Kirándulás a Lofoten-szigetek és a Lappföldön, repülőjeggyel, illetékkel, helyszíni közlekedéssel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35732
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

720.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35732

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Norvégia, Svédország és Finnország jeges tájait egy felejthetetlen körutazáson!

Időpontok

  • 2022.05.21. - 2022.05.31.: , 720.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke kb. 105.000 Ft)
  • 9 éjszakai szállást, helyi szállodák, kétágyas szobáiban
  • Reggelit
  • Helyszíni közlekedést
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Megadott programokat

Az ár nem tartalmazza

  • Az útlemondási biztosítást COVID-19 fedezettel 2,2%
  • BBP biztosítás
  • Belépők kb. 75 EUR

Felár

  • Egyágyas felár 195 000 Ft
  • Fakultatív Trollfjord hajózás: kb. 120 EUR

Program

1. nap: A Lappföld (Sápmi)

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren a délelőtti órákban. Elrepülés Narvikba, átszállással. Menet közben vázlatos felkészítés a három skandináv országra és Oroszországra kiterjedő Lappföld (Sápmi) határairól, földrajzáról és természeti sajátosságairól. Néhány szemelvény Lappland (svéd lappföld), Lapland (finn lapföld) és Finnmark (norvég lappföld) múltjából, lakosai, a számik mai életéről, körülményeiről. Megérkezés Narvik nemzetközi repterére az esti órákban, majd utazás a szállodánkba.

Szállás: Narvikban

2. nap: Narvik és fjell-jei

Reggeli után indulás a város feletti Fjellheisstasjonen felvonó állomásra. A 14.000 lakosú Narvik (óészaki nyelven Knarravík, vagyis a hajók öble) a 78 km hosszú és több, mint 500 m mély (!) Ofotfjorden-fjord partján épült, festői földrajzi fekvésű érckikötő – minden irányból 1.500 – 1.700 m magas hegyekkel és platókkal körbevéve. A város felett tornyosuló Fjellheisstasjonen-re néhány perc alatt juthatunk fel felvonóval, s szép idő esetén belátható innen Nordlandkormányzóság (38.500 km2) szinte minden hegyvonulata és szigete. Séta közben néhány szó a tőlünk 200 km-re délre lévő Északi-sarkkör skandináviai területeiről, illetve a rendkívül ritkán lakott Nordland (kevesebb, mint 10 fő/km2) népesség viszonyairól. A skandináv típusú gleccserek és platók (fjellek) természetföldrajzának megtapasztalása. Délutáni utazás az 1.700 m feletti Frostisen fjell tövéhez. A csoport döntése és erőnléte alapján túra az azonos nevű Frostisen-gleccser nyelvéhez. Útközben néhány szó a Golfáramlat áldásos éghajlat módosító hatásáról, s hogy hogyan válhatott Narvik a kirunai és gällivarei ércbányák (mindkettő svéd) fő kikötőjévé. Szállás: Narvikban

3. nap: Átkelés a Skandináv-hegység főgerincén; az Abisko Nemzeti Park völgyei

Reggeli indulással utazás a Skandináv-hegység főgerincéhez, a norvég-svéd határra. Menet közben rövid fotószünetek a legszebb pontokon, ismertetővel az 1.700 km hosszúságú magashegység földtörténeti kialakulásáról, az utolsó jégkorszak máig látható jelenségeiről. Az Északi-sarkkörtől északra eső hegyvonulatok topográfiájának rövid ismertetése, különös tekintettel „Svédország teteje”, a Kebnekaise (2.111 m) és „Finnország teteje” a Haltitunturi (1.324 m) hegyeire. (Utunk mindkét hegy tövében elhalad.) Rövid séta és pihenő Svédország téli-nyári sífővárosában, az örökkön havas Riksgränsen-ben, majd továbbutazás a hatalmas U alakú völgyeiről és hegyvidéki tundráiról híres Abisko Nemzeti Parkba. A nemzeti parkot 1909-ben alapították, a sarkvidéki természet tanulmányozása (és megóvása) céljából, az Abisko Scientific Research Station ma is Svédország egyik legfontosabb kutatóállomása. A park emlősállományának legismertebb tagjai a jávorszarvasok, de látni itt rénszarvascsordákat, sőt szerencsés esetben rozsomákot, sarki rókát, sőt hiúzt is. 2,5 órás túra a nemzeti parkban, rövid látogatással a 440 km (!) hosszú Kunsgleden túraútvonal kezdőpontjánál. Vezetés Norbotten-megye és Svédország legészakabbi városába, Kirunába. A 18.000 lakosú „Hófajd város” (Kiruna jelentése lapp nyelven) Skandinávia legfontosabb vasércbányászati központja. A városba érkezés után látogatás a híres Kiruna kyrkában, az ország egyik legkülönösebb fatemplomában, majd „nézelődés” a gazdagságot hozó, de szigorú indusztriális környezetben. Vázlatos áttekintés a kirunai vasérc bányászatáról, értékéről, stratégiai szerepéről a II. Világháborúban – illetve, hogy miért süllyed el a régi város, s miért kell újat építeni – egy új helyszínen.

Szállás: Kirunában

4. nap: Utazás Finnország tetején

Reggeli után vázlatos áttekintés a „két” irdatlan Lappföld, a több, mint 109.000 km2 méretű Lapland (Svédország) és a több, mint 100.000 km2 méretű Sápmi (Finnország) természeti viszonyairól, majd utazás a „két” irdatlan Lappföldön át. A Svéd Lappföld népsűrűsége 0,8 fő / km2, ezzel Földünk egyik legritkábban lakott vidéke. A szórványosan megtelepült közösségek mindegyike rénszarvastartásból él. Fotószünetek, ahol a táj, vagy a rénszarvas helyzet úgy követeli. Ebéd tarisznyából a ligetes tundra nyílt ege alatt. A finn határ átlépése Kaaresuvanto-nál, majd utazás Sápmi legészakibb területén, a szinte lakatlan Enontekiö tundráján, a Halti-fjell irányába. A 8.400 km2 méretű Enontekiö (számi nyelven Eanodat) „Finnország teteje”, egyetlen, a Skandináv-hegységre felkapaszkodó kerülete. Utazás a festői Könkämäeno-folyó mentén, rövid pihenőkkel. Késő délutáni érkezés a 114 fő lakosságúra duzzadt Kilpisjärvi városkájába. Szállásaink elfoglalása. Pihenőnk megkezdése, vagy fakultatív sétánk megkezdése az azonos nevű, óriási tó partján, illetve a számik ikonikus hegye, az 1.029 m magas Saana „bálnahátára.” A végtelen panorámák, a Halti-fjell kúphegyei látványának élvezete az éjféli nap alatt.

Szállás: Kilpisjärvi-ban, „Finnország tetején”

5. nap: Skandinávia vadvilága; A legendás Stetind lábaitól a Vestfjorden hullámain át

A napi utazás hossza: 410 km, 7 óra vezetés és 2 kompozás, összesen 2,5 óra hosszan)

Kora reggeli indulással utazás Skibotndalen festői völgyében a Storfjorden-fjord partvidékére, a finn-norvég határ átlépésével. A Lyngen-Alpok égbeszökő gerinceinek fotózása, majd felkanyarodás a Tamokdalen örök hófödte csúcsai vidékére. Rövid pihenő a Målselvfossen-vízesés kristálytiszta vizénél, majd utazás a Polar Park Arctic Wildlife Center vadasparkba. Közös séta az Atktisz vadvilágát bemutató parkban, különös tekintettel a ragadozók kifutóira (erdei farkas, rozsomák, skandináv hiúz, barnamedve). Utazásunk folytatása délre, a Salangsdalen jégformálta völgyében, Norvégia „nemzeti hegye” a Stetind lábaihoz. A sokáig megmászhatatlannak hitt, a tengerből kiemelkedő 1.392 m magas csúcs igazi természeti csoda. Formája, egy obeliszkben végződő, lecsiszolt gömb-piramis a fotósok sokaságát „hívja” a 827-es út kilátópontjaira. A rendelkezésre álló időtől függően, a legjobb megfigyelő pontok keresése, rövid sétákkal. Átutazás a Stetindtunellen-alagúton, majd „visszafjordulás” a Vestfjorden-fjord partjára, Skarberget kikötőjébe. Félórás utazás kompon Bognes városkájába, majd vezetés Hamarøy-félszigetének csücskébe, Skutvikba. 2 órás hajózás a Vestfjorden hullámain át a Lofoten-szigetekre, Svolvaer városába. Útközben a drámai szépségű szigetek és hófödte csúcsok fotózása, szerencsés esetben bálna megfigyeléssel.

Szállás: Kabelvåg körzetében

6. nap: A vikingek emlékezete; a Norvég-tenger aranya

Reggeli után rövid áttekintés a teljes egészében az Északi-sarkkörtől északra elhelyezkedő, összességében 1.227 km2 területű szigetek kivételes természeti szépségeiről és értékeiről. A szigetek elnevezése óészaki nyelven Lófót, aminek jelentése: a hiúz lába. A Lofoten-szigetek csoportjainak mai beosztása, É-D irányban: Austvågøy; Gimsøy; Vestvågoy; Flakstadøy;  Moskenesøy; Værøy és Røst. Programunk az utolsó kettő, emberek által nem lakott, madárszikla övezet kivételével minden helyszínt végiglátogat. (!) Vezetés a kabelvågi Lofotakvariethez, a tengeri akváriumhoz. A közös látogatás után utazás az első lélegzetelállítóan gyönyörű halászfaluba, Henningsvær-be. A hihetetlenül meredek, a tengerből tornyosuló hegyek, a színpompás házak és a festői halászkikötő látványának élvezete, rövid szabad programmal. Utazás a Lofotr Viking Múzeumba. Látogatás a több mint 1.000 éves (83 m hosszú!) törzsfői hosszúházban, ismerkedés a viking kor (VII-XI. század) életkörülményeivel. Néhány saga a viking felfedezőkről, hogyan jutottak el a norvégok a Feröerszigetekre, Izlandra, Grönlandra és Új-Foundlandra (Kanada). Hazaúton séta Svolvaerben, a Lofote fővárosában. Fakultatív túra a Svolvaer Fløya kilátópontjára, a város fölé.

Szállás: Kabelvåg körzetében

7. nap: Az Arktisz talán legszebb szigetei

Sokan állítják, hogy a Lofoten-szigetek Skandinávia legszebb szigetei. Mások meg azt, hogy Földünk északi tájainak legszebb szigetei. Kinek lehet igaza? A mai napon ennek járunk utána, a képeslapszerűen szép halászfalvakban, végig a Vestfjord vizei mentén: Látogatás Nusfjord „hegyek közé préselt” kicsiny kikötőjében. Hamnøy horogszerű félszigeténél átlépés a szigetperemi mégapróbb szigetek és hidak útszakaszára. Sakrisøya és Olenilsøya kystfort halszárítóinak megtekintése, rövid séták s rácsodálkozás az egekig nyúló tűhegyes csúcsok világára. Utazás az Olaf király útján (E10) Å városkájába, az út- és szigetek végére. Séta az Å Utsiktspunkt végponthoz. Közös látogatás a Norvég Halászfalu Múzeumban, majd látogatási lehetőség a Lofoten Szárított hal Múzeumban. Visszautazás a legszebb norvég településként is titulált Reine-be. Közös séta, majd szabadidő. 3 órás túra lehetőség a legendás Reinebringen kilátópontra. Visszaérkezés a szállásunkra az esti órákban.

Szállás: Kabelvåg körzetében

 8. nap: Ahol az óceán és az ég találkozik

Reggeli után utazás Eggum-ba, a Norvég-tenger partvidékére. Ismertető a terepen a Norvég-tenger és az Atlanti-óceán északi medencéjének vízrajzáról. Séta az óceánparton. Utazás az óceán vize felett a Fredvang hidakon. Túrák a rendkívül ritkán lakott Haukland és Uttakleiv partszakaszok fehér homokos strandjain. Választható 1-2 órás séták a legszebb kilátópontokra, jelzett ösvényeken. A viking leszármazottaknak séta a vízben, esetleg úszás… Esti visszaérkezés a szállásra.

Szállás: Kabelvåg körzetében

9. nap: Trollfjorden hajózás; Møysalen árnyékában

A mai délelőttön két különböző program között választhatunk: 1./ Kései ébresztő, pihenő a szálláson, majd szabadidő és vásárlási lehetőség Svolvaerben vagy 2./ 3 órás fakultatív hajókirándulás a Trollfjordban. A Ratsundet-szorosból kiágazó Trollfjorden Norvégia legkisebb, s mégis egyik legismertebb fjordja. A 3 km hosszúságú, 70 m mély fjord, helyenként csak 80 m (!) széles, oldalaiban függőleges falakkal és 1.000 m magasságot meghaladó, állandóan jeges és havas csúcsokkal, mint pl. a Higravtinder (1.191 m), vagy a Trolltinder (1.045 m). Érthető módon, a fjord partjain nincsenek utak vagy települések, ez a ragadózó madarak paradicsoma. Él itt fehérfarkú rétisas, kőszális sas, északi sólyom és vándorsólyom is. A hajókirándulás része a fjordba való eljutás, a fjordon történő áthajózás és szerencsés esetben a frissen fogott halakkal történő sas etetés is. Délután közös utazás a Møysalen Namzeti Park hegyeihez. A Himnøya-szigeten található alpesi vonulatok szinte Alaszka hangulatát idézik, a tengerből kiemelkedő 1.200 m magas falakkal. A rendelkezésre álló időtől függően fotózás, esetleg rövid séta, majd utazás az Ofotfjorde-fjord mentén a reptér melletti szállodába. Szobáink elfoglalása este.

Szállás: Reptéri szállodában

10. nap: Pannónia visszavár

Reggeli után nagyon rövid transzfer a reptérre. Elrepülés Oslo-ba és érkezés a délelőtti órákban. Átszállással megérkezés a Liszt Ferenc reptérre esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás a Lofoten-szigetek és a Lappföldön, repülőjeggyel, illetékkel, helyszíni közlekedéssel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére