Hajókirándulás a Perzsa-öbölben, az MSC Bellissima fedélzetén, kiutazással Dubajba, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – Abu Dhabi, Qatar

Ajánlat kód: 35456
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

365.700 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35456

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj a Perzsa-öböl egzotikus országaival egy felejthetetlen hajókiránduláson!

Időpont

  • 2020. március 13-21.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Kiutazás költségét
  • Elhelyezést Balkonos Fantastica kabinban, az MSC Bellissima fedélzetén
  • Teljes ellátást a hajón
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Adók és illetékek
  • Kötelező borravaló

Felárak

  • BBP- és sztornó biztosítás
  • Fakultatív programok
  • Italcsomagok

Program

1. nap

Első nap a csoport menetrendszerinti járattal repül Dubajba, ahol érkezést követően transzferbusszal utaznak a szállodába.

2. nap

Reggeli után a csoport kicsekkol a szállodából - az éjszakát már az MSC Bellissima fedélzetén töltik! De előtte egy ajándék városnéző kirándulásra invitáljuk, ami a világ egyik legirigyeltebb, és legmodernebb városának legszebb, legérdekesebb látnivalóihoz kalauzol el. A varázslatos utazás a modern metropolisz egyik központjában, a Dubaj Marinánál indul. Fedezze fel ezt a szabad szellemű, “város a városban” helyet, mielőtt a Dzsumeira Pálma (Palm, Jumeirah) mesterséges szigetre visz tovább a busz. Itt rövid fotózkodásra is lehetősége lesz az ikonikus Atlantis Hotel épületénél. Souk Madinat Jumeirah szűk utcácskáin, zajos bazárjainál rövid szabadidős programot tölthet el - és felfedezheti a középkori arab városok mintájára épült helyet. A városnéző kirándulás a Dubai Mall-nál ér véget. Itt lehetőség van a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a legfelső, 124. emeleti szintjén található kilátóteraszra is felmenni (a 45 dolláros belépő árát a részvételi díj nem tartalmazza). A kirándulás után irány a kikötő: ahol már indulásra készen vár az MSC Bellissima!

3. nap

Az MSC Bellissima először az Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban köt ki, amely ma talán a világ leglenyűgözőbb építészeti remekeinek, futurisztikus felhőkarcolóknak és pompás mecseteknek ad otthont. A napot töltheti a fedélzeten, vagy vegyen részt valamelyik, vagy akár mindkét fakultatív* kirándulásunkon! A délelőtti órákban az első kirándulás városnéző látogatásra invitál. A kikötőből a Zájed sejk mecsetbe vezet, amely a világ egyik legnagyobb mecsete, egyben a „neo-iszlám” néven emlegetett építészeti stílus egy igazi remekműve. A mecset külső területeit mintegy ezer oszlop határolja, melyeket összesen több, mint 20 ezer márvány panel borít, a díszítést mérhetetlen mennyiségű féldrágakő teszi teljessé: lazurit, piros agát, ametiszt, kagylóhéj, gyöngyház... A következő programpont egy kellemes kirándulás a gyönyörű Corniche úton - és keresztül az egész városon, melyet nem véletlenül hívnak az „Arábiai Manhattan-nek”. Az ultramodern felhőkarcolók árnyékában az út az Emirates Palace Hotel luxus épületéhez vezet, melynél a csoport rövid fotózkodásra megáll (megtekintés csak kívülről). A kirándulás a Manarat Al Szaadjatnál ér véget: a különleges látogatóközpontban lenyűgöző tényeket ismerhet meg a világ egyik leggazdagabb városának a fejlesztéséről.

Fontos megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott: bő szabású ruha és hosszú nadrág. A hölgyeknek fejkendővel kell betakarni a fejüket. Amennyiben a látogatás vallási ünnep napjára esik, a mecsetet csak kívülről tekintik meg. A vendégek a mecsetbe csak cipő nélkül léphetnek be, a Koránt és az építészeti elemeket megérinteni tilos. A kerekesszékes látogatók egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni. Ez a kirándulás kombinálható a délutáni fakultatív* programmal is: Élvezze a városból nyíló, pazar kilátást, Abu Dhabi kozmopolita atmoszféráját, tágas utcáit és az ezernyi hektáron ültetett, élénk zöld fáit. Mindezeket megismerheti ezen a kellemes kiránduláson, melynek megkoronázása egy hagyományos angol tea-szertartás a csillogó Emirates Palace Hotelben. A Lulu sziget aranyló homokdűnéi és az öböl zafír színű vize épp úgy a kihagyhatatlan látnivalók közé kívánkozik, mint az exkluzív Corniche út - Abu Dhabi szupergazdag elitének lakóhelye. Az Emirates Palace Hotelbe érkezés előtt készüljön fel egy páratlan kirándulásra a város kecses felhőkarcolói között - a lenyűgöző épületek árnyékában és a hullámtörő negyednél fényképész képességeit is próbára teheti! Az Emirates Palace Hotel 1,3 kilométer hosszan elnyúló, fehér homokos magánstrandjával és 85 hektárnyi, gondosan ápolt kertjeivel az egész város egyik legelbűvölőbb látványossága. A kapuk mögött a tündérmesék birodalma tárulkozik fel, ahol még a levegőből is a luxus és földön túli békét ontó atmoszféra árad - igazi paradicsom! A kirándulók egy finom délutáni tea erejéig megpihennek a fantasztikus szállóban, majd a Saadyat sziget kulturális negyedébe látogatnak el.

Fontos megjegyzés: kérjük, hogy az időjárási körülményeknek megfelelő, laza elegáns ruhákat válasszon. Férfiak számára ajánlott: galléros póló (rövid ujjú), hosszú nadrág, zárt cipő. Kérjük, ne viseljen edző cipőt, papucsot, pólót vagy rövidnadrágot. Hölgyek számára: hosszú nadrág vagy szoknya, hosszú ujjú fölső, zárt vagy nyitott cipő. Kerekesszékkel közlekedő vendégeinket kérjük, hogy egy fő fizető vendég kísérje el a kirándulásra, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Kérjük, hogy amennyiben kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt kívánnak venni, a beszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg lehessen ejteni.

4. nap

Tartson velünk egy feledhetetlen kirándulásra, amely egy páratlan vadrezervátumba kalauzolja el Önt! A fakultatív programon résztvevők a hajó elhagyását követően egy aprócska öbölhöz hajtanak, majd a Land Cruiserekkel bele is vágnak a kirándulásba, melynek célpontja a Sir Bani Yas sziget mintegy felét felölelő rezervátum! A világ szinten is egyedülálló létesítményt a néhai Zajed bin Szultán Ál Nahján sejk alapította, azzal a céllal, hogy állat- és növényfajok megszámlálhatatlan sokasága számára nyújtson menedéket. A sziget egészén tilos a vadászat, az itt folyó fejlesztési munkálatokat pedig mindig úgy végzik, hogy azzal a páratlan - de törékeny - élővilágot semmilyen módon ne veszélyeztessék. A kirándulók több helyütt megállnak fotózkodásra, majd arra a tengerpartra érnek vissza, ahonnan elindultak. Ezt követően lehetőség van még maradni és élvezni a csodálatos környezet, de ha szeretné, azonnal visszatérhet a hajóra. A fényképezőgépeket nem érdemes a táskában felejteni: nem mindennapi élmény az, hogy a megannyi egzotikus állat életébe nyerhet bepillantást természetes környezetben. Sir Bani Yas neve a kikapcsolódással és önfeledt szórakozással forrott össze az elmúlt években. Az MSC Tengerparti Élmény pontosan ezt nyújtja Önnek: finom BBQ ételek, hamburgerek és grillezett finomságok várják, a sziget hat bárjában pedig koktélokkal, jég hideg sörrel és üdítőitalokkal is szolgálnak. Az ételek után változatos programlehetőségek csábítanak. Teniszezhet vagy röplabdázhat a tengerparton, de a ha megmártózna a kellemesen hűs habokban, akkor evezéshez és könnyűbúvárkodáshoz (snorkel) szükséges eszközöket is bérelhet. Eddzen egyet a parton, táncoljon a diszkóban, a gyerekek pedig egész biztosan nem fogják megunni az aquapark játékait! Ha frissítő masszázsra vagy szépészeti kezelésre vágyik - ehhez sem kell elhagynia a partot, hiszen az MSC Aurea Spa gondoskodó masszőrei ide is elkísérik. A szigeten hatalmas vadvédelmi rezervátumot is kialakítottak, melyet fakultatív programunkon (ld. lejjebb) fedezhet fel, egy feledhetetlen dzsipes túra keretében. Sir Bani Yas szigeten álmai tengerparti nyaralása vár Önre, káprázatos szafari túrával megfejelve: a sivatag és a védett öböl területei között!

Megjegyzés: a Jeep vezetője néhány alapvető információt fog elmondani angol nyelven. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink valamint terhes nők nem vehetnek részt. A kiránduláson 4 évnél idősebb utasaink vehetnek részt. Az állatokkal való találkozás nem garantálható.

5. nap

A Perzsa-öböl zafír hullámait szelve az ötödik napon az MSC Bellissima nem köt ki - adott hát a lehetőség, hogy az egész napot a „gyönyörű” hajó (neve olaszul ezt jelenti) tengernyi programjaival töltse el! Az ultramodern, mégis kecsesen elegáns tengerjáró a mediterrán életérzés és vendégszeretet jegyében épült. Kóstolja végig a fedélzeti éttermek fantasztikus ételkölteményeit, a tucatnyi bár, lounge és étterem mindegyike sajátos ízvilággal és hangulattal várja a betérőket.

Ha aktív kikapcsolódást keres, próbálja ki magát a számtalan sportpálya egyikén - köztük a világ leghosszabb tengeri drótkötélpályáján! Ha viszont a háborítatlan nyugalomra vágyik: rendeljen magának egy ízletes és hűsítő koktélt valamelyik bárból majd dőljön hátra egy kényelmes napágyban valamelyik gyönyörű medence partján. A több emeltnyi hajó zsúfolásig meg van pakolva élményekkel: a Cirque de Soleil at Sea fantasztikus showműsorai például életre szóló élményekről gondoskodnak, az 5D moziban a legnagyobb kasszasikereket nézheti meg, ha pedig színes-hangulatos kavalkádra vágyna, akkor keresse fel a pókerszobát vagy az éjszakánként neonárban úszó kaszinót. A művészetek kedvelői kortárs alkotásokat tekinthetnek meg a fotókiállításon, valamint a művészeti galériában. Ha a zsongás után csöndes, nyugodt perceket keres, akkor a fedélzeti könyvtárban felütheti kedvenc kötetét, a test és lélek egészét felfrissítő spa kezelés várja Önt a díjnyertes Aurea spa részlegen. Az MSC flotta legújabb tagjának a fedélzetén mindenki megtalálja a számára kedves programot - a legkisebb korosztálytól az idősekig!

6. nap

A tenger végtelen hullámai után a sivatag ugyancsak végtelen homokóceánját is meghódíthatja. Fakultatív* kirándulásunk Dél-Katar dűnéi közé kalauzol el - feledhetetlen program! A kirándulók hat fős csoportokban négykerékmeghajtásos luxusautókba szállnak, majd Doha kikötőjéből az olajmezők és olajtornyok mellett először a Sealine tengerparthoz hajtanak. A tapasztalt sofőrök itt az abroncsokban csökkentik a légnyomást, majd irány a sivatag! A zötykölődés közben fantasztikus panorámában gyönyörködhet a Szaúd-Arábiával közös határvidéken. A sivatag békéjét az autókból kiszállva is élvezhetik - majd egy hasonlóan lélegzetelállító utat meghódítva a kirándulók ismét a kikötőben találják magukat.

Fontos megjegyzés: a sivatagi túra magyar nyelvű idegenvezetés nélkül érhető el. Egy autóban legfeljebb 6 ember utazhat, a kirándulás elején a sofőr a legfontosabb tudnivalókat angol nyelven közli. A résztvevők lehetőség szerint könnyű lábbelit viseljenek. A kiránduláson csak jó egészségügyi állapotban levő utasaink vehetnek részt. Mozgássérült, hát- és nyakproblémákkal küzdő utasaink, valamint terhes nők nem vehetnek részt azon. A kiránduláson csak 3 évnél idősebb utasaink vehetnek részt.

7. nap

Fedezze fel az egzotikus Doha legszebb látnivalóit egy félnapos, fakultatív* kiránduláson! A katari főváros a hagyományos építészeti megoldásokat ötvözi a legmodernebb technológiákkal - így teremtettek teljesen egyedi atmoszférát a sivatag és a tenger ölelésében épült városban. A kikötő mellett található Iszlám Művészetek Múzeumától kikanyarodva a busz rövid megállót tart a tengerparti promenádnál, ahol lenyűgöző fotókat készíthet az ultramodern város látképével a háttérben... A következő megálló Katar Gyöngye: egy mesterséges sziget, amelynek az alakja osztrigára emlékeztet - egy jól megtermett, 400 hektáros osztrigára! A 32 kilométer hosszú partszakaszon még most is épülőfélben vannak az ide tervezett luxuslakások. Az utolsó megálló a Souq Waqif, egy hatalmas, belvárosi bazár, amely az 1800-as években épült - és amelyet az utolsó gerendáig felújítottak néhány éve, kizárólag hagyományos építőanyagokat alkalmazva. A zsúfolt piacon az árusok aprócska bazárjai roskadoznak a földi javaktól: különleges textíliáktól az aranyon át a keleti fűszerekig mindent megtalál itt! Készüljön fel: a souq olyan élmény, amely minden érzékszervet alaposan igénybe vesz! A barangolás után visszatérés a hajóhoz.

Fontos megjegyzés: a kiránduláson vetített film kizárólag angol nyelven elérhető. Kérjük, hogy olyan ruházatot viseljenek, amely a térdet és vállakat elfedi, kényelmes cipő és sapka viselete ajánlott. Kerekesszékkel közlekedő vendégeinket kérjük, hogy egy fő fizető vendég kísérje el a kirándulásra, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Kérjük, hogy amennyiben kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt kívánnak venni, a beszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg lehessen ejteni.

8. nap

A hajó visszaér Dubajba: fakultatív* kirándulásunkon gyalogosan fedezheti fel az óvárosi részeket. A félnapos barangolás a legszebb, történelmi látványosságokhoz kalauzol el. A település központját busszal közelítik meg a kirándulók, közben az odafelé úton rövid fotózkodás erejéig megállnak a Dubaj-patak - igazából egy sósvízű öböl - mellett. Az Al-Basztakija negyed a széltornyokkal épült, régi házairól ismert. Ez az évszázados megoldás már jóval az első elektromos légkondicionáló berendezések megjelenése előtt kellemes, hűs beltereket tett lehetővé - ami a sivatag tőszomszédságában páratlan előnyt jelenthetett! A csoport a textil piacot is felkeresi. Az utolsó megálló pedig a Dubaj Múzeum, amely az 1700 évekből fennmaradt Al Fahidi erőd falain belül található. Itt egy órát szabadon barangolhat, majd a csoport visszatér a kikötőbe.

Fontos megjegyzés: a kiránduláson mintegy három órát kell állni és sétálni - mozgásukban korlátozott utasaink számára az ezen való részvétel nem ajánlott.

9. nap

A kora reggeli órákban kicsekkolnak, majd buszos transzferrel a repülőtérre utaznak. Dubajból közvetlen járattal indulnak vissza Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Hajókirándulás a Perzsa-öbölben, az MSC Bellissima fedélzetén, kiutazással Dubajba, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – Abu Dhabi, Qatar

Fontos

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére