Körutazás a Balkánon, Albániában, busszal, félpanzióval, 4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44495
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

359.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 44495

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

A sasok földjétől a Meteorákig!

Időpontok

 • 2024. Június 02 - 10.: , 359.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

 • Utasbiztosítást
 • Belépők ára: kb.: 48 € + 40 € fakultatív kirándulás

Program                  

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, Pécsről Budapestre. Minden útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. Budapest után dél felé indulunk. Szeged – Röszke útvonalon érkezés Szerbiába. Szabadkán séta, nézelődés. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt. Szecessziós Városháza, Korzó, klasszicista színház… Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás.

2. NAP: SZKOPJE – OHRID

Reggel indulás, átmegyünk Macedóniába. Itt megtekintjük a fél­milliós főváros, Szkopje óvárosát, a Charshit. Láthatjuk a Vardar folyót átszelő öreg hidat, a Kale erőd várfalát és bástyáit. A várost 1963-ban hatalmas földrengés rázta meg, azóta teljesen újjáépí­tették. Városnézésünk során római, török és szerb időkből szár­mazó látványosságok mellett, a város híres szülöttjére, Teréz anyára utaló emlékeket is láthatunk. A közelben található a Millenniumi kereszt is, mely 66 m-rel a világ egyik legnagyobb keresztje. Sétánk után tovább indulunk a világörökség listáján is szereplő Ohridba. Az azonos nevű tó partján található város évszázadokon keresztül az ortodox egyház egyik központja volt. Az egyházi emlékek mellett a fellegvár és a jó állapotban meg­maradt városfalak és bástyák a fő látványosságok. Szállás.

3. NAP: OHRID – DURRES

Reggeli után a nagyon szép Ohridi-tó mellet haladva érjük el Albániát. Folytatjuk utunkat Durresbe, ahova a kora délutáni órákban érkezünk meg. Durres a legkulturáltabban kiépített tengerparti város Albániában. Sok szálloda oly szép, hogy Európa bármely tengerpartján épülhetett volna. A szállás elfog­lalása után délután fürdés, pihenés a homokos, lassan mélyülő tengerparton. (2 éj)

4. NAP: DURRES – KRUJA – TIRANA – DURRES

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy élvezi tovább a ten­gerpart nyújtotta élményeket, vagy eljön velünk egy egész napos fakultatív kirándulásra. Először a gyönyörű „Balkán- Alpok” kíséretében a „törökverő” Szkander bég szülővárosába látogatunk el, Krujába. Egy hegytetőről, ahol egy vár is áll, mesés kilátás tárul elénk. Itt található a hős bég életét bemu­tató múzeum, melyben ízelítőt kaphatunk az albánok min­dennapjaiból. Emléktárgy vásárlási lehetőség is lesz. (Túracipő szükséges). Ezután a fővárosba, Tiranába megyünk, ahol meg­tekintjük a várost. Városnézésünk során először a Szkander bég téren csoportosuló látnivalókat tekintjük meg: Et’hem Bey-mecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum (kívülről), egyetemi negyed. Lesz rövid szabadprogram is. Tiranából mielőtt visszamennénk a szállodánkhoz, Durresben, megtekintjük a belváros neveze­tességeit: főtér, Amfiteátrum, egykori városfal maradványok. Szállás, mint előző nap. Fakultatív Kruja, Tirana, Durres kirándulás (2 belépővel): 40 €.

5. NAP: DURRES – BERAT – APOLLONIA – VLORA

Reggeli után elhagyjuk Durrest és Berat felé indulunk, ez az a város, amelyet az „Ezer ablak” városának is neveznek. Városnézés: vár, mely máig lakott, a legismertebb albán ikonfestő, Onufri múzeuma, középkori városközpont. Beratot délután hagyjuk el és folytatjuk utunkat Augustus filozófia tanulmányainak hely­színére, Apollóniába. A várost időszámításunk előtt 588-ban alapították. Mai napig láthatóak a görög és római emlékek a városban. Tovább utazva Vlorába érkezünk, mely Dél-Albánia leglátogatottabb városa, a tengerparti fekvése és az itt található fenséges öböl miatt. Felkeressük a Függetlenségi Múzeumot, melyben 100 éve kiállították ki Albánia függetlenségét. Előtte egy szép emlékmű dzsámi látható. Szállás.

6. NAP: DHERMI – BUTRINTI – SARANDA

Reggelit követően Albánia legnagyobb nemzeti parkját keres­sük fel. A közeli hegyek több mint 2.000 m-re emelkednek fel. Ezt követően Dherminél megállás fotószünetre. A település fes­tői környezetben épült, egy hegyoldalban. Rövid kitérőt teszünk Porto Palermóhoz, ahol a tengerbe nyúló kerek szigeten Ali Tepeleni pasa erődje áll, amit felesége tiszteletére építtetett. Délután Butrintibe, az antik városba látogatunk. A látvány oly csodálatos, hogy az egész félszigetet nemzeti parkká nyilvání­tották, és az UNESCO Világörökség része lett. A legenda szerint a trójaiak alapították. Az antik görög, majd római romok mel­lett ókeresztény keresztelő templom is található itt. 1.000-ben ez volt a bizánci püspök székhelye. Szállás Sarandaban (2 éj).

7. NAP: SARANDA

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a homokos tengerparti strandon. A tengerpart széles homokos fövennyel rendelkezik. A tenger viszonylag lassan mélyülő.

8. NAP: SARANDA – GÖRÖGORSZÁG – METEORÁK

Reggeli, majd ismét lélegzetelállító, csodás tájak következnek, miközben Görögország felé indulunk. Útközben kis városká­kat érintünk. Elhagyjuk Albániát és megtekintjük Görögország egyik legismertebb látványosságát, az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre építtetett kolostorok a világ egyedülálló műemlékei. Két kolostort és egy ikonfestő műhelyt tekintünk meg. A táj azért is mesés, mert szinte teljesen érintetlen. Szállás Thesszaloniki régióban.

9. NAP: GÖRÖGORSZÁG – MACEDÓNIA – SZERBIA – BUDAPEST

Kora reggel kisebb pihenőkkel hazaindulunk. Határátlépések függvényében az esti órákban érkezés Budapestre, mely után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás a Balkánon, Albániában, busszal, félpanzióval, 4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére