Kirándulás Provence-tól az óceán partjáig Franciaországban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 38601
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

329.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38601

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Languedoc és Aquitania rejtélyeivel!

Opciók

  • 2022. szeptember 9.: , 329.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 9 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR
  • Utasbiztosítás (BBP)
    • (Classic) autóbusszal: 5.700 Ft
    • (Prémium) autóbusszal: 7.400 Ft 
    • (Privileg) autóbusszal: 9.500 Ft 

Felár

  • Egyágyas felár (VI.24.): 117.000 Ft
  • Egyágyas felár (IX.09.): 125.000 Ft 
  • 9x vacsora felár 89.500 Ft
  • 25-34 fő esetén: 25.000 Ft/fő

Fakultatív programok (20 főtől)

  • Hajókirándulás IF várához: 9.800 Ft
  • Medoc autentikus borkóstoló: 13.600 Ft

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Genova (1080 km)

Kora reggeli indulunk Szeged­ről Budapesten át Szlovénia felé (Tornyiszentmiklós határátkelő), majd Olaszországon át többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel érkezünk Genova környékére az esti órákban, ahol elfoglaljuk szál­lásunkat.

2. nap: Nizza – Antibes – Aix-en-Provence (440 km)

Reggeli után az olasz Riviérán, a Genova-San Remo útvonalon uta­zunk tovább. Repülővel csatlakozó utasainkat Nizza repülőterén üdvözöljük, majd Antibes-ba érkezünk. Picasso több mesterművét is itt készítette, a sikátorok hangulata, piaca, kávéházi élete bennünket is megragad... A Fort Carré erőd kö­zelében Európa legnagyobb jacht­kikötője fogad bennünket, a város szívében pedig homokos szabad­strandon engedhetünk a hűs hullá­mok csábításának... Aix-en-Proven­ce Anjou királyaink őseinek városa, ma kecses és kifinomult: szíve, a Cours Mirabeau, platánokkal és tetszetős épületekkel szegélyezett boulevard. Az „öreg” Aix jó álla­potban maradt útvesztőiben mél­tóságteljes terek, elegáns kúriák, tekervényes utcácskák, szökőkutak váltakoznak. Estére Marseille kör­nyéki szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap: Avignon és Marseille. Hajóval IF vára (200 km)

Reggeli után irány Avignon! Meg­tekintjük katedrálisát, a pápai pa­lotát, sétálunk platánfás terein és hallgatjuk a kabócák „zenéjét”. A délutánt Marseille-ben töltjük: első állomásunk a Palais Longchamp épülete, ahol a Szépművészeti és Természettudományi Múzeum is található, majd a Parc Longchamp, mely Franciaország legszebb par­kjainak egyike - felsétálunk lép­csősorán, majd a belvárosba érke­zünk. A kikötőnél beszállunk egy városnéző kisvonatba (vonatjegy!), célunk a Notre Dame de la Garde templom. Innen, a város legma­gasabb pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a tengerre… Később „Panier” városrész szűk ut­cái, meredek lépcsői, már-már ros­kadozó, pasztellszínű házai között élvezzük a város ódon hangulatát. Fakultatív ajánlatunk: Hajóval felkeressük IF várát, melynek falai között Monte Cristo grófjának alakja elevenedik meg emlékeinkből. Vis­szatérünk Marseille környéki szál­láshelyünkre.

4. nap: Nimes, majd Pont du Gard-on át Carcassone-ig (320 km)

Franciaország Rómája: két lenyű­göző antik emléke a Maison Carré és az Aréna. A város címere is a régi időkre utal: a pálmafához kikötött krokodil az Egyiptomban szolgáló hajdani római légiókra emlékeztet. Következő állomásunk a Pont du Gard az I. század közepén épült, egy 50 km-es vízvezeték részeként. Naponta 20.000 köbméter vizet szállított, 49 m-es szintkülönbsé­gével ez volt a legmagasabb, ami a római időkben készült! Később Carcassone felé vesszük az irányt, mely kettős falrendszerének tornya­ival szinte bevehetetlen erőd volt. Páratlan hitelességgel helyreállított óvárosa ma a turistaipar kiszolgálá­sára szolgál, üzletekkel, boltokkal, éttermekkel. Itt mi is „elveszünk” egy kicsit.

5. nap: Albi és Toulouse középkori óvárosai (370 km)

Albi felé haladva a Fekete-hegy szép pihenőhelyén fotószünetet tartunk. Albiban, a Tarn-folyó déli partján emelkedik az ország egyik legkülönösebb katedrálisa. Ellen­tétben a többi francia székesegy­házzal, teljes egészében téglából emelték, szinte minden négyzet­centiméterét festmények borítják. A szomszédban levő Toulouse-Laut­rec Múzeumot egyénileg látogat­hatjuk. A városközpontban közép­kori házakat fényképezhetünk, majd az Öreg Hídhoz érünk, ami az ország legrégebbi, forgalmi célokra használt hídja. Délután érkezünk a rózsaszín városba, Toulouse-ba, mely rózsaszín–vörös épületei után kapta nevét. Bazilikája Fran­ciaország legnagyobb és legtelje­sebb román kori temploma, kő és tégla kombinációja. A templom a Santiago de Compostelába vezető zarándokút fontos megállóhelye volt. Szállásunk Lourdes-ban vagy környékén lesz.

6. nap: A Pireneusok lábánál… Lourdes és Bayonne (260 km)

Lourdes egészen a XIX. század vé­géig csendes kisváros volt, majd csodás gyógyulásokat követően az egyház templomot és kápolnát emeltetett forrására, így világhírű zarándokhellyé vált. Ma a követke­ző programok közül választhatunk: Lourdes-ban töltjük a délelőttöt, vagy tovább utazva irány a Pireneu­sok! Itt a látványosságok látványos­sága a Cirque de Gavarnie, ahova gyalogszerrel érkezünk! Visszaté­rünk Lourdes-ba és Bayonne-ba in­dulunk. Bájos sétálóutcák, színes házak, butikok, borozók, teaházak, amatőr művészek galériái jellemzik, majd a „Petit Bayonne” baszk vá­rosrész romantikusan kopott házai várnak bennünket. Felfedezhetjük a francia csokoládékészítés bölcső­jét: kis csokimanufaktúrákból vásárolhatunk kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú cso­koládét, rövid csokoládét, gömbö­lyű csokoládét… Szállásunk Biarritz környékén lesz.

7. nap: Az óceán part: Biarritz és a Medoc borvidék. Bordeaux (220 km)

Biarritz a francia Baszkföld elegáns üdülővárosa. A XVIII. században fedezték fel a gyógyulást kereső zarándokok, manapság az európai hullámlovasok Mekkája. A fürdő­zők csíkos napernyők védelmében élvezik a napsütést és a hűs sze­let a homokos óceánparton. Mi is csatlakozhatunk hozzájuk. Később Bordeaux felé haladva a híres me­doc borvidék közelében utazunk, ahol kellőképpen kedvet kapunk egy „pohár vöröshöz”… Elfoglaljuk szálláshelyünket, majd a kora esti vacsorát követően ismerkedünk a várossal, ahol estefelé egycsapásra megelevenedik az élet a több száz borozó és teraszos étterem aszta­lainál. Fakultatív ajánlatunk: bor­kóstoló: a rubinvörös, rózsás illatú, fűszeresen kerek medoc vörösbor ízvilágával ismerkedünk, autentikus környezetben.

8. nap: Bordeaux – Perigord vidéke – Lyon (570 km)

A Massif Central vulkáni kúpjai mel­lett utazunk Lyon felé. Útközben egy festői kistelepülésen megpihenünk, egy nagyobb élelmiszerboltban ajándékokat vásárolunk. Lyonba a késő délutáni órákban érkezünk. Belvárosi sétánk során az Öreg-Lyon szűk utcái a Keresztelő Szt. János Katedrálishoz vezetnek. Fo­gaskerekűvel feljutunk az impozáns fourviere-i Miasszonyunk Baziliká­ba is, mely a város egyik szimbó­luma. Belépve teljes falfelületet bo­rító mozaikok látványa és fenséges üvegablakok élénk színei fogadnak. Megkapó innen a panoráma, alat­tunk a „Félsziget” – ahogy a lyoniak nevezik a területet. A Saint-Antoine rakpart minden délelőtt piaccá ala­kul, mely talán Európa leghíresebb élelmiszerpiaca: végig sétálni min­denképpen nagy élményt jelent! (Ide másnap, reggeli után még visszanézünk.) Szállásunk Lyonban lesz.

9. nap: Lyon – Genf – Montreaux – Chillon vízivára – Bern (420 km)

Reggelit követően továbbutazunk a „kálvinista Rómába”. Genf a Lac Lé­man partján épült, ott, ahol a Rhô­ne kilép a tóból. A parton a virágóra utal a virágos Genfre és a közép­korban Franciaországból menekült hugenotta órásokra. Itt találjuk a középkori Szent Péter Katedrálist, a kálvinista egyház templomát, ahol Kálvin János prédikátor székét őrzik. Genf repülőterén búcsút intünk a repülővel csatlakozó utastársaknak és folytatjuk az Utunkat a több ezer méteres hegyek lábánál fekvő Montreux tópartjára, melynek Bel­le Époque-kori szállodasora zenei rendezvények hangjaitól kel életre. Ezek között a legrangosabb a híres Jazz Fesztivál, a város júliusi attrakciója. A szomszédos Chillon középkori víziváránál pihenőt tartunk, ahol búcsút veszünk a frankofón világ­tól. Szállásunk Bern környékén lesz.

10. nap: Innsbruck – Salzburg – Hegyeshalom – Budapest – Szeged (1150 km)

Reggelit követően hazafelé indu­lunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon többszöri megállókkal, pihenőkkel. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd uta­zunk tovább Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest- Tornyiszentmiklós útvonalon csat­lakozó utasaink kérjük, ezt vegyék figyelembe.)

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás Provence-tól az óceán partjáig Franciaországban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére