Körutazás a smaragdzöld ír szigeten, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel és idegenvezetéssel – vár Dublin, a Kerry gyűrű, a Dingle félsziget és a Cashel szikla

Ajánlat kód: 35560
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

341.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35560

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a semmi máshoz nem hasonlítható, zöldellő ír táj szépségét egy kalandos körutazáson!

Időpontok

  • 2021. október 13 - október 19.: , 341.900 Ft
  • 2022. április 18 - április 24.: , 341.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyek reptéri illetékekkel
  • BBP biztosítás
  • Helyi közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban
  • Ír reggeli
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és program szerinti étkezések: 195 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás: 4.790 Ft (részvételi díjra, a repülőjegyre és a reptéri illetékekre)

Felár

  • Egyágyas felár: 94.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Dublin

Elrepülés menetrend szerinti járattal Írországba, Dublinba (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs). Érkezést követően városnézés az ír fővárosban. Látogatás a Trinity College-ban, mely Írország legrégebbi és legjelentősebb egyeteme, amit 1592-ben I. Erzsébet királynő parancsára alapítottak. Az egyetem impozáns könyvtára őrzi a világ legszebb könyvei közé sorolható középkori ír kódexek legértékesebb példányait, köztük a Kellsi Kódexet, mely az ír nemzeti örökség egyik legjelentősebb nyelvi emléke és az egyetem legértékesebb kézirataként van számon tartva. A könyvtár ma több mint 3 millió kötetet tartalmaz. A nagyteremben őrzik Írország legrégebbi épen maradt hárfáját, a 14-15. században készített Brian Boru-hárfát és az 1916-os forradalom kezdetén felolvasott függetlenségi kiáltvány egy példányát is. Meglátogatjuk a város büszkeségét, a Szent Patrik Székesegyházat, mely a legenda szerint ott épült, ahol Szt. Patrik a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Vacsora és szállás Dublin körzetében.

2. nap: Dublin - Athlone

Reggeli, majd rövid panorámás városnézést követően tovább indulunk Galway irányába. Út közben látogatást teszünk a Kilbeggani whisky lepárlónál, ahol miután megismerkedtünk a whisky készítés fortélyaival, meg is kóstolhatjuk ezt a helyiek körében (is) rendkívül közkedvelt italt. Az ír whiskyt (Irish Whiskey) árpa-, maláta-, és gabonawhiskyből keverik, és minimum három évig fahordóban érlelik. A meszelt falak, és a még mindig működő régi vízkerék különleges hangulatot adnak az épületnek. Délután továbbutazás, vacsora és szállás Galway körzetében.

3. nap: Galway – Limerick

Reggeli, majd városnézés Galwaybe a művészetek városába, mely kacskaringós utcáiról, kocsmáiról és hangulatos középkori negyedéről ismert. Galway a középkor óta a sziget egyik legforgalmasabb és leggazdagabb települése. Városnéző séta után indulás Clare megyébe. Utunk a Burren régión keresztül vezet, melynek mészkővel és pala rendszerekkel fedett fennsíkjai holdbéli tájat idéznek, mégis több mint 2000 növény- és virágfajnak adnak otthont. Útközben megállunk és sétát teszünk a fenséges Moher szikláknál, melyek az Atlanti-óceánból 215 méter magasba emelkedtek ki és több mint 8 km hosszan nyúlnak el Írország észak-nyugati partvidékén. Lenyűgöző innen a kilátás, tiszta időben láthatjuk a Galway öbölben fekvő Aran-szigeteket, sőt még Connemara lankás hegyeit, völgyeit is. Továbbutazás Shannonba, Vacsora, szállás Limerick körzetében.

4. nap: Limerick – Dingle félsziget – Kerry

Reggeli után folytatjuk utunkat a Dingle félszigetre. A tájat kelta és kora keresztény települések maradványai teszik változatossá. A félszigeten több mint 500 szerzetesi kő-kunyhó található; a szerzetesek a középkor folyamán ezekben az úgynevezett méhkas alakú kaptár kunyhókban laktak, melyek valamelyest védelmet biztosítottak számukra. A part menti utat mérföldeken keresztül homokos strandok övezik. A Dingle félsziget belsejében található a Gallarus imaház, a korai kereszténység egyik fontos emléke. Ez a 9. századi kápolna ennek az épülettípusnak egyetlen fennmaradt emléke. Érdekessége, hogy habarcs nélkül épült, formája egy felfordított csónakra emlékeztet. Továbbutazás a halászatáról nevezetes Dingle városba, amelyet Európa legnyugatabbra fekvő városának tartanak. Színes házaival, zsúfolt éttermeivel és nyüzsgő kocsmáival elkápráztatja az ide látogatókat. Vacsora, szállás Kerry körzetében.

5. nap: Kerry

Reggeli a szállodában. Indulás a „Kerry gyűrűjének” nevezett látványos útvonalon. A hatalmas Iveragh-félsziget lenyűgöző szépségét a látnivalók változatossága adja. A fő természeti erő a víz: bájos falvakon átvágó folyók, öblök, a híres Killarney-tavak és az Atlanti-óceán. A táj gazdag és változatos vegetációját a Golf áramlatnak köszönheti. Útközben megállunk több kilátópontnál, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Killarney tavakra. Délután meglátogatjuk a Killarney Nemzeti Park szívében található Muckross házat és pompás kertjét. A Muckross ház egy varázslatos, viktoriánus stílusú épület, Írország egyik legszebb műemléke. Gyönyörű kilátás nyílik innen a nemzeti park területére. Az elegánsan berendezett szobák hűen tükrözik a régi vidéki, ír, nemesi családok életét. A házhoz tartozó kertek világszerte híresek, fénypontjaik az azáleák, a rododendronok, valamint a sziklakert. Vacsora. Szállás Kerry körzetében.

6. nap: Kerry – Blarney – Cashel szikla – Dublin

Reggeli, majd utazás Blarney-ba, ahol meglátogatjuk a kb. 600 évvel ezelőtt épült Blarney kastélyt. A 15. századi várat az ország akkori egyik legnagyobb ura építtette Cormac MacCarthy. A kastély néhány terme nyitva áll a látogatók előtt, emellett a gyönyörű látkép és főként a Blarney-kő a világ minden tájáról rengeteg turistát vonz. A híres kő, ami az ékesszólás képességével ruházza fel azt, aki megcsókolja, sokak szerint eredetileg az ír királyok koronázási köve volt. A kastély óriási kertjében természetes szikla alakzatok, arborétum és egy különleges, mérgező növényekkel teli kert is található. Továbbutazás a Cashel sziklákhoz (Rock of Cashel). Bár a rock magyarul sziklát jelent, Írország népszerű látnivalója nem pusztán egy szikla, hanem egy mészkőszirt tetején épült, gyönyörű középkori katedrális, melyet Szent Patrik is felkeresett 450-ben. Egykor a tartomány vezetőjének székhelyéül szolgált, Brian Borut pedig itt koronázták Írország királyává a 10. században. A terület a 12. század folyamán került az Egyház tulajdonába, ezt követően lett érseki székhely és ekkor épült a Cormac kápolna is. Az épület vastag falaiban titkos folyosók és kőfaragásokkal gazdagon díszített sírok bújnak meg. A katedrális mellett áll a 28 méter magas kerek torony, ami az ír kolostorok jellegzetes építménye. Vacsora. Szállás Dublin körzetében.

7. nap: Dublin – Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs).

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás a smaragdzöld ír szigeten, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel és idegenvezetéssel – vár Dublin, a Kerry gyűrű, a Dingle félsziget és a Cashel szikla

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére