Kirándulás Puglia tartományban, az olasz csizma sarkában, buszos utazással, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – vár Rimini di Viserba és a Gargano-félsziget

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

192.500 Ft

Opciók
 • Csak meghatározott ideig!

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35744

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz az olasz csizma sarkában, Pugliában!

Időpontok

 • 2021. május 27.: 192.500 Ft
 • 2021. szeptember 30.: 192.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Utazást légkondicionált autóbusszal
 • Szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
 • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • Kirándulásokat és városnézéseket a program szerint
 • Idegenvezetést
 • Prémium utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

 • Vacsorákhoz az italt
 • Belépőjegyek és a fülhallgató árát: kb. 60,- € / fő
 • Idegenforgalmi adót: kb. 14,- € / fő (A helyszínen fizetendő!)
 • Szervizdíjat / borravalót: 10,- € / fő
 • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás (1,5 %)
 • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

 • Egyágyas felár: 41.600,- Ft
 • Félpanziós felár: 21.000,- Ft

Program

1. nap: Budapest – Rimini di Viserba (kb. 980 km)

Elutazás kora reggel Budapestről Szlovénián keresztül az Adria partjára. Vacsora, szállás Rimini di Viserban.

2. nap: Rimini di Viserba – Loreto (kb. 490 km)

Irány Apulia, olaszul Puglia tartománya. Ancona - neves kikötőváros - után letérünk az autópályáról és Loretóba látogatunk. A települést egy csoda tette híressé. Szűz Mária a kis-ázsiai Ephesos-ban (ma Törökország) halt meg, azonban, amikor Kis-Ázsiát elözönlötték a muszlim törökök, az angyalok az éj leple alatt átszállították Szűz Mária házát az itáliai Loretoba. A látogatás után továbbutazunk az olasz csizma „sarkantyújába” a Gargano-félszigetre. Vacsora, szállás San Giovanni Rotondóban.

3. nap: Gargano-félsziget (kb. 200 km)

Egész napos kirándulás a Gargano-félszigeten. Manfredonia strandjáról és Hohenstaufen Anjou-korabeli váráról nevezetes. A várost a homéroszi legendák szerint Siponto, Diomédesz fia építtette; egyike volt az első itáliai püspökségeknek, melyeket Szent Péter apostol alapított. A Monte Gargano keleti lábánál fekszik a környék középkori központja Monte San Angelo, régi búcsújáró hely. Fő látnivalója a Monte Sant’ Angelo szentély, amelyet I. Anjou Károly emeltetett. A keresztény tézisek szerint, az itt található barlangban több alkalommal is megjelent Szent Mihály arkangyal. Továbbutazás Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelyére, a szentté avatott Pió atya (Pio Padre) szülővárosába, San Giovanni Rotondóba. Vacsora, szállás San Giovanni Rotondoban.

4. nap: Trani – Castel del Monte (kb. 290 km)

A román építészet igazi gyöngyszeme Trani, templomának védőszentje a csodatevő zarándok Szt. Miklós. Délután egy különleges erődítményhez, a Castel del Montéhoz látogatunk, melyet II. Frigyes építtetett. A nyolcszögletű vár falait több helyen még ma is márvány borítja, a bejáratot is márványfaragás díszíti, a bevehetetlennek épült vár sokkal inkább palotának nevezhető. Az óváros déli részében álló, háromhajós bazilikát a XI. század kezdetén építették, majd az évszázadok folyamán többször bővítették. Vacsora, szállás Alberobelloban.

5. nap: Castellana Grotte – Ostuni – Alberobello (kb. 130 km)

Felkeressük Dél-Olaszország legnagyobb cseppkőbarlangját, a Castellana Grottét. (! Októberi utunkon a cseppkőbarlang helyett felkeressük Polignano a Mare városát. Látni fogjuk Domenico Modugno, a híres „Volare” dalszerzőjének szobrát is a tengerparti sétányon.) Majd látogatás a hegyre épült, festői Ostuniban. Alberobello jellegzetes építményei az Európában egyedülálló, kerek, darázsfészek-szerű lakóépületek. A trulli úgy készül, hogy minden tégláját kicsivel beljebb teszik, míg a tetőzet össze nem ér. Az építőanyagok így egymást stabilizálják. Apulián kívül, Szíriában és Örményországban állnak hasonló épületek. Vacsora, szállás Alberobellóban.

6. nap: Matera – Bari (kb. 200 km)

Délelőtt 2019. Európa egyik Kulturális Fővárosába, Materába látogatunk, melynek egyedi, sziklába vájt, belül freskókkal díszített épületei Anatóliára emlékeztetnek. Délután a tartomány fővárosát, BARI-t keressük fel, mely a rómaiak idején egyszerű kereskedelmi központ volt, majd a IX. században a szaracén uralom alatt vált a régió fővárosává. A XI. század végén Myrából (ma Törökország) idehozták Szent Miklós ereklyéit, így a város egyike lett Európa legjelentősebb keresztény központjainak. Az ereklyék elhelyezésére építették a San Nicola bazilikát, a román kori építészet egyik legszebb alkotását. Bariban is felfedezhető II. Frigyes kézjegye, a Sforzák által 1500 körül alapított, hatalmas kastélyban, mely egykor börtön volt, ma múzeumként működik: a szobrok „börtöne”. Vacsora, szállás Alberobelloban.

7. nap: Gradara – Rimini di Viserba (kb.650 km)

Rövid szabadidő majd transzfer a repülőtérre. A repülős utasok a déli órákban hazarepülnek Bariból, a buszos utasokkal északnak indulunk, útközben rövid kitérőt teszünk a középkori erődítményrendszerrel büszkélkedő kisvárosba, Gradarába. Vacsora, szállás Rimini di Viserban.

8. nap: Rimini di Viserba – Budapest (kb. 980 km)

Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
Netida Travel Utazasi Iroda
1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Kirándulás Puglia tartományban, az olasz csizma sarkában, buszos utazással, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – vár Rimini di Viserba és a Gargano-félsziget

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
42 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére