Kolumbiai gyöngyszemek, körutazás az Andok lejtőitől a karibi partokig, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, belépőkkel

Ajánlat kód: 43391
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.349.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 43391

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az Andok világát és a karibi hangulatot!

Időpont

  • 2024. 01. 22.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy a Budapest-Bogotá és Cartagena-Budapest útvonalon, átszállással
  • Belső repülőjegyek a Bogotá-Pereira, a Pereira- Medellín és a Medellín-Cartagena útvonalon, közvetlen járatokkal
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként egy kézipoggyász és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton
  • Szállás három éjszakára Bogotában, középkategóriás szállodában
  • Szállás két éjszakára Pereirában, középkategóriás szállodában
  • Szállás három éjszakára Medellínben, középkategóriás szállodában
  • Szállás Cartagenában három éjszakára négycsillagos tengerparti szállodában
  • Büféreggeli a szállodákban
  • Az összes leírt program belépőkkel, transzferekkel
  • Magyar nyelvű csoportkísérő a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás: 2,8%
  • Utasbiztosítás 700 Ft /fő/nap
  • Szervizdíj (javasolt borravaló): 100 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Felár

  • Egyágyas felár 300 000 Ft

Fakultatív program

  • Fakultatív egész napos kirándulás El Encanto szigetére, ebéddel Helyszínen fizetendő 130 USD /fő

Program

Január 22. hétfő

Elutazás Budapestről az Air France járatain, párizsi átszállással (12:05-14:30, 17:15-22:05) Bogotába. Érkezés után transzfer a központba, majd a szállodai szobák elfoglalása. Szállás Bogotában, a NH Collection Bogota Andino Royal hotelben.

Január 23. kedd

A 2600 méteren fekvő, közel 500 éves kolumbiai fővárost eleven tudományos élete miatt Latin-Amerika Athénjának is becézik. Bogota megismerését a város régi magjával, a macskaköves La Candelaria negyeddel kezdjük. A hangulatos utcák számos spanyol gyarmati és barokk stílusú épületnek, egyetemeknek és könyvtárnak adnak otthont. A Bolívar téren megnézzük a kormányzati épületeket, köztük a parlamentet és a Casa de Narinót. Délután látogatás az Aranymúzeumban, ahol a világ egyik legjelentősebb aranytárgy gyűjteményében gyönyörködhetünk – a 36 ezer kiállítási tárgy nagy része még a Kolombusz előtti civilizációk öröksége. A napunk utolsó állomása a Botero-múzeum, ahol a stílusteremtő kolumbiai művész, Fernando Botero munkáit tekinthetjük meg, de a „boterók” mellett jól megférnek Dali, Monet és Picasso művei is. Szállás Bogotában.

Január 24. szerda

Reggeli után egésznapos túrára indulunk Bogota környékén. Első állomásunk a sóbányáiról ismert Zipaquira városa, ahol a káprázatos Só Katedrálist látogatjuk meg. A katedrális bányaüregekből kialakított, különleges színekben pompázó termeit hatalmas látványos alagutak kötik össze, és sókristályból faragott szobrok és oltárképek teszik lenyűgözővé. Később a pazar fekvésű és mesés kincseket őrző Guatavita tóhoz érkezünk, amelyre a legenda szerint az El Doraldót kereső spanyol konkvisztádorok találtak rá. A tó a helyi indián törzs szent helye, ahová áldozatként rengeteg aranyat és értéktárgyat szórtak. Szállás Bogotában.

Január 25. csütörtök

Délelőtt felkeressük a főváros legnagyobb zöldség-gyümölcs piacát, a Paloquemao-piacot. Facsartassunk magunknak egy dzsúszt a számtalan ismert- és ismeretlen gyümölcs egyikéből és merüljünk alá a színek-, szagok- és ízek forgatagában. Következő állomásunk a város felé magasodó Monserrate hegy. A helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű kirándulóhelyről a lábunk alatt elterülő metropolisz lenyűgöző panorámáját élvezhetünk egy kis magassági mámorral kiegészítve, hiszen a csúcstámadás során 2600 métertől  3200 méterig hatolunk fel - fogaskerekű vasút segítségével. Délután transzfer a repülőtérre és rövid repülőút Pereirába, a „kávé háromszög” fővárosába. Vacsora és szállás Pereirában, a Sonesta Pereira szállodában.

Január 26. péntek

Ma a Cocora-völgy vidékére, az óriás viaszpálmák hazájába látogatunk. Az akár 60 méteresre is megnővő karcsú faóriások jelentőségét mutatja, hogy az ország címerében is megtalálhatóak. Az Andok lejtőin fekvő völgy Kolumbia egyik legnépszerűbb természeti látványossága, ahol az attraktív pálmaligetek mellett közelebbről is megismerhetjük a köderdők, és a magashegyek élővilágát. A nemzeti parkot színpompás terepjárókkal járjuk be, megismerve számtalan endemikus növény- és állatfaj élőhelyét, köztük majd kéttucatnyi kolibrifaj otthonát is. Délután egy festői kisvárosban, Salentóban bolyongunk majd barátságos kis utcák és terek színpompás házai között. Kóstoljuk meg a vidék világhíres kávéját a temérdek kávézó vagy söröző egyikében, esetleg gondoljunk az otthon maradottakra - ajándékvásárlás közben. Vacsora és szállás Pereirában.

Január 27. szombat

Reggeli után a harsányzöld vidék felé vesszük az irányt, ahol egy autentikus helyi farmon tanulmányozzuk a kávékészítés titkait - a cserjétől a csészéig. Sétálunk majd az ültetvények között és megismerjük a kávébab termesztésének munkafolyamtait (szüret, szárítás, pörkölés). A kaland zárásaként hagyományos kolumbiai ételekből álló ebédünket fogyasztjuk el a farmon, természetesen egy csésze feketével a végén. Délután transzfer a repülőtérre és elutazás Medellinbe. Szállás Medellínben, a belvárosi NH Collection Medellin Royal szállodában.

Január 28. vasárnap

Reggeli után az Örök Tavasz városával, Medellínnel (ejtsd medizsín) ismerkedünk. Az ország második legnagyobb városa a 80-as években még a helyi drogkartellről volt ismert, de mára már megszabadult Escobar rossz szellemétől. Jelentős összegeket költöttek infrastruktúrára, oktatásra és öko programokra, melynek nyomán a kontinens egyik legvirágzóbb központjává, a turisták által felkapott célponttá vált. Városnézésünkön betekintést nyerhetünk ebbe a példaértékű átalakulásba, mikor is ellátogatunk az egykori nyomornegyedbe, a Communa 13 favellába. A hely ma már a turisták kiszolgálásából él, rengeteg helyi művész kínálja portékáját, hangulatos kávézók, bárok kérik figyelmünket, melyre azonban a színpompás graffitik vagy a favella tetejéről elérhető pazar kilátás is igényt tart. A fejlődés csalhatatlan jele a favellát behálózó mozgólépcsőhálózat és a városban található számtalan kötélpályás felvonó ("Metrocable") is, ezeket magunk is kipróbáljuk majd. Ebéd után találkozunk majd Botero elgondolkodtató (vagy megmosolyogtató) szobraival a róla elnevezett téren és ellátogatunk a város katedrálisába is. Szállás Medellínben.

Január 29. hétfő

Délelőtt a medellíniek egyik kedvenc kirándulóhelyére, a La Piedra néven ismert sziklatömbre látogatunk. A tájat uraló több mint 200 méteres meredek falú szikla tetejére magunk is feljuthatunk jó pár lépcsőn keresztül – a fenséges látvány és egy hűsítő koktél kárpótol majd az erőfeszítésekért, de akár a hegy tövéből is kiváló panorámát élvezhetünk. Következő állomásunk a bájos Guatape városa, ahol a szivárvány minden színébe öltözött kávézók és ajándékboltok hívogatnak majd. Szállás Medellinben.

Január 30. kedd

Délelőtt szabadidő Medellinben, délután transzfer a repülőtérre és elutazás a Karib-tenger partján fekvő ékszerdobozba, Cartagenába. Érkezés után szállás elfoglalása a tengerparton található Las Americas hotelben.

Január 31. szerda

Reggeli után nyakunkba vesszük a várost. Cartagena, az UNESCO világörökségi védelme alatt álló kalandos történelmű karib-tengeri kikötőváros, a spanyol gyarmatbirodalom fontos központja és a kalózok kedvelt célpontja volt. Túránk elején felmegyünk a város legmagasabb dombján található La Popa kolostorba, amely a város legszebb kilátópontja. Ezután ellátogatunk a hatalmas San Felipe erődhöz, majd ebéd után – melyet egy helyi étteremben költünk el - sétálgatunk az óváros színes gyarmati házai között. Szállás Cartagenában.

Február 1. csütörtök

Pihenés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás El Encanto szigetére, ebéddel (130 USD/fő, helyszínen fizetendő): egy 45 perces hajózást követően érjük el a Rosario-szigetek egyik gyönyörű tagját. A kolumbiai partvidék egyik legnagyobb korallzátonya 1988. óta nemzeti park kristálytiszta vizével és egyedülállóan gazdag tenger alatti élővilággal csábítja a látogatókat. Érkezés után szabad program a szigeten: pihenés a tengerparton, fürdés, snorkeling lehetőség. Szállás Cartagenában.

Február 2. péntek

Pihenés a tengerparton, szabadidő, ajándékvásárlás. Délután transzfer a cartagenai repülőtérre, majd hazautazás a KLM járatain, amszterdami átszállással (18:45-10:30,14:20-16:15) Budapestre.

Február 3. szombat

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kolumbiai gyöngyszemek, körutazás az Andok lejtőitől a karibi partokig, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, belépőkkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére