb. 70 EUR/fő
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár  170 000 Ft

Ismertető

Algéria egy turisták által felfedezetlen terület, csak nem régen indult el a nemzetközi turista forgalom. Nincs tömeg a látnivalóknál, nincs ipari turizmus! Olyan ország, ahol még az ismerősöd sem járt és ahol nem turistának fogod érezni magad, hanem vendégnek! Olaszország után a második olyan hely a világon, ahol a legjobban megmaradtak a Római Birodalom emlékei. Sajátos keveréke az arab és francia kultúrának, római kori és berber múltnak. Természeti sokszínűsége páratlan: mediterrán tengerpart olíva és narancs ligetekkel, hegyek hófedte csúcsokkal, sivatag oázisokkal, ahol a híres datolyát is termesztik!

Program

1. nap: Budapest – Algír 
Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Algéria fővárosába, Algírba. Érkezés után panorámás városnézés. Vacsora és szállás Algírban (2 éj).

Tervezett szállás: Hotel New Day  vagy hasonló

2. nap: Algír – Tipaza
A reggelit követően Tipazába utazunk, melyet föníciai kereskedők alapítottak. Minden itt élt népcsoport (pun, római, korai keresztény, föníciai, bizánci) a városban hagyta a kéznyomát: bazilikák, színház, fürdők, temető és mozaikkal díszített kőkoporsók láthatók az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló területen. Látogatás Kleopatra Selene, II. Juba feleségének rejtélyes sírhelyéhez (az épület építésének ideje és eredeti funkciója nem ismert), majd a hangulatos ősi kikötő felfedezése. A színház és a fürdők megtekintését követően visszautazás Algírba. Először az óvárost fedezzük fel, majd megnézzük a város legismertebb látványosságát, Algéria legnagyobb katolikus templomát, a Notre-Dame d’Afrique-ot. Ezután vacsora és szállás.

3. nap: Algír – Bou Saada
Reggeli után elutazás Bou Saadába, az Atlasz kopár vonulatai és a Chott el-Hodna sós tó között fekvő oázisba. Látogatás az Etienne Dinet Múzeumba, majd városnézés, végül a Ferrero malom megtekintésére kerül sor. Vacsora és szállás Bou Saadaban (1 éj).

Tervezett szállás: Hotel Caid  vagy hasonló

4. nap: Bou Saada – Tolga - Biskra - Ghoufi kanyon – Timgad
Reggeli után Biskra felé vesszük az irányt. A Chaiba völgyén áthaladva az első oázis Tolga, ahol a híres „Deglet Nour” datolyát termesztik. A "minden datolya királynőjeként" emlegetett autentikus algériai Deglet Nour datolya áttetsző világos színű és lágy tapintású, mézhez hasonló íze megkülönbözteti a többi datolyától. Itt vásárlásra nyílik lehetőség, majd folytatjuk utunkat Biskra festői oázisába, amely megtöri a végtelen homoksivatagot gyönyörű épületekkel és hatalmas datolyapálma ültetvényekkel. Érkezés után városnézés Biskrában, majd az Atlasz keleti vonulata, az Aures-hegység felé vesszük az irányt, ahol a lenyűgöző geológiai képződményekkel tarkított Ghoufi kanyon is található. A kanyon mentén meredek sziklafalakba vájt berber barlanglakások találhatók. Ezután Timgadba, az ,,észak-afrikai Pompeji”-be utazunk. Vacsora és szállás Timgadban (1 éj)

Tervezett szállás: Hotel Trajan vagy hasonló

5. nap: Timgad – Constantine
Reggeli után városnézés. A település a hálós szerkezetű városok egyik legszebb észak-afrikai példája, jelentős épületei a diadalív, a színház, a könyvtár, a bazilika és tizennégy fürdő. Ha időnk engedi, az ősi Lambesis romjait is megtekintjük. Vacsora és szállás Constantineban (1 éj).

Tervezett szállás: Hotel Novotel  vagy hasonló

6. nap: Constantine – Setif
Reggeli után városnézés Constantineban. A hegyek között fekvő várost szédítően mély szakadékok szelik ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak. Két hídra (Sidi M’Cid és a 175 m mély szurdok felett átívelő Mellah Slimane) felsétálunk a gyönyörű panoráma lefényképezésére. Majd megnézzük a város jelképét, a Rummel folyó két sziklás partját összekötő 27 ívű Sidi Rached viaduktot. Séta a Kasbah-on keresztül, megnézzük az Emir Abdelkader mecsetet (kívülről), majd  látogatás a Cirta Archeológiai Múzeumba. Továbbutazás Setifbe, városnézés. Vacsora és szállás Setifben (1 éj).

Tervezett szállás: Hotel Tadj Mouada vagy hasonló

7. nap: Setif – Djemila – Algír
Reggeli után utazás az i.sz. 1. század végén épült Djemilába. Az Észak-Afrika legépebben megmaradt római építészeti emlékeit őrző emlékhely két fórumot, szentélyeket, színházat, illetve lakó- és középületeket foglal magában. Gyönyörű hegyvidéki környezetben találhatók a világ talán legszebb római kori műemlékei: Septimius Severus temploma, Caracalla diadalíve, színház, Bacchus ház, termálfürdő, Cosinius piactér. Megnézzük a régészeti múzeumot is, mely híres a mozaik gyűjteményéről. A program végeztével továbbutazás Algírba. Vacsora és szállás Algírban (1 éj).

Tervezett szállás: Hotel New Day vagy hasonló

8. nap: Algír – Budapest
A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Algériában, 8 nap 3-4*-os szállodákban félpanzióval, belső repülőjegyekkel, programokkal, transzferekkel, belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére