Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

Gasztronómiai és kulturális kirándulás Szentendrén! Egy választható kétszemélyes bőségtál a Korona Étteremben, Szentendre főterén két személyre + belépés az emeleten lévő Miniatűr kiállításra 5.300 Ft helyett 2.650 Ft

Választható bőségtál a Korona Étteremben két személyre
Korona Étterem
? Még nincs értékelve
Vásárolj és értékeld Te elsőként!

2.650 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
5.300 Ft 50% 2.650 Ft
Korona Étterem
2000 Szentendre, Fő tér 18-19.
06 (26) 313 651
www.korona-etterem.hu/

Akció Leírása

Gasztronómiai és kulturális kirándulás Szentendrén! Egy választható kétszemélyes bőségtál a Korona Étteremben, Szentendre főterén két személyre + belépés az emeleten lévő Miniatűr kiállításra!

A Korona Étterem a város Fő terén, Szentendre legrégebbi és legnagyobb étterme, több mint kétszáz éve folyamatosan üzemel. A belső tér berendezése rusztikus kialakítású, a kerthelyiséget pedig, mely félig fedett, a múltat idéző régi paraszti eszközökkel rendezték be.

Az étterem által kínált különleges gasztronómiai és egyéb programoknak, - melyek ízelítőt adnak közelmúltunk szokásaiból -, a vendég nemcsak szemlélője, de aktív résztvevője is lehet.

Az ajánlat keretén belül most a következő két tál közül választhattok:

  • Húsos: tűzdelt pulykaykamell, rántott gomba, rántott szelet, sült csirkecomb, rizs hasáb párolt zöldségek
  • Halas. ponty rántva, fogas Orly módra, lazacos penne, rizs és petrezselymes burgonya

A gasztronómia mellet adjunk a kultúrának!

A Miniatűr kiállítás 2005 óta látható Szentendrén. Egy fantasztikus, hihetetlen kiállításról beszélhetünk és ez nem túlzás! A kiállítás témája a mikroszkopikus alkotások. Olyan műveket láthatunk, amelyek valóban elképzelhetetlenek. Van, akinek gondot okoz, hogy a cérnát bedugja a tűbe. Mikola Szergijovics Szjadrisztij sem babrál ezzel, ő a cérna helyett aranyból kidolgozott piramist, négy tevét és egy pálmafát tett a lyukba.

Persze mindez csak mikroszkópon keresztül szemlélhető meg. Az ukrán művésznek még nagyon sok meghökkentő remekében gyönyörködhetünk, például Ausztrália térképében egy félbevágott mákszemen, a gombostű tetején sakktáblában, ami egy Aljohin-Capablanca játszma állását és gravírozott hajszállal is találkozhatunk.

A kiállítás része a világ legkisebb könyve is, ami 29 oldalas, és az oldalak pókhálóval vannak összefűzve. 15 ilyen lélegzetelállító alkotás tekinthető meg Szentendrén, amelyek szabad szemmel alig észrevehetőek (méretük 0. 003 - 4 mm közötti).

A művész minden egyes alkotáshoz új szerszámot készít, és olykor-olykor ez több időt vesz igénybe, mint maga a mű. Szjadrisztij munkássága során szinte minden anyaggal, minden mutatja, kémiai szerrel találkozott. Minden műveletet kézzel végez.

A mikroszkopikus vágóeszközök használatát zavarja a légzés és a szívdobbanás.„Ezért különlegesen finom és pontos műveletek során egy meghatározott belső ritmushoz ragaszkodom. Arra törekszem, hogy a szerszámmal szívem két dobbanása között hajtsam végre munkámon a soron következő műveletet.”- mondja a művész. "Voltam, láttam, de nem hiszem!"

Korona Étterem
2000 Szentendre, Fő tér 18-19.
06 (26) 313 651

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Két személyre szóló kiadós ebéd a Korona Étteremben, Szentendre főterén. Két tál közül választhattok egy gasztronómiai kalandozás keretében. A lakoma után belépő az emeleten lévő Miniatűr kiállításra

Fontos

  • A kupon beváltható: 2012.05.12. – 2012.06.12.
  • Bejelentkezés szükséges
  • Egy személy egy kupont vásárolhat

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, fszt.
(ÉTK Irodaház, 50-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére