Körutazás Algériában 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Algír óvárosa és az Atlasz-hegység csúcsai

Ajánlat kód: 35539
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

775.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35539

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a végtelen homokdűnék, a varázstalos tengeröblök és az Atlasz-hegység vidékét, Algériát!

Időpontok

  • 2022. szeptember 19-29.: , 775.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyek és reptéri illetékek üzemanyagfelárral (nemzetközi és belső)
  • BBP biztosítás
  • Közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • Vízumdíj: 33.000 Ft
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 160 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás : 10.850 Ft (a bruttó alapárra)
  • Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Felár

  • Egyágyas felár: 138.000 Ft
  • 11-14 fő közötti felár: 35.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Algír

Elrepülés Budapestről átszállással Algír városába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Algírban.

2. nap: Algír – Tipaza – Cherchell – Algír

Reggeli után felkeressük a csodálatos tengerparti Tipaza romvárosát, majd folytatjuk utunkat Cherchell-be, ahol megtekintjük a Régészeti Múzeum római kori gyűjteményét és az egykori birodalom megmaradt romjait. Visszafelé felkeressük a Juba II egykori mauritániai királyi mauzóleumát (Szeléné királynő sírjával). Visszaérkezés Algírba. Vacsora és szállás Algírban.

3. nap: Algír – Kasbah – Ghardaia

Reggeli, majd városnézés: Algír óvárosában, a Kasbah-ban, a tengerpartig ereszkedő Száhel-dombok oldalán terül el, és az UNESCO Világörökségek része. A Kasbah szűk, kanyargós utcácskák és festői házak alkotta útvesztő, két részre oszlik: a dombot koronázó felsőváros és a magaslat lábánál, a tengerparton elterülő alsóvárosra. Megtekintjük a város legrégebben épült templomát, a Szent Fülöp Székesegyházat, a mai Ketchaoua Mecsetet, majd felmegyünk a csodálatos kilátást nyújtó, neobizánci stílusban épült katolikus Notre-Dame d’Afrique székesegyházhoz. Következő megállónk az algériai függetlenségi háború hőseinek állított Mártírok emlékműve. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Ghardaia-ba. Vacsora, szállás Ghardaia-ban.

4. nap: Ghardaia – M’Zab völgy – El Oued

Reggelit követően megcsodálhatjuk a város nevezetességeit: megtekintjük a M’Zab Belvederét, a régi korokat idéző Beni Isguent és a csábító zöldség-, gyümölcs-, szőnyegpiacot is. Utazás El Oued városába. A Szahara homokbuckás területein (Eastern Erg) keresztül vezető utunk során láthatjuk Ouargla egyetemének modern kampuszait és a Touggourtot.  Touggourt valamikor egy önálló királyság székhelye, a Ben Djellab-dinasztia birodalmának fővárosa volt. A hatalmas és gazdag királyok palotáinak, kriptáinak maradványai ma is láthatóak az oázisvárosban. Érkezés El Ouedbe az esti órákban. Vacsora, szállás El Ouedben.

5. nap: El Oued – Biskra

Reggeli után rövid városnézés az ezerkupolás városban. Elnevezése onnan származik, hogy minden egyes lakóházát kupolaszerű tetővel fedtek be. Sidi Salem mecsetjének tornyából különösen szép látványt nyújt a vörösessárga homokbuckák övezte kis város. Továbbutazás Biskrába. Vacsora, szállás Biskrában.

6. nap: Biskra – Batna

Reggelit követően panoráma túrára indulunk. Biskra egy festői oázis, amely megtöri a végtelen homoksivatagot gyönyörű épületekkel és hatalmas datolyapálma ültetvényekkel. Megtekintjük a régi épületeket, kerteket, a vasútállomást és a helyi piacot. Délután továbbutazunk Batnába. Útközben a Rhoufi kanyon lélegzetelállító szépsége tárul szemünk elé. A völgyből kicsiny falvak tűnnek ki, melyeket a környező hegyvonulatok masszív falai fognak közre. A természeti erők és az erózió egy mély folyóvölgyet alakított ki, de a folyó a száraz évszakban nem látható a felszínen. Azonban a felszín alatt található víznek köszönhetően egy gyönyörű pálmaliget töri meg a sziklák kopárságát. 1902-ben a Transatlantique szállodalánc egy a sziklafalba vájt, tizennégy szobás hotel emeltetett ide, melynek ma már csak a romjai láthatóak, egykor azonban virágzó szálloda volt, még a híres francia színész, Louis de Funes is megszállt itt. A környék lakossága egészen a közelmúltig szintén a kanyon falába vájt házakban lakott. Vacsora, szállás Batnában.

7. nap: Batna – Timgad – Lambesis – Guelma – Constantine

Reggeli után utazás Timgad-ba, mely a hálós szerkezetű római kori városok különlegesen szép, észak-afrikai példája. Jelentős épületei a diadalívek, színház, könyvtár, és termálfürdők. A kiterjedt romterületet helyenként „észak-afrikai Pompeji”-ként is emlegetik. Meglátogatjuk Lambesis diadalívének romjait. Utunkat a hegyek között fekvő Constantine felé folytatjuk, de előtte felkeressük Hammam Meskhoutinine thermál forrását, ahol a forró gyógyvíz érdekes sóformációt alakított ki és az ősi Calamát, vagyis a mai Guelma igen jó állapotban lévő római kori színházát. Vacsora, szállás Constantine-ban.

8. nap: Constantine – Annaba

Reggeli után Constantine városát fedezzük fel, melyet szédítően mély szakadékok szelnek ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak. Constantine-t a „Hídak városának” is szokták nevezni. Sidi Rached, El Kantaradu és Sidi M’Sid a város ikonjai. Továbbutazás Annabába. Annabába érkezést követően gyalogos városnézésre indulunk. A város az ókori Hippona helyén épült, mely már az i.e. XI. században jelentős főníciai kikötőhely volt. Megtekintjük a Hippo Regius fórumot, a Szent Ágoston Bazilikát és a múzeumot. Vacsora, szállás Annabában.

9. nap: Annaba – Djemila – Setif

Reggeli után kirándulás Djemilába, melynek római kori romjai az UNESCO Világörökségek részét képezik. Az egykor itt található római települést, Cuicult, Nerva császár idején alapították, a ma itt található romok egy rendkívüli civilizációról tanúskodnak. Ez az egyik legszebben megmaradt római kori maradvány-együttes. Jól kivehető a város oszlopsorral övezett főútja, az egykori fórum, a kapitolium, a bazilika, a piac, a templomok, a régi fürdő, a diadalív és a színház. A látogatás végeztével utazás Setifbe. Vacsora, szállás Setifben.

10. nap: Setif – Algír

Reggeli után visszautazás Algírba, ahol felkeressük a csodás fikuszfákkal és bámulatos liánokkal tarkított és a világ egyik legszebb Le Jardin d´Essai du Hamma botanikus kertet. A kellemes séta után szabadidő Algír belvárosában, vásárlási lehetőség, a csodaszép fehér város egyéni felfedezése. Vacsora, szállás Algírban.

11. nap: Algír – Budapest

Reggelit követően transzfer a repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés menetrendtől függően Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Algériában 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Algír óvárosa és az Atlasz-hegység csúcsai

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére