Földközi-tengeri hajóút a Costa Pacifica fedélzetén, kiutazással, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – Genova, Mallorca, Barcelona, Málta

Ajánlat kód: 35461
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

265.300 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35461

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Irány a Földközi-tenger nyugati medencéje Rómától Barcelonáig!

Időpont

  • 2020. szeptember 10-18.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Kiutazás költségét
  • Elhelyezést Belső Prémium kabinban, a Costa Pacifica fedélzetén
  • Teljes ellátást a hajón
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Adók és illetékek
  • Kötelező borravaló

Felárak

  • BBP- és sztornó biztosítás
  • Fakultatív programok
  • Italcsomagok

Program

1. nap

Az esti órákban a csoport Budapesten buszra száll: irány Genova, ahol a kikötőben a Costa Pacifica várja egy mesés utazásra!

2. nap

A csoport a délelőtti órákban érkezik meg Észak-Olaszországba. Becsekkolás majd a választott kabinok elfoglalását követően néhány órát még a kikötőben tölt el a hajó - Ön pedig már ekkor belevetheti magát a Costa Pacifica tengernyi programlehetőségének feltérképezésébe. Vacsora és szállás a hajón!

3. nap

Tartson velünk egy kellemes, fél napos barangolásra a világ egyik legszebb városában, ahol egymást érik a látnivalók! A fakultatív programon a katalán főváros legszebb, legismertebb nevezetességei kerülnek terítékre, és megismerheti Barcelona gyönyörű természeti adottságait, páratlan történelmét és lélegzetelállító, világhírű épületeit!

A kikötő után az első megálló a Montjuic hegy, amely közel 200 méteres magasságával az egész város fölé tornyosul. Innen csodálatos panoráma nyílik Barcelonára - egy-két fotót szinte kötelező elkattintani! Majd a belvároson át Antoni Gaudí máig befejezetlen - de folyamatosan épülő - mesterműve, a La Sagrada Família templomhoz indul a csoport. A neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg. A közeli gótikus negyedet (Barrio Gótico) pedig gyalogosan is bebarangolják a kirándulók. Európa egyik legszebb, középkori városrészének szűk sikátoraiban igazi időutazásra indulhat. A sok látnivalói közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).

Az utolsó megálló a Montjuic-hegyen található Poble Espanyol szabadtéri múzeum. Az 1929-es Világkiállításra épült intézmény az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő: faluként kialakított múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

4. nap

A varázslatos Mallorca a híres strandjain kívül is számtalan izgalmas programot kínál az ide látogatók számára. Tartson velünk fakultatív kirándulásunkon, és fedezze fel az elbűvölő Serra de Tramuntana hegyet és annak környékét - ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik Palma de Mallorcára és a szigetet körül ölelő, kék tengerre. A kirándulók a kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához. A völgyekben megbúvó, misztikus települések látványa és fantasztikus panoráma várja itt a csoportot. Majd Valldemossa városában némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van: a macskaköves sikátorokban bolyongva ódon templomokra is bukkanhat. Az aprócska boltokba betérve pedig a helyi mesteremberek által készített, híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.

A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Itt egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát - a nem régiben felújított létesítmény régi pompájában várja a látogatókat. Északtól délig, nyugattól keletig összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a csodálatos belvárosi részt, de a boltok kínálatát is feltérképezheti, majd visszatérés a hajóra.

5. nap

A máltai partok felé a Costa Pacifica ezen a napon nem köt ki - így Ön egész nap élvezheti a tengert, a napsütést és kedvére válogathat a fedélzeti programlehetőségek közül! A Földközi-tenger hűs hullámait szelve a víz nem csak a hajót veszi körül, de a fedélzeten is számtalan vizes program várja! Háborítatlan napozásért irány az olaszos hangulatú napozóterasz, míg a varázslatos aquapark csúzdákkal csábít egy kis suhanásra, vagy ússzon egyet a gyönyörű kültéri medencében.

De nem csak csobbanni lehet, sőt! Ha más fajta kikapcsolódást keres, a 4D moziban mindig várja Önt egy igazi kasszasiker. Esténként a Stardust színház háromszintes nézőterére foglalhat jegyet, ahol fergeteges produkciókkal szórakoztatják a közönséget! A zene szerelmesi örömmel vehetik, hogy korszerű zenestúdióban akár saját nyaralásuk témadalát is megkomponálhatják - szakértő technikusok segítségével. Az éjszakai órákban - egészen kora hajnalig - a diszkó várja a táncolni vágyó párokat.

6. nap

Ismerje meg Málta lenyűgöző fővárosát fakultatív programunkon, amely La Valletta művészeti, történelmi és kulturális örökségét tárja fel. A kikötőből egyenesen az „erőd városba” vezet az út, melyet a helyiek által gyakran emlegetett szállóige szerint „úriemberek építettek úriembereknek”. Az első megálló a 18. században épült Barrakka kert, ahonnan fantasztikus rálátás nyílik Málta természetes Nagy-öblére - valamint a környező városokra is. Nem érdemes a fényképezőgépet a fedélzeten felejteni!

Innen a Szent János-társkatedrális felé veszik az irányt. A templomot (melyet a csoport kívülről tekint meg) a Máltai lovagok építettek a 16. század derekán. A következő megálló a Nagymesterek Palotája, mely egykor a Máltai Szent János Katonai és Ispotályos Rendnek nagymestereinek rezidenciája volt. Ma a máltai államfő székhelye ez az erődítményszerű épület.

A kirándulás a Nemzeti Régészeti Múzeumban ér véget, ahol egészen a történelem előtti időkbe repülhet vissza, és a föníciai, görög és római kor emlékeit is megismerheti. A hajóra való visszatérés előtt a város központjában némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Fontos megjegyzés: parlamenti események alkalmával az Elnöki Palota helyett a Hadtörténeti Palotához látogat el a csoport, vagy hosszabb időt tölt a Régészeti Múzeumban. Visszatérőben a buszok nem állhatnak meg közvetlenül a hajóknál, csak az utasterminál bejáratánál.

7. nap

Tartson velünk egy egésznapos (kb. 8 óra), könnyed barangolásra! A fakultatív kirándulás San Pietro gyönyörű szigetére kalauzol el, ahol csodálatos természeti környezet várja, majd Carloforte városában azt is felfedezheti: hogyan tudták a régi hagyományokat az itt élők a modern korba átmenteni. A csoport első megállója Cagliari, ahol másfél órán át haladnak a Cixerri-síkság termékeny és zöldellő tájain keresztül. Az úti cél Vesme kikötő, ahonnan komppal utaznak San Pietro szigetére. A mintegy 40 perces utazást követően Carlofortében kötnek ki - az olasz mértékkel mérve „fiatal”, alig 250 éves település lakói a mai napig jellegzetes ligur tájszólással beszélik a nyelvet. Az éttermekben pedig érezhető a közeli tunéziai konyha jellegzetes ízvilága - ez is arra emlékeztet, hogy a település alapítói Tabarka-szigetéről érkeztek ide. Az óvárosi rész lenyűgöző, a tengerpart pedig egyenesen varázslatos: a környéket némi szabadidős program keretében önállóan fedezhetik fel.

A csoport a megbeszélt időben találkozik, hogy a Vesme kikötőn keresztül visszatérjenek Cagliarira.

8. nap

A Colosseumtól a Trevi szökőkútig, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt templomától (Pantheon) a Szent Péter Bazilikáig: az Örökváros lenyűgöző történelmi, művészeti örökségét fedezheti fel fakultatív kirándulásunkon! A kiránduláson buszos városnézés mellett több nevezetességet sétálva is megismerhetnek. Az első megálló rögtön a város egyik legnevezetesebb pontjára esik. Ez a Colosseum, a Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Majd gyalogszerrel folytatódik az út a Trevi szökőkúthoz. A filmekből és regényekből is ismert, lenyűgöző, barokk látványosságnál szinte kötelező program két pénzérmét dobni a kútba: egyet azért, hogy visszatérjen még Rómába - egyet pedig saját kívánsága teljesüléséért...

A következő megálló a Pantheon, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke. A Hadrianus császár által emelt templomban egykoron az ókori Róma lakói minden általuk ismert istenséget tiszteltek - később a kereszténység a maga képére formálta a monumentális épületet. Majd irány a Piazza Navona: a város történelmi központjának egyik tere, melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.

A délutáni programot teljes egészében a kirándulás legfontosabb állomásánál, a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltik el. Ez utóbbi Vatikán állam szimbóluma, melyet Szent Péter sírja fölé emelték. Belsejét felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek garmadája tarkítja, köztük a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

9. nap

A Costa Pacifica Genovában köt ki. A kabinok és a hajó elhagyását követően a busz már a délelőtti órákban elindul Budapest irányába.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Földközi-tengeri hajóút a Costa Pacifica fedélzetén, kiutazással, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – Genova, Mallorca, Barcelona, Málta

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére