Kalandok Szibériában, a Bajkál-tónál és Mongóliában, utazás a Transzszibériai Expresszel, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 39364
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.133.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39364

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezz fel lélegzetelállító, különleges vidékeket Szibériától Mongóliáig és utazz a híres Transzszibériai Expresszel!

Opciók

  • 2022. június 24 - július 07.: , 1.133.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyek reptéri illetékekkel
  • BBP biztosítás
  • Közlekedés légkondicionált, komfortos autóbusszal, komppal, és a Transzszibériai Expresszvonattal
  • Elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*3+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban
  • 1 éjszaka vonaton 4 személyes hálókocsikban
  • 2 éjszaka Olkhon szigetén egyszerű faházakban
  • 2 éjszaka Mongóliában, hagyományos Jurtában (külön helyiségben közös zuhanyzás és WC lehetőség)
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Az ár nem tartalmazza

  • Vízumköltség: 52.000 Ft (Oroszország és Mongólia)
  • Sztornó biztosítás: 22.660 Ft (a bruttó alapárra)
  • Belépők és a program szerinti étkezések: 290 USD

Felár

  • A 2. napi fakultatív program: 25.500 Ft (Moszkva városnézés, Kreml)
  • Egyágyas felár: 233.000 Ft (kivéve a vonaton, mentességről ld. Akciók menüpont)
  • 11-14 fő közötti létszámfelár: 59.000 Ft

Program

1. nap: Budapest-Moszkva

Elrepülés Budapestről Moszkvába menetrendszerinti járattal. Érkezés után városnézés Oroszország fővárosában, mely során megtekintjük Moszkva fő nevezetességeit, többek közt a Vörös téren található Vaszilij Blazsennij-székesegyházat, mely az ortodox templomépítészet egyik csodája és a Megváltó Krisztus- székesegyház, mely a világ legmagasabb ortodox temploma. Vacsora és szállás Moszkvában.

2. nap: Moszkva

Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: A Kreml meglátogatása, mely az UNESCO világörökség részét képező, történelmi épületegyüttes. A Kemlben tett túránk során megtekintjük a fő épületeket, mint például a Arhangelszkij-székesegyházat, a Nagy Iván-harangtoronyot, a Szentátus-palotát és a Nagy Kreml Palotát. Majd délután metróval folytatjuk utunkat és bejárjuk Moszkva szemet gyönyörködtető földalatti állomásait (Ploshchad Revolyutsii, Kurskaya, Komsomolskaya…). (A program ára: 25.500 Ft).  Visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Moszkvában.

3. nap: Novoszibirszk

Reggeli után elrepülés Novoszibirszkbe, a híres transzszibériai vasútvonal egyik állomására. Novoszibirszk Oroszország harmadik legnagyobb városa, mely az Ob-folyó partján terül el, melynek létezése szorosan összefügg az Oroszországot átszelő vasútvonal kiépítésével. Érkezés a kora esti órákban. Vacsora és szállás Novoszibirszkbe.

4. nap: Novoszibirszk-Irkutszk

A reggelit követően városnézés. Megtekintjük a város fő nevezetességeit, többek között az Alexander Nyevszkij Székesegyházat, melyet a város első kőépületeként tartanak számon. Az Ob folyót átszelő, a világ leghosszabb fedett, kifejezetten metrónak kiépített hídját, mely a város tömegközlekedésének fontos részét képezi. Túránk során ellátogatunk a Novoszibirszki Víztározóhoz, amit Ob-tengernek is szoktak nevezni. A területen aktív turizmus fejlődött ki, a mesterségesen kialakított homokos part, nyáron vonzza a strandolókat és a kirándulókat. Vacsora, majd elrepülés Irkutszkba menetrendszerinti éjszakai járattal.

5. nap: Irkutszk

Érkezés Irkutszkba a hajnali órákban. Transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása, reggeli után pihenés, majd délutáni városnézés Irkutszkban. Irkutszk a cári birodalom idején, Szibéria adminisztrációs központja volt. A város megőrizte történelmi jellegét, régi kék-zöld színű faházak sora díszíti a várost. A számos történelmi épület mellett, a környéken rengeteg a zöld terület, Irkutszkban mintegy negyven park található. Irkutszk 1998 óta szerepel az UNESCO világörökségi javaslati listáján. Vacsora és szállás Irkutszkban.

6. nap: Olkhon-sziget

Reggeli után utazás a Bajkál-tó legnagyobb szigetére, az Olkhon-szigetre, melyet a „Bajkál-tó szíveként” is szoktak emlegetni. A sziget a sámánizmus Mekkája, ahol a monda szerint, az úgynevezett Sámán-sziklánál, maga Dzsingisz kán is meghajolt. Érkezés komppal. Vacsora és szállás a szigeten egyszerű faházakban (2 éjszaka).

7. nap: Olkhon-sziget

Reggeli után egész napos túra a Khoboy barlangnál. A barlang neve burját nyelven agyarat jelent, melyet különleges alakja után kapott. A tó felől szemlélve pedig, a szikla egy női alak képét nyújtja. Egy burját legenda szerint Tengri, bajkál sámán kővé változtatott egy, a férje vagyonára féltékeny nőt, mindaddig, amíg irigység létezik a földön. Vacsora és szállás a szigeten.

8. nap: Olkhon-sziget-Irkutszk

Reggeli után visszaindulunk Irkutszk városába útközben rövid megállókkal. Vacsora és szállás Irkutszkban.

9. nap: Irkutszk – Transzszibériai expressz

Reggeli után indulás Mongólia fővárosába, Ulánbátorba a világhírű transzszibériai expresszel. Útközben ismerkedés a végtelen sztyeppék és hegyoldalak változatos látképével. Folyamatos utazás, éjszakázás a vonaton négyágyas kabinokban. (A vonaton történő étkezések saját költségen.)

10. nap: Ulánbátor

Érkezés a kora reggeli órákban Ulánbátorba. Szállás elfoglalása, reggeli a szállodában. Városnézés, mely során látogatás teszünk a Gandan kolostorban, amely az ország legnagyobb láma szenthelye és a mongol buddhizmus központja, majd a Genghis téren álló Parlament és a Nemzeti Múzeum megtekintése. A délután folyamán, a Zaisan-kilátóból az egész városra rálátásunk nyílik. A vacsora során hagyományos mongol ételeket kóstolhatunk. Szállás Ulánbátorban.

11. nap: Terelj Nemzeti Park

Reggeli után utazás a Terelj Nemzeti Parkba, Mongólia leglátogatottabb parkjába, mely természeti szépségeiről, erdős alpesi hegyeiről és különleges sziklaformációiról ismert. A park 80 km-re fekszik Ulánbátortól és Mongóliában található egyik legszebb helyként tartják számon. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.

12. nap: Terelj Nemzeti Park

Reggeli után a nemzeti park további felfedezése. Meglátogatjuk a teknős sziklát és az Ariyabal meditációs templomot. A hegy tetején álló templom csak gyalogosan közelíthető meg, de a lélegzetelállító látvány megéri fáradozást. Szabadidő, helyi fakultatív program lehetőségek. Vacsora és szállás hagyományos jurtákban.

13. nap: Ulánbátor

Reggeli után visszautazás Ulánbátorba. Útközben látogatás a Dzsingisz kán szoborkomplexumnál. A 40 méter magas lovas szobor a világ legnagyobbika. Talapzat alatti múzeum megtekintése. Lehetőség van felmenni a szoborban lévő kilátóba. Délután érkezés Ulánbátorba, majd látogatás a Bogd Khan Palotamúzeumban. Az épületegyüttes a XIX-XX. század fordulóján épült és a mongol vallás fejének ajánlották. Vacsora és szállás Ulánbátorban.

14. nap: Ulánbátor- Budapest

Hajnali transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Megérkezés menetrendtől függően.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kalandok Szibériában, a Bajkál-tónál és Mongóliában, utazás a Transzszibériai Expresszel, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére